erc20 token

Ce este un token ERC

Probabil ați auzit despre monedele ERC-20, mai ales dacă urmăriți spațiul cripto în timpul boom-ului ICO din 2017.

Cu toate acestea, există multe alte standarde de monede Ethereum în afară de ERC-20, cum ar fi ERC-721 și ERC-223, care oferă cazuri de utilizare suplimentare pentru monede.
În această postare, ca parte a călătoriei noastre prin blockchain-ul Ethereum, vom explora cele mai importante standarde de token ERC.

Lansarea rețelei Ethereum în 2015 a creat o mulțime de zgomot în comunitatea de dezvoltatori și a generat o mulțime de monede în rețea. Inițial nu au existat șabloane sau linii directoare pentru dezvoltarea token-ului. Acest lucru a dus la o varietate de monedele destul de diferite unele de altele. Pentru a aduce această diversitate la ordine, comunitatea a creat un standard ERC-20 pentru a face toate monedele mai mult sau mai puțin uniforme.

„ERC20” se referă la un standard de scripting utilizat în cadrul blockchain-ului Ethereum . Acest standard tehnic dictează o serie de reguli și acțiuni pe care un token Ethereum sau un contract inteligent trebuie să le urmeze și pași pentru a le putea implementa. Este poate cel mai ușor să ne gândim la ERC20 ca la un set de linii directoare și funcții de bază pe care orice nou token creat în rețeaua Ethereum trebuie să le urmeze.

Ce Este ERC20? Ghid Pentru Începători

Dacă urmăriți Ethereum, este posibil să fi auzit despre „ERC20”. Ecosistemul blockchain-ului Ethereum se bazează pe token-uri unde le puteți vinde, cumpăra și chiar tranzacționa. Printre acestea, monedele ERC20 sunt unul dintre cele populare. În articolul de astăzi, ne vom concentra pe răspunsul la una dintre celebrele întrebări, „Ce este ERC20”.

Startup-urile, în special, profită de tokenul ERC20. Multe startup-uri reușesc, de asemenea, să strângă milioane de dolari prin vânzarea de simboluri. Cu toate acestea, nu acesta este punctul central al articolului nostru. Suntem aici pentru a înțelege cum funcționează ERC20 și rolul său în blockchain-ul Ethereum.

Un token ERC-20 nu este altceva decât un contract inteligent care are o structură de date prestabilită. Această structură este concepută pentru a facilita implementarea diferitelor funcționalități pe blockchain-ul Ethereum, facilitând munca de creare pentru dezvoltatori.

  • Un token ERC20 este un standard utilizat pentru crearea și emiterea de contracte inteligente pe blockchain-ul Ethereum.
  • Contractele inteligente pot fi apoi folosite pentru a crea proprietăți inteligente sau active tokenizate în care oamenii pot investi.
  • ERC înseamnă „Ethereum request for comment”, iar standardul ERC20 a fost implementat în 2015.
  • O mulțime de monede digitale binecunoscute folosesc standardul ERC-20, inclusiv Maker (MKR), Basic Attention Token (BAT), Augur (REP) și OMG Network (OMG).

Ethereum blockchain , spre deosebire de Bitcoin, a fost creat pentru a fi un întreg ecosistem integrat. Din acest motiv, dezvoltatorii săi au creat noi mecanisme pentru a facilita anumite funcții. Un exemplu în acest sens a fost îmbunătățirea capacității de a crea monede noi „pe deasupra” unui blockchain existent. Un lucru posibil cu Bitcoin este ceea ce observăm în așa-numitele monede colorate . Pentru a realiza acest lucru, dezvoltatorii Ethereum au creat moneda ane ERC-20 .

Crearea sa a fost propusă de Fabian Vogelsteller y Vitalik Buterin și aprobată pe 19 noiembrie 2015. Face parte din EIP-ul de Ethereum, sub denumirea EIP-20 (EIP înseamnă Ethereum Improvement Proposal ).


Cont demo gratuit și nelimitat, fără restricții de depunere.

Ce este ERC20?

Ei bine, unul dintre monedele importante bazate pe Ethereum este ERC20. Nu numai că este o formă de monedele , dar reprezintă și un set de standarde pentru monedele digitale. În mare parte, acest simbol este pentru implementarea unui contract inteligent și acoperă un set de reguli pe care toate platformele bazate pe Ethereum trebuie să le respecte.

În termeni simpli, este puțin similar cu alte criptomonede, cum ar fi Bitcoin, Ether etc. Cu toate acestea, trebuie să înțelegeți că Ether și ERC20 nu sunt aceleași lucruri. În realitate, Ether este moneda nativă a platformei Ethereum, dar ERC20 este un standard pentru un anumit tip de token. Deci, alții pot folosi acest standard pentru a crea mai multe moneda ERC20 și toți vor avea nume diferite de monede.

Mai mult, pentru a utiliza monedele ERC20, platforma dvs. trebuie să aibă o bază Ethereum.

Prima alternativă Bitcoin de pe lista noastră, Ethereum (ETH), este o platformă software descentralizată care permite crearea și rularea contractelor inteligente și a aplicațiilor descentralizate (dApps) fără niciun timp de nefuncționare, fraudă, control sau interferență din partea unei terțe părți.

Scopul din spatele Ethereum este de a crea o suită descentralizată de produse financiare pe care oricine din lume le poate accesa liber, indiferent de naționalitate, etnie sau credință.  Acest aspect face ca implicațiile pentru cei din unele țări să fie mai convingătoare, deoarece cei fără infrastructură de stat și identificări de stat pot avea acces la conturi bancare, împrumuturi, asigurări sau o varietate de alte produse financiare.

Aplicațiile de pe Ethereum sunt rulate pe ether, tokenul criptografic specific platformei sale. Ether (ETH) este ca un vehicul pentru deplasarea pe platforma Ethereum și este căutat mai ales de dezvoltatorii care doresc să dezvolte și să ruleze aplicații în interiorul Ethereum, sau acum, de investitorii care doresc să cumpere alte monede digitale folosind ether.

Ether, lansat în 2015, este în prezent a doua cea mai mare monedă digitală după capitalizarea bursieră, după Bitcoin, deși rămâne cu o marjă semnificativă în urma criptomonedei dominante.  Tranzacționând la aproximativ 4.000 USD per ETH din decembrie 2021, capitalizarea pieței ether este puțin peste jumătate din cea a bitcoinului.

În 2014, Ethereum a lansat o pre-vânzare pentru ether, care a primit un răspuns copleșitor; acest lucru a ajutat la inaugurarea erei ICO. Potrivit Ethereum, poate fi folosit pentru a „codifica, descentraliza, securiza și tranzacționa aproape orice”.

În urma atacului asupra organizației autonome descentralizate (DAO) din 2016, Ethereum a fost împărțit în Ethereum (ETH) și Ethereum Classic (ETC). 

În decembrie 2020, Ethereum și-a făcut tranziția algoritmului de consens de la proof of work (PoW) la proof of stake (PoS).  Această mișcare este menită să permită rețelei Ethereum să funcționeze cu mult mai puțină energie și cu o viteză îmbunătățită a tranzacțiilor, precum și să creeze un mediu economic mai deflaționist.

PoS permite participanților la rețea să-și „mizeze” eterul în rețea. Acest proces ajută la securizarea rețelei și la procesarea tranzacțiilor care au loc. Cei care fac acest lucru sunt recompensați cu eter, similar unui cont de dobândă.  Aceasta este o alternativă la mecanismul PoW al Bitcoin, în care minerii sunt recompensați cu mai multe BTC pentru procesarea tranzacțiilor.

Acronimul ERC înseamnă Ethereum Request for Comments sau Request for Comments pentru Ethereum, în timp ce numărul 20 provine de la EIP în care este descris. ERC-20 descrie un standard privind funcțiile și evenimentele pe care Smart Contractul de Ethereum le poate implementa.În prezent, moneda ERC-20 sunt unul dintre cele mai utilizate monede din lumea criptomonedei.

Cantitatea de moneda ERC-20 create este uriașă, puteți verifica în Etherscan că există astăzi.

Standardul ERC20 a fost o cale dominantă pentru crearea de noi monezi în spațiul criptomonedei de ceva timp. A fost deosebit de popular în rândul ICO-urilor și al companiilor de crowdfunding . Au fost acum zeci de mii de monede distincte care au fost emise și funcționează conform standardului ERC20.

În timp ce multe contracte inteligente ERC20 sunt folosite pentru a executa diverse rutine și funcții în spațiul digital, multe dintre ele au fost folosite pentru a crea monedele nefungibile (NFT) în scopul unei oferte inițiale de monede (ICO). O ICO este, în esență, echivalentul industriei criptomonedei cu o ofertă publică inițială ( IPO ) pe piața de valori.

O companie cripto care caută să strângă bani pentru a crea o nouă criptomonedă, o aplicație descentralizată sau un serviciu lansează un ICO ca o modalitate de a strânge fonduri de la investitori și cei care adoptă timpurie.

Un raport de Yahoo! Știrile sugerează că monedele ERC20 au dominat aproape singure piața taur ICO în 2017 și că multe criptomonede de succes sunt fondate conform protocolului ERC20.

EOS , de exemplu, rămâne un token popular bazat pe ERC20, care a strâns peste 185 de milioane de dolari în lansarea ICO de cinci zile. Bancor (BNT) este un altul, care a câștigat 153 de milioane de dolari în crowdfunds în timpul vânzării de token-uri ERC20. Mai multe alte monede conforme ERC20 au strâns câteva milioane de dolari fiecare în ICO.

Co-relația cu protocolul HTTP

ERC20 nu este nici un software, nici o soluție, nici un cod. Este un protocol standard, la fel ca HTTP. Acesta guvernează tokenizarea și asigură respectarea specificațiilor tehnice ale monedelor. Dacă un token nu îndeplinește standardizarea, acesta nu va fi numit token ERC20. Dacă se întâmplă, poate fi numit „moneda ERC20”.

Pentru a vă asigura că funcționează conform intenției, conține funcții de bază. Dacă caracteristicile esențiale nu sunt implementate, acestea nu vor trece testul de standardizare. Acest lucru va însemna că nu poate fi tranzacționat sau listat și pe burse.

Toate monedele care sunt create nu trebuie să aibă blockchain-ul lor. Ei pot prospera pe blockchain-ul Ethereum, iar acesta este ceea ce face ca ERC20 să fie atât de promițător și util.

Conținutul standard ERC20

ERC20 conține mai multe funcții pe care o moneda este compatibila trebuie să le poată implementa.

  • TotalSupply: furnizează informații despre oferta totală de token-uri
  • BalanceOf: furnizează soldul contului proprietarului
  • Transfer: execută transferuri ale unui număr specificat de monede către o adresă specificată
  • TransferFrom: execută transferuri ale unui număr specificat de monede de la o adresă specificată
  • Aprobare: permiteți unui consumator să retragă un anumit număr de monezi dintr-un cont specificat
  • Alocație: returnează un număr stabilit de monede de la un cheltuitor către proprietar

În plus, aceste funcții vor declanșa până la două evenimente, inclusiv evenimentul de transfer (care are loc ori de câte ori sunt transferate monede ) și evenimentul de aprobare/validare, care este activat ori de câte ori este necesară aprobarea.


Cont demo gratuit și nelimitat, fără restricții de depunere.

Cum funcționează moneda ERC-20?

Tokenurile ERC-20 sunt, în principiu, contracte inteligente care rulează pe blockchain-ul Ethereum. Ei lucrează într-un cadru programatic stabilit de echipa Ethereum. Această schemă este suficient de largă pentru a permite diferite utilizări fără a perturba funcționarea blockchain-ului Ethereum. De exemplu, aceștia sunt capabili să efectueze o subcontabilitate paralelă la cartea principală Ethereum, având propria lor unitate de cont. Toate acestea fără a amesteca soldurile Ether ale adreselor, garantând însă transparența, trasabilitatea și securitatea pe care le oferă rețeaua Ethereum.

Tocmai această flexibilitate enormă a făcut ca moneda ERC-20 să devină un standard. Principala utilitate a acestor moneda este standardizarea interfeței pentru crearea și emiterea de noi moneda în rețea. Acest lucru se realizează prin aplicarea anumitor reguli și parametri pentru acceptarea acestuia. De exemplu, pentru a schimba sau muta un moneda ERC-20, trebuie să aveți Ether. Această situație susține atât partea economică, cât și cea utilitară a monedei.

Scopul și nevoia de moneda ERC-20 este de a proiecta un standard pentru a crea interoperabilitate și compatibilitate între moneda și pentru a genera îmbunătățiri în ecosistemul Ethereum. Acest lucru se datorează faptului că moneda ERC-20 facilitează foarte mult munca de creare de noi moneda . Din moment ce infrastructura a fost concepută pentru asta. Mai mult, a fost însoțit și de instrumente cu acest scop, precum limbajul de programare Solidity, sau mașina virtuală EVM .

De ce au fost create monede ERC-20?

Motivația lider dezvoltator atunci când se creează ceva atât de mare, a fost în principal , doresc să crear un sistem de capacitate multiplă . Toate acestea sub o interfață standard care poate fi refolosită pentru alte aplicații: de la portofele până la schimburi descentralizate. Toate acestea sub un API care oferă dezvoltatorilor următoarele avantaje:

API-ul este standard și stabil, ceea ce facilitează sarcina de programare folosindu-l. Acest lucru facilitează pentru programatori să creeze software nou bazat pe capacitățile Ethereum.
Reduce complexitatea programării. Deoarece API-ul este simplu, utilizarea sa reduce complexitatea software-ului creat pentru a-l folosi. Acest lucru are ca rezultat o mai bună citire, securitate și verificabilitate a codului scris.

Suport pentru mai multe limbaje de programare și îmbunătățiri ale portabilității. Deoarece API-ul Token este gratuit, acesta poate fi programat în mai multe limbaje de programare. Acest lucru facilitează foarte mult capacitatea de a crea un software specific.

Unele dintre limbile acceptate pentru această activitate sunt Solidity, JavaScript, C, C++, Python, Java și Go.

Mai puțină complexitate în înțelegerea fiecărui tip de token implementat. Acest lucru se datorează faptului că toate se vor baza pe aceleași principii de funcționalitate.
Securitate mai mare , în special datorită caracteristicilor precum permisiunea de token.

Risc mai mic de rupere a contractului, neexistând impedimente sau incompatibilități. Acest lucru se datorează faptului că API-ul este stabil, ceea ce înseamnă că modificările introduse îl îmbunătățesc, dar fără a întrerupe niciodată compatibilitatea.

Principalele caracteristici ale monedelor ERC

După cum am menționat deja, monede ERC-20 se caracterizează în principal prin capacitățile lor mari de adaptabilitate. Dar pentru a face acest lucru, un token ERC-20 folosește o anumită structură de bază care îi permite să-și exploateze întregul potențial. În acest sens, aceste caracteristici sunt:

Au un nume sau un identificator și un simbol asociat. Prin aceste două valori este posibil să se identifice și să diferențieze token-urile unul de celălalt în cadrul blockchain-ului Ethereum.
Este capabil să gestioneze aspectele economice de bază ale emiterii sale.

Date precum sistemul de precizie zecimală și emisia totală sunt o parte cheie a simbolului în structura sa de date.

Gestionează o interfață pentru a verifica și revizui bugetele de adrese ale proprietarilor săi. În acest fel, moneda este capabil să raporteze soldul total al fondurilor conținute într-o anumită adresă.
Poate gestiona sistemul de transfer intr-un mod original. Acest lucru se datorează faptului că tokenul are funcții de gestionare a transferurilor de fonduri.
În plus, tokenul poate gestiona independent retragerile parțiale de fonduri de la o adresă.

Specificațiile tehnice ale contractului inteligent

Contractul inteligent, scris sub formă de cod, realizează următoarele acțiuni:

  • Efectuează tranzacții, transferă monede;
  • Confirmă costul;
  • Urmărește soldul contului.

Conține informații despre respectarea termenilor contractului și a setului specificat de funcții.

Este interzisă modificarea sau nerespectarea cerințelor contractului. Dacă un dezvoltator nu include toți parametrii standard, compatibilitatea cu ERC-20 și interacțiunea cu alte funcționalități vor fi incomplete.Contractul și informațiile aferente pot fi găsite conținute în blockchain. Plățile sunt efectuate automat, iar blockchain-ul protejează tranzacțiile.

Contractul inteligent nu este lipsit de vulnerabilități. Greșeala făcută la dezvoltarea sa duce la pierderea mijloacelor. Se dezvoltă un add-on pentru a respinge o tranzacție care nu îndeplinește cerințele contractului.

Adresa ERC20

În timp ce folosesc acest simbol, mulți sunt adesea confuzi cu privire la adresa portofelului. De obicei, adresa portofelului ERC20 este o adresă Ethereum. Mai mult, toate adresele Ethereum sunt compatibile cu stocarea ERC20. De asemenea, toate portofelele Ethereum sunt de fapt conectate la blockchain-ul Ethereum .

Prin urmare, adresa ERC20 va însemna o adresă în platforma Ethereum. Dar rețineți că furnizorul de portofel trebuie să solicite permisiunea pentru a vă accesa sau chiar a verifica soldul din portofel. Pe de altă parte, uneori, adresa ERC20 va accepta doar acest tip de token. Cel mai bine este să nu te limitezi cu un singur token.

Dacă doriți cu adevărat să aveți un portofel care să vă păstreze toate monedele în siguranță, atunci creați alege un portofel care acceptă și alte tipuri de monede. În realitate, vă va oferi opțiunea de a vă converti monedele cu altele.

De asemenea, acest portofel și adresa ERC20 sunt exclusiv în custodia dumneavoastră, ceea ce înseamnă că va trebui să le păstrați în siguranță. În cele mai multe cazuri, fiecare portofel oferă cuvinte speciale aleatorii pe care să le utilizați în cazul în care v-ați pierdut parola. Trebuie să-l depozitați într-un loc sigur.

ERC-223

ERC-223 este un standard de token fungibil în ecosistemul Ethereum cu scopul principal de a rezolva unele dintre problemele ERC-20. Deși ERC-20 este foarte popular în rândul proiectelor cripto și utilizatorilor deopotrivă, le permite oamenilor să trimită criptomonede la contracte inteligente în loc de portofelele lor. Drept urmare, unii utilizatori și-au pierdut fondurile din cauza eșecului contractului sau din alt motiv.

Pentru a remedia această problemă, ERC-223 are o funcție care alertează automat utilizatorii în cazurile în care își trimit accidental token-urile la un contract inteligent. Astfel de tranzacții sunt anulate automat, permițând utilizatorilor să-și recupereze fondurile (dar să plătească în continuare taxele de gaz).

Deși este compatibil cu monedele ERC-20, ERC-223 prezintă costuri mai mici cu gaz decât predecesorul său. Cu toate acestea, în ciuda beneficiilor sale, ERC-223 nu a reușit să fie adoptat de comunitatea Ethereum, iar proiectele cripto nu au implementat încă standardul de token.


Cont demo gratuit și nelimitat, fără restricții de depunere.

ERC-721

Spre deosebire de ERC-20 și ERC-223, ERC-721 este un standard de token nefungibil (NFT). În loc de monede identice, fiecare moneda de aici este unic, având propriul său identificator pentru verificarea ușoară prin intermediul blockchain-ului.

În timp ce monedele fungibile au caracteristici similare cu lingourile de aur standard sau bancnotele de aceeași valoare în dolari americani, monedele ERC-721 sunt mai mult ca lucrări de artă sau alte obiecte (complexe) realizate manual în care fiecare piesă este unică și diferită într-un fel de celelalte. În timp ce ei au mai multe aplicații, NFTs cele mai populare întrebuințare cazuri au în soluții de jocuri blockchain.

Cu monedele nefungibile, jucătorii blockchain pot colecta, deține și tranzacționa articole unice în joc, cum ar fi arme, personaje, haine, monturi și vehicule. În plus, standardul de token ERC-721 permite creatorilor să integreze NFT-uri în mai multe jocuri și aplicații blockchain, permițând jucătorilor să-și folosească obiectele digitale de colecție oriunde se joacă.

La fel ca multe alte ERC-uri, ERC-721 oferă, de asemenea, unele dintre funcționalitățile NFT-urilor. Unele dintre exemple includ posibilitatea de a obține soldul actual de token al contului, oferta totală de token-uri în rețea și informații specifice proprietarului token-ului etc. De asemenea, ajută la realizarea tranzacțiilor NFT de la un cont la altul.
Datorită ERC-721, oferă o oportunitate unică de a crea o piață pentru artiști, jucători sau, practic, pentru oricine are ceva valoros sau unic de vândut.

ERC-1155

ERC-1155 este un standard de simbol hibrid care permite dezvoltatorilor să creeze monede fungibile și nefungibile nelimitate în cadrul unui contract inteligent. În timp ce dezvoltatorii trebuie să creeze un nou contract inteligent pentru fiecare NFT cu ERC-721, ei trebuie să implementeze doar unul atât pentru monedele nefungibile, cât și pentru tokenuri fungibile cu ERC-1155, reducând timpul de dezvoltare și minimizând resursele folosite de creatori.

În jocurile blockchain, acest lucru permite proiectelor de criptomonede să folosească un singur contract inteligent pentru a-și emite moneda în joc ca un simbol fungibil, permițând în același timp utilizatorilor să colecteze articole NFT în timpul participării lor la joc.

Limitările ambelor monedele ERC-20 și ERC-721 au ca rezultat crearea ERC-1155. În monede ERC-20, atunci când utilizatorii trimit accidental monedele la o adresă greșită, ceea ce au transferat se pierde pentru totdeauna din cauza lipsei unei modalități de a rezolva aceste evenimente de transfer. Pe de altă parte, standardele ERC-20 și ERC-721 se bazează pe implementarea unui nou contract inteligent separat pentru fiecare tip de token sau colecție.

În plus, este imposibil să obțineți direct un identificator de token, ceea ce face tranzacțiile cu aceste token-uri dificile. Imaginează-ți doar că un cumpărător a decis să cumpere un set de 5 NFT-uri de la tine. Pentru a le transfera cumpărătorului, în loc să transferați toate cele 5 monedele simultan, va trebui să efectuați cinci tranzacții separate, împreună cu toate taxele de tranzacție și operațiunile de încărcare ale rețelei.

Pe lângă asta, incompatibilitatea dintre monedele ERC-20 și ERC-721 este o altă problemă.

Deoarece multe DApp-uri folosesc ambele monede, devine foarte complex, deoarece contractele lor sunt create foarte diferit. Acestea sunt câteva dintre motivele pentru care a fost introdus ERC-1155. În plus, ERC-1155 permite fiecărui ID de moneda să reprezinte un nou tip de moneda care este configurabil. Acest lucru poate reduce în mare măsură cantitatea de date necesară pentru a distinge un simbol de altul.

În plus, permite trimiterea diferitelor tipuri de NFT într-o singură tranzacție, în loc să facă o tranzacție separată pentru fiecare simbol diferit. Aceste funcții au ca rezultat în cele din urmă reducerea congestionării rețelei și reduc în mare măsură taxa de gaz pe care va trebui să o plătiți.

Căutați o modalitate mai bună de a cumpăra cripto?

Cumpărarea cripto nu trebuie să fie o bătaie de cap. Dacă ați căutat un loc cu adevărat convenabil și ușor de utilizat pentru a cumpăra Bitcoin, Ethereum și multe altele, nu căutați mai departe decât eToro. Capitalul dumneavoastră este în pericol. Se aplică alte taxe. Pentru mai multe informații, vizitați eToro.

Investițiile în criptoactive nu sunt reglementate în unele țări ale UE.
Tokenul ERC-20 este dezvoltat pe baza Ethereum. Platforma constă dintr-un blockchain care stochează tranzacțiile și o mașină virtuală care codifică contracte inteligente care garantează executarea acestora. Standardul simplifică crearea proiectelor într-un registru descentralizat, optimizează funcționarea rețelei.

Cele mai bune platforme de tranzacționare

Selectarea celor mai bune Platforme de tranzacționare reglementate și sigure cu care este posibil să tranzacționați prin următoarele piețe: Acțiuni, Forex, Indici, ETF-uri, Criptomonede.

Platformă Beneficii informație Cheltuieli Cont deschis
eToroEvaluare
⭐⭐⭐⭐⭐
  • Reglementată:
    CySEC 109/10, FCA 583263
  • Cont demo gratuit:
    100.000€
  • Copy Trading:
    Copiați cei mai buni Trader
  • Depozit minim: 50$
  • Levier: 1:30
  • Criptomonede
  • Social Trading
  • Costul tranzactiei: 0 USD
  • Taxe pentru Acțiuni: 0 USD
  • Taxe la ETF-uri: 0%
  • Taxe de Cripto: de la 0.75%

67% dintre utilizatori pierd bani cu acest furnizor prin tranzacționarea cu CFD-uri.
Pieţele: CFD Forex Actiuni Crypto Fonduri ETF Limbi: limba Română Limba Engleză + alte limbi
xtbEvaluare
⭐⭐⭐⭐⭐
  • Reglementată
    CySEC 169/12, FCA 522157
  • Cont demo gratuit:
    100.000€
  • Centro formazione:
    Scuola di Trading
  • Depozit minim: 250$
  • Levier: 1:30
  • Criptomonede
  • MetaTrader 4
  • Costul tranzactiei: 0€
  • Taxe pentru Acțiuni: 0%
  • Taxe la ETF-uri: 0%
  • Taxe de Cripto: de la 0.5%

77% dintre utilizatori pierd bani cu acest furnizor prin tranzacționarea cu CFD-uri.
Pieţele: CFD Forex Actiuni Crypto Fonduri ETF Limbi: limba Română Limba Engleză + alte limbi
Plus500Evaluare
⭐⭐⭐⭐⭐
  • Reglementată
    CySEC 250/14
  • Cont demo gratuit
  • Platformă profesională
  • Depozit minim: 250$
  • Levier: 1:30
  • Criptomonede
  • MetaTrader 4
  • Costul tranzactiei: 0€
  • Taxe pentru Acțiuni: 0%
  • Taxe la ETF-uri: 0%
  • Taxe de Cripto: de la 0.5%

77% dintre utilizatori pierd bani cu acest furnizor prin tranzacționarea cu CFD-uri.
Pieţele: CFD Forex Actiuni Crypto Fonduri ETF Limbi: limba Română Limba Engleză + alte limbi
iq optionEvaluare
⭐⭐⭐⭐
  • Reglementată
    CySEC 274/14, FCA 670182
  • Cont demo gratuit
  • Depozit minim 10$
  • Depozit minim: 10$
  • Levier: 30:1 – 2:1 Crypto
  • Criptomonede
  • MetaTrader 4
  • Costul tranzactiei: 0€
  • Taxe pentru Acțiuni: 0%
  • Taxe la ETF-uri: 0%
  • Taxe de Cripto: de la 0.5%

Exchanges criptomonede nu sunt reglementate.
Pieţele: CFD Forex Actiuni Crypto Limbi: Limba Engleză
Markets.comEvaluare
⭐⭐⭐⭐
  • Reglementată
    CySEC 092/08, FCA, ASIC
  • Cont demo gratuit
  • Trading Academy
  • Depozit minim: 100$
  • Levier: 1:30 – 1:300
  • Criptomonede
  • MetaTrader 4
  • Costul tranzactiei: 0€
  • Taxe pentru Acțiuni: 0%
  • Taxe la ETF-uri: 0%
  • Taxe de Cripto: de la 0.5%

Exchanges criptomonede nu sunt reglementate.
Pieţele: CFD Forex Actiuni Crypto Limbi: Limba Engleză

© 2022 Grafice și tabele deținute de Cumparabitcoin.com

Lista de monede ERC20

Platformă de contract inteligentă pe lanțul Ethereum care susține și stabilizează valoarea stablecoin DAI printr-un sistem dinamic de poziții de datorie garantată (CDP), mecanisme autonome de feedback și actori externi stimulați corespunzător.

Ethereum este una dintre cele mai mari repere din lumea monedelor digitale. Standardul de contract inteligent și blockchain-ul descentralizat Ethereum au revoluționat industria criptomonedei și a aplicațiilor descentralizate . Odată cu lansarea acestei rețele, multe ICO-uri au început să funcționeze în 2015 și multe monezi  au intrat pe piață cu standardele Ethereum.

Standardul ERC20 este un protocol blockchain Ethereum care impune reguli specifice bazate pe Ethereum pe un token. Fiecare standard ERC20 include metoda de transfer al monedelor, confirmarea tranzacțiilor și tipul de acces al utilizatorului la sursa monedelor. Aceste protocoale coordonează în esență monedele bazate pe Ethereum pe diferite platforme.

Utilizatorii pot tranzacționa monede pe baza standardului ERC20, ca și alte criptomonede. În loc să fie procesat pe un blockchain separat, singura diferență este că funcționează direct în blockchain-ul Ethereum. Deci este gestionat cu adrese Ethereum , iar o tranzacție Ethereum mută fiecare token separat.

BAT

Condus de Brendan Eich (creatorul JavaScript și co-fondatorul Mozilla), proiectul Basic Attention Token (BAT) este o platformă de schimb de anunțuri descentralizată, deschisă, construită pe platforma Ethereum. Proiectul urmărește să abordeze frauda și opacitatea în publicitatea digitală.

Tokenul urmărește să prețuiască corect atenția utilizatorului în cadrul platformei. Agenții de publicitate plătesc BAT ehttps://www.cumparabitcoin.com/criptomonede-de-cumparat/ditorilor de site-uri web în atenția utilizatorilor. Ecosistemul BAT include Brave, un browser open-source, centrat pe confidențialitate, conceput pentru a bloca instrumentele de urmărire și programele malware. Utilizează tehnologia blockchain pentru a urmări în mod anonim atenția utilizatorilor în siguranță și pentru a recompensa editorii în consecință.

Crypto.com

Crypto.com a fost fondată în 2016 cu scopul de a accelera tranziția lumii către criptomonede. Produsele cheie includ: aplicația Crypto.com Wallet & Card, un loc pentru a cumpăra, vinde și plăti prin cripto, cardul MCO Visa, un card metalic fără taxe anuale și lanțul Crypto.com, care permite utilizatorilor să plătiți și fiți plătit în cripto, oriunde, gratuit. Crypto.com are sediul în Hong Kong, cu o echipă de peste 120 de persoane. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați: www.crypto.com

USD Coin

USDC este o monedă stabilă în dolari americani complet garantată. Este o monedă alimentată de Ethereum și este o creație a CENTRE, un proiect open source, bazat pe contribuții de la Circle și Coinbase. USDC-urile sunt emise de instituții financiare reglementate și autorizate care mențin rezerve complete din moneda fiat echivalentă într-un raport de 1 USDC:1 USD. Emitenților li se cere să își raporteze în mod frecvent deținerile de rezerve în USD, iar Grant Thornton LLP emite rapoarte cu privire la aceste dețineri în fiecare lună.

TrueUSD

TrueUSD este o monedă stabilă fixată în USD, care oferă utilizatorilor săi atestări regulate ale soldurilor escrowed, garanții complete și protecție legală împotriva deturnării USD subiacent. TrueUSD este emis de platforma TrustToken, platforma care a colaborat cu fiduciari înregistrați și bănci care dețin fondurile care susțin monedele TrueUSD. Fondurile USD sunt verificate în mod regulat în atestări programate și păstrate în conturi escrow terțe, astfel încât TrustToken să nu aibă acces direct la fonduri.

Chainlink

Chainlink (LINK) este un serviciu oracle descentralizat, care își propune să conecteze contractele inteligente cu date din lumea reală. Deoarece blockchain-urile nu pot accesa date în afara rețelei lor, oracolele sunt necesare pentru a funcționa ca fluxuri de date în contractele inteligente.

Oracles furnizează date externe (de exemplu, temperatura, vremea) care declanșează execuțiile de contracte inteligente la îndeplinirea condițiilor predefinite. Participanții la rețeaua Chainlink sunt stimulați (prin recompense) să ofere contracte inteligente cu acces la fluxuri de date externe. În cazul în care utilizatorii doresc acces la date în afara lanțului, aceștia pot trimite un contract solicitant la rețeaua ChainLink. Aceste contracte vor potrivi contractul solicitant cu oracolele corespunzătoare. Contractele includ un contract de reputație, un contract de potrivire a comenzilor și un contract de agregare.

Holo

Holochain (HOT) este o platformă de aplicații descentralizată care utilizează rețele peer-to-peer pentru procesarea acordului centrat pe agent și a mecanismelor de consens între utilizatori. În Holochain, nu se menține un adevărat consens global. În schimb, fiecare agent din blockchain-ul public menține un furk privat care este gestionat și stocat într-un mod limitat în blockchain-ul public cu un tabel hash distribuit.

Acest lucru permite fiecărui dispozitiv dintr-o rețea să funcționeze independent și necesită sincronizarea datelor numai atunci când este necesar sau când utilizatorii sunt de acord. Acest lucru s-ar putea traduce într-o scalabilitate mai mare pentru dapp-urile găzduite pe Holochain. Ecosistemul Holo se bazează pe gazde care oferă procesare și stocare pentru aplicațiile distribuite, câștigând în același timp credite rambursabile. Holochain Dapps poate fi dezvoltat cu JavaScript sau Lisp, cu suport pentru sisteme front-end folosind CSS

0x (ZRX)

0x (ZRX) este un protocol fără permisiune care oferă infrastructura pentru a facilita crearea de schimburi descentralizate pe blockchain-ul Ethereum. Proiectul folosește relee de tranzacții în afara lanțului și contracte inteligente bazate pe Ethereum pentru a oferi un carnet de comenzi deschis și schimb descentralizat. Token-ul ZRX funcționează ca plată către relee de către utilizatorii protocolului și un token de guvernare pentru upgrade-uri de protocol.

Enjin Coin

De la înființarea sa în 2009, Enjin a lansat o platformă comunitară de jocuri numită Enjin Network și a crescut-o la aproximativ 20 de milioane de utilizatori. În 2017, în urma unei ICO care se pare că a strâns 18,9 milioane de dolari, Enjin a construit o suită de produse blockchain centrate pe utilizator, care își propune să permită oricui să creeze, să gestioneze, să comercializeze, să stocheze, să exploreze, să distribuie și să integreze active blockchain.

Ecosistemul Enjin (cuprinzând Platforma Enjin, Explorer, Portofel, Beam) își propune să ofere jucătorilor posibilitatea de a deține activele digitale și să permită afacerilor din industria jocurilor să crească veniturile. Instrumentele și serviciile Enjin pot fi utilizate și de companiile care doresc să creeze produse blockchain sau să utilizeze active digitale tokenizate ca parte a strategiilor lor de achiziție, reținere, implicare și monetizare.

Ecosistemul Enjin este alimentat de Enjin Coin (ENJ), o criptomonedă bazată pe Ethereum folosită pentru a susține în mod direct valoarea activelor blockchain. Potrivit echipei, în prezent există milioane de ENJ blocate în active digitale bazate pe blockchain.

Aurora Chain (AOA)

Aurora Chain (AOA) are misiunea de a crea o lume colorată a blockchain-ului, cu contracte de lucru rapid, care facilitează dezvoltarea ușoară a aplicațiilor pe blockchain.

Echipa se străduiește să permită companiilor din industrii disparate să coopereze folosind distribuția unei aprovizionări fixe a monedei de bază AOA ca mijloc de a asigura viteza și funcționalitatea mecanismului de consens. Ca atare, tranzacțiile pot fi realizate rapid din dovada delegată a votului mizei echipate cu toleranță bizantină la erori pentru a îmbunătăți consistența interactivă în cadrul sistemului.

Decentraland (MANA)

Decentraland (MANA) se definește ca o platformă de realitate virtuală alimentată de blockchain-ul Ethereum, care permite utilizatorilor să creeze, să experimenteze și să monetizeze conținut și aplicații. În această lume virtuală, utilizatorii cumpără terenuri pe care ulterior le pot naviga, construi și monetiza.

Decentraland folosește două monede: MANA și LAND. MANA este un token ERC20 care trebuie ars pentru a obține monede ERC721 LAND nefungibile.

Storj

Storj (STORJ) speră să ofere comunității sale stocare descentralizată în cloud. Storj funcționează de la premisa că fiecare utilizator are dreptul la aceeași cantitate de spațiu în rețea pe care o pune la dispoziție comunității. Utilizatorii pot primi și plată pentru închirierea spațiului suplimentar pe disc.

Fișierele sunt împărțite în componente mai mici și dispersate pe o serie de dispozitive, utilizatorii păstrând controlul asupra cheilor lor, ceea ce le oferă acces la fișierele lor, în orice moment. Ca rezultat, acest model descentralizat de stocare în cloud creează securitate suplimentară pentru utilizatori în comparație cu furnizorii centralizați de stocare în cloud.

Leave a Reply

etoroCumparabitcoin.com recomandă Platforma eToro.
Copiați operațiunile Trader Experți!

X