Criptomonede: tot ce trebuie să știți. Ghid 2022

Un rezumat săptămânal curatat al știrilor cripto-concentrate care contează. În această săptămână, piețele de risc, inclusiv Bitcoin, vor sări cu imprimarea banilor în SUA, continuă, Solana atinge noi maxime istorice și piața se pregătește pentru numărul șomajului din SUA săptămâna aceasta.

Pe măsură ce investitorii se îngrijorează după creșterea recentă a jetoanelor digitale, prețurile criptomonedelor au fluctuat luni. La momentul publicării, doar una din primele zece criptomonede tranzacționa.

A fost o săptămână mixtă de tranzacționare pe piețele de active digitale . După o retragere modestă, un sfârșit de săptămână bullish a văzut Bitcoin ( BTC ) recuperându-se pentru a încheia săptămâna în scădere cu ~ 1%, încă chiar sub nivelul cheie de preț psihologic de 50.000 USD.

Ethereum ( ETH ) și Cardano ( ADA ), al doilea și al treilea cel mai mare activ de pe tabelul pieței Brave New Coin, au încheiat săptămâna în scădere cu ~ 1%, respectiv cu + 5%. Activele cu cele mai bune performanțe din top 40 săptămâna trecută au fost Tezos ( XTZ ) și Solana ( SOL ), care au apreciat ~ 62% și, respectiv, ~ 31%.

Bitcoin a avut un weekend puternic în creștere cu 2000 USD între vineri și duminică. Miscarea alcista a fost ca raspuns la presiunea presedintelui Fed, Jerome Powell, pentru o politica mai scurta pe termen scurt, in timpul discursului sau de la simpozionul Jackson Hole pentru bancherii centrali americani.

Politica monetară sovietică înseamnă o politică monetară mai slabă și agresivă, care încurajează creșterea ofertei de bani, ducând la rate mai mici ale dobânzii pentru a încuraja investițiile.

Declarația lui Powell a scăzut dolarul și a crescut prețurile pe piețele cu riscuri mai mari. Cu mai mulți bani în economie, creșterea rezultată a lichidității încurajează investițiile în active speculative mai riscante, cum ar fi BTC.

Bitcoin (BTC) se tranzacționează în prezent aproape de pragul semnificativ din punct de vedere psihologic de 50.000 de dolari. Folosind graficele zilnice, dacă BTC sparge peste 50.000 de dolari, comercianții vor găsi următoarea rezistență majoră la 61.000 de dolari pe graficele zilnice. Cu toate acestea, primul nivel de sprijin scade la 45.000 de dolari, iar al doilea nivel de sprijin pare a fi de 41.000 de dolari.

În prezent, activul digital emblematic al lumii se tranzacționează la 47.929 USD, în scădere cu 1,51% în ultimele 24 de ore și cu 4,45% în ultimele șapte zile, potrivit CoinMarketCap.com

Prețuri cripto

Începând de duminică la ora 12:00 29 august, iată prețurile primelor 10 criptomonede:

  • Bitcoin (BTC) 48.439 USD;
  • Ethereum (ETH) 3.203 USD;
  • Cardano (ADA) 2,83 USD;
  • Binance Coin (BNB) 488,07 USD;
  • Tether (USDT) 1 USD;
  • Ripple (XRP) 1,14 USD;
  • Dogecoin (DOGE) 0,28 USD;
  • Monedă USD (USDC) 1 USD;
  • Solana (SOL) 92,71 USD;
  • Polkadot (DOT) 26,06 USD.

Volumul actual DeFi este de 13,81 miliarde USD, sau 15,18% din volumul global al pieței criptografice pe 24 de ore.

După cum sa menționat, singurul câștigător din primii zece a fost Solana ( SOL ), acum a opta cea mai mare criptomonedă; în ciuda declinului modest al Bitcoin, Solana, pe de altă parte, a avut rezultate bune. Solana își schimbă mâinile acum la 99,26 dolari, în creștere cu 5,31% în 24 de ore și impresionant cu 34,99% săptămâna trecută.

FOMO este în viață și în lumea criptomonedelor, monedele mai puțin cunoscute învingându-i din nou pe giganții din industrie Bitcoin și Ether în urma creșterilor recente.

Mai multe țări recunosc activele digitale

Potrivit guvernului cubanez , criptomonedele vor fi recunoscute și reglementate ca metode de plată pe insulă. Drept urmare, banca centrală a Cubei va crea reguli pentru astfel de valute și va alege cum să licențieze furnizorii de servicii asociate din Cuba.

Cel mai mare brokeraj din Japonia a început să ofere abonamente la un serviciu italian de lux de livrare a meselor, în care clienții pot folosi jetoane pentru a cumpăra și schimba feluri de mâncare pe măsură ce valoarea lor se schimbă.

După ce vecinul El Salvador a devenit prima țară care a făcut curs legal bitcoin. În același timp, susținătorii Bitcoin din Honduras sperau să crească cererea de active virtuale prin deschiderea primului bancomat din țară în această săptămână.

Într-adevăr, Fondul Monetar Internațional ( FMI ) este îngrijorat de numărul tot mai mare de națiuni, cum ar fi El Salvador, care au început să recunoască Bitcoin ca moneda lor națională și modul în care acest lucru le poate influența operațiunile globale.

SOL tranzacționează peste 100 USD la un posibil eveniment de arsare a simbolurilor
SOL, simbolul nativ al blockchainului cel mai discutat, conform coinmarketcap, a tranzacționat trei cifre, creând un alt All-Time High (ATH), după ce compania a tachinat „aprinderea”, o caracteristică misterioasă care va fi lansată mâine în care mulți cred că este un eveniment de arsură simbolică.

Ce ar trebui sa stii

Prețul Solana a tranzacționat un ATH de 101,92 USD, conform coinmarketcap acum doar 4 ore. Acest punct de preț reprezintă prima dată când simbolul SOL tranzacționează trei cifre de la lansare. Acest punct de preț pune capitalizarea de piață SOL peste 29 miliarde dolari.Cu toate acestea, este posibil ca acest eveniment să nu fie un eveniment de ardere simbolică, deoarece evenimentele anterioare de ardere SOL nu au văzut teasere specializate din echipa Solana.

Mai mult, teaserul cu aprindere vine cu o legendă pe care scrie: „Cerul este limita. Ce veți lansa “, cu o perioadă de 31 august – 8 octombrie, subliniind că ar putea fi un eveniment pentru dezvoltatorii de aplicații descentralizate sau creatorii de jetoane nefungibile (NFT) și nu arderile de jetoane.

SOL a avut o tendință ascendentă în ultimele 4 săptămâni, apreciind aproximativ 266% față de 27,82 USD în urmă cu o lună, pentru a se ridica în prezent la 101,92 USD în momentul scrierii acestui articol.

Motivul aprecierii masive a prețului într-o perioadă atât de scurtă de timp este ca urmare a unui număr de factori care includ autoritatea de reglementare a valorilor mobiliare din SUA, Securities and Exchange Commission (SEC), înregistrarea unui fond centrat pe Solana pentru investitorii instituționali, compania de rețea de date pe piața criptomonedelor, Pyth, va intra în direct pe blockchain-ul Solana și aventura de succes a Solana în token-uri nefungibile (NFT) luna aceasta, odată cu lansarea Degenerate Apes.

Rețeaua Bitcoin continuă să se consolideze, deoarece rata Hash se dublează din iunie

Represiunea Chinei asupra operațiunilor miniere de bitcoin a provocat, fără îndoială, mai multe întreruperi în rețeaua BTC, minerii fiind forțați să oprească mașinile și să se mute din regiune pentru a-și continua afacerea.

Interzicerea la nivel național a minelor a avut consecințele sale. Cu mai mult de jumătate din toți minerii de bitcoin care locuiau în China la acel moment, rata de hash BTC a scăzut cu mai mult de 60%, până la un minim de un an în iunie. Aproximativ două luni mai târziu, însă, situația s-a schimbat, iar rata de hash a crescut cu aproximativ 100%.China a provocat perturbări asupra Bitcoin.

Rata hash (puterea de calcul) este o valoare critică de securitate pe blockchain-ul bitcoin. O rată crescută de hash înseamnă o securitate mai mare, prin urmare rețeaua este mai rezistentă la atacuri și invers.

În iulie, sa raportat o penurie de mineri a declanșat patru reajustări negative miniere consecutive pentru prima dată în aproximativ zece ani.

Așa cum a fost proiectat de Satoshi Nakamoto, protocolul bitcoin se reajustează pentru a fi mai greu sau mai ușor la fiecare 2.016 blocuri, în funcție de numărul de mineri și puterea de calcul pe blockchain în momentul ajustării.

Rata Hash a Bitcoin se dublează

Sectorul minier a început să se recupereze după represiunea chineză. Mulți mineri au migrat deja în alte regiuni mai prietenoase precum Europa și Statele Unite pentru a-și relua operațiunile. Astfel, au redus dominația Chinei în domeniu și au făcut rețeaua bitcoin mai descentralizată.

Până în prezent, rata de hash s-a dublat de la minimul din iunie. Datele de la Bitinfocharts arată că puterea de calcul din rețea a revenit la peste 130 GH / s, o creștere de 100% față de cele mai scăzute niveluri de aproximativ 67 GH / s înregistrate acum două luni.

China declară o reprimare suplimentară a cripto-ului, în timp ce câștigurile minerilor nord-americani Bitcoin ating cifre record

Guvernul chinez a continuat să avertizeze împotriva tranzacționării și investițiilor în criptomonede ca parte a represiunii sale la nivel național.
Un oficial al băncii centrale a țării a afirmat că Bitcoin și alte active digitale nu au curs legal și nu au „nicio valoare”.

De la interzicerea exploatării criptografice în China, minerii de Bitcoin din America de Nord au beneficiat de o cotă de piață crescută.

Un oficial al băncii centrale chineze a reiterat riscurile pe care le reprezintă criptomonedele pentru cetățenii săi și a avertizat publicul să stea departe de piața activelor digitale pentru a-și proteja capitalul. În timp ce represiunea Chinei împotriva minelor criptografice a scăzut prețurile, a deschis și oportunități pentru creșterea sectorului în alte jurisdicții.

Ca parte a planului guvernului chinez de a elimina utilizarea criptomonedelor în țară, directorul adjunct al Biroului pentru protecția drepturilor consumatorilor financiari ai Băncii Populare din China (PBoC), Yin Youping, a declarat că noua clasă de active nu este altceva decât investiții speculații. El a avertizat, de asemenea, publicul să stea departe de orice tranzacții legate de activele digitale.

Municipalitățile locale, inclusiv județul Yingjiang, au luat, de asemenea, măsuri pentru a opri activitățile legate de cripto. Autoritățile de reglementare din județ au solicitat hidrocentrale să întrerupă alimentarea cu energie a minerilor Bitcoin din zonă. Această mișcare urmează ca un număr mare de mineri să fie scoși din operațiuni în luna mai, ceea ce a provocat prăbușirea prețurilor atunci când minerii se grăbeau să-și vândă activele digitale.

Drept urmare, minerii din afara Chinei au avut ocazia de creștere. Companiile miniere din America de Nord au văzut o creștere a cererii de spațiu de găzduire a facilităților, deoarece au început să ocupe o porțiune mai mare a rețelei Bitcoin, când minerii chinezi au ieșit din ce în ce mai mult offline.

Leave a Reply