Tranzacționare cu criptomonede: Ghid complet pentru începători [2022]

Investiția în criptomonede poate fi extrem de profitabilă, dar poate duce și la pierderi semnificative atunci când piața se oprește în cele din urmă. Tranzacționarea criptomonedelor oferă în schimb deținătorilor de criptomonede o alternativă la investiții, protejându-se atât de tendințele descendente ale pieței, cât și de tendințele ascendente.

Tranzacționarea are puțin mai multă grijă, întreținere, pregătire și abilități decât simpla investiție singură, cu toate acestea, poate genera semnificativ mai mult ROI într-un interval de timp mai mic. De asemenea, permite profituri în ambele direcții ale pieței, mai degrabă decât să poată genera randamente doar atunci când prețurile activelor cresc.

Acest ghid îi va prezenta pe cei noi în materie de tranzacționare prin noțiunile de bază ale criptomonedelor și include o descriere a modului în care puteți începe tranzacționarea.

Înainte de terminarea ghidului, vor fi introduse câteva concepte intermediare și avansate, pentru ca începătorii să fie conștienți. Când va fi finalizat, orice cititor va fi gata să sară primul pe piețe și să înceapă să tranzacționeze criptomonede imediat.

Tranzacționarea criptomonedelor pentru începători: un ghid introductiv pentru tranzacționarea criptomonedelor

Ce trebuie sa sti: Criptomoneda, prin definiție, se referă la orice activ digital protejat în spatele unui cod matematic complet numit criptografie. Criptomonedele se bazează, de obicei, pe tehnologia blockchain, numită și tehnologia distribuită.

Clasa de active a început pentru prima dată cu Bitcoin în 2008, în timpul Marii recesiuni. Bitcoin a fost creat de Satoshi Nakamoto, a cărui identitate nu este încă cunoscută până în prezent. Persoana sau grupul a dispărut de atunci, lăsând în urmă codul computerului, putând schimba lumea pentru totdeauna.

Bitcoin a fost mai degrabă lipsit de valoare și, atunci când a început să tranzacționeze, valora doar o fracțiune de bănuț. De-a lungul timpului, criptomoneda a început să fie folosită ca o modalitate de plată a bunurilor pe Dark Web, oferind criptomonedei începutul său timpuriu. Pe atunci, era tranzacționat pentru bunuri ilegale, în timp ce astăzi, activul era tranzacționat cu dolari reali și alte monede alternative, înainte și înapoi, pentru profit.

Ce este tranzacționarea?

Tranzacționarea criptomonedelor implică plasarea comenzilor de cumpărare sau vânzare a activelor criptografice precum Bitcoin , Ethereum , Litecoin , EOS și altele.

Tranzacționarea spot se concentrează pe cumpărarea și vânzarea activelor criptografice, în timp ce instrumentele derivate sunt de obicei contracte bazate pe prețuri de criptomonede și constau în poziții lungi și scurte.

Tranzacționare vs. Investiție – Care este diferența?

Tranzacționarea și investiția implică atât introducerea de capital pe piețe, cât și punerea în funcțiune pentru dvs. Prin investiții, obiectivul este de obicei profiturile pe termen lung și o perioadă de luni până la ani între orice cumpărare sau vânzare.

Singurul mod în care investitorii câștigă bani este atunci când un activ crește. Dacă prețul unui activ scade, investitorul pierde bani – fie împotriva capitalului inițial, fie împotriva oricăror profituri nerealizate rămase necontabilizate.

Investiția poate duce uneori la deținere prin trageri extinse, rezultând pierderi mari de capital, de exemplu, când Bitcoin s-a prăbușit în 2017, s-a prăbușit cu peste 80% de la vârf la minim.

Tranzacția, pe de altă parte, permite planificarea ieșirilor de poziții în anumite condiții, specificate de comerciant. Ieșirile pot fi pregătite înainte de timp, pentru a evita pierderile și pentru a se asigura înregistrarea câștigurilor.

Unele tipuri de tranzacționare permit, de asemenea, profituri atunci când piața se întoarce în jos, prin poziții scurte.

Castiga bani cu tranzactionare

Ce trebuie să știți pentru a începe tranzacționarea criptomonedelor?

Înainte de a începe tranzacționarea criptomonedelor, ar trebui să selectați mai întâi ce criptomonedă doriți să tranzacționați. Puteți tranzacționa Bitcoin , Ethereum , Litecoin și EOS pe PrimeXBT, deși există mai multe monede în altă parte pe piață.

Cu toate acestea, acestea reprezintă unele dintre cele mai de încredere active criptografice și reprezintă un bun punct de plecare pentru tranzacționare. Aderarea la monedele încercate și adevărate asigură că, în mod fundamental, fiecare monedă are longevitate.

În afară de aceasta, trebuie să învățați suficient pentru a începe și să faceți un mic depozit inițial pe o platformă de schimb de criptomonede la alegere. Folosiți micul depozit inițial pentru a testa apele și a începe cariera dvs. de tranzacționare.

Investiti cu eToro :Platforma de Tranzactionare Sociala

eToro

eToro

Vă gândiți să utilizați brokerul eToro pentru tranzacționare socială, tranzacționarea criptomonedelor sau investiții cu CFD-uri (contracte pentru diferență) sau doriți să vă concentrați pe piața Forex ?

Atunci sunteți în locul potrivit, citiți articolul nostru detaliat despre acest broker internațional, care este considerat un lider în sector.

Să începem cu istoria acestui broker revoluționar.

În ianuarie 2007, eToro s-a născut dintr-o idee a trei antreprenori care aveau scopul de a face tranzacționarea accesibilă tuturor, în orice moment și în orice loc și de a reduce dependența de instituțiile financiare tradiționale.

Platforma de tranzacționare online oferită avea o interfață intuitivă, ușor de utilizat și distractivă, folosind grafică pentru diverse instrumente financiare.

În mai 2009, eToro și-a creat platforma de tranzacționare hiper- intuitivă de ultimă generație, care permite tranzacționarea online către oricine, oriunde în lume. Platforma WebTrader a inclus instrumente avansate potrivite atât pentru începători, cât și pentru comercianții cu experiență .

Ce trebuie să știi despre eToro România

În 2010, eToro a lansat prima platformă de tranzacționare socială din lume. Permite tuturor să urmărească și să copieze alți traderi de succes datorită utilizării funcției sale Copy Trader . Câștigând astfel numeroase premii și premii de prestigiu.

În 2012, brokerul oferă clienților săi o aplicație mobilă a platformei OpenBook, disponibilă pentru toate sistemele de operare, permițând astfel numeroșilor lor clienți să poată opera în orice moment și în orice loc.

eToro în 2013 a adăugat acțiuni la celelalte active oferite, permițând astfel clienților săi să își diversifice portofoliul de investiții întotdeauna prin CFD-uri.

2015 este un an important pentru broker și clienții săi, unificând platformele sale de webtrader și cărți deschise într-o singură platformă de tranzacționare, cu o interfață intuitivă și foarte ușor de utilizat, simplificând totul.

În 2016, eToro introduce o nouă funcție de tranzacționare socială, cunoscută anterior ca Copy Founds , pentru o investiție tematică și pe termen lung. CopyPortfolios sunt portofolii gestionate care grupează traderi de top sau diverse clase de active cu o strategie specifică de piață.

2017 eToro introduce schimbul de criptomonede, deja în 2013 a permis prin CFD-uri să tranzacționeze pe Bitcoin, pe lângă alte criptomonede, Ethereum, Ripple, Litecoin și alte criptomonede mai puțin populare.

În 2019 au lansat eToroX, un schimb de cripto-la-criptă complet.

eToro se distinge de alte platforme prin multiplele sale opțiuni de investiții și tranzacționare disponibile. Datorită acestui fapt, clienții pot utiliza aceeași platformă pentru toate nevoile lor de tranzacționare în criptomonede sau ca pentru activele clasice. Dar ceea ce face eToro cu adevărat unic sunt elementele de tranzacționare socială, cum ar fi Copy Portfolios , o investiție tematică pe termen lung printr-un portofoliu gestionat, grupează active și traderi de top cu o anumită strategie. De asemenea, cea mai populară funcție Copytrader , care vă permite să urmăriți și să copiați un comerciant de succes.

Cum sa investesti in criptomonede: ce trebuie sa sti ?

Platforma EToro își propune să educe comercianții și să le ofere o platformă de investiții și tranzacționare.

Când vă înscrieți cu eToro puteți deschide un cont demonstrativ, cu un depozit virtual de 100.000 EUR, astfel încât să puteți crea și testa strategii și abilități înainte de a tranzacționa cu bani reali.

De asemenea, oferă multe instrumente care sprijină clienții în tranzacționarea live, cum ar fi calendarul economic, de exemplu. De asemenea, oferă o analiză regulată a pieței, fiecare activ pe care îl puteți tranzacționa pe platformă are propria sa pagină unde puteți vedea informații detaliate, știri, diagrame și cercetări.

Să vorbim în mod specific despre cele două caracteristici de tranzacționare socială, care fac diferența:

Copiati tranzactionare pe eToro

Clienții pot folosi tranzacționarea prin copiere , principala caracteristică a tranzacționării sociale . Tranzacționare de copiere este o caracteristică revoluționară care permite clienților să vadă cele mai bune comercianți prin diverse date, și să le copiați, acest lucru înseamnă că replicherai operațiunile comercianților experți, ales de tine.

Copiati portofoliu ?

Această nouă caracteristică creează un singur activ pentru tranzacționare care este alcătuit din active selectate cu atenție sau comercianți ai unei strategii prestabilite. Cele Portofoliilor Copiere sunt făcute de către comitetul de investiții eToro și sunt reechilibrate periodic.

Instrumente de negociare pe eToro

eToro, așa cum am menționat deja, la o gamă largă de clase de active din care clienții lor pot alege.

Piețele oferite sunt, acțiuni, mărfuri, indici de capitaluri proprii, criptomonede, perechi valutare, ETF-uri . Toate aceste piețe economice pot fi tranzacționate prin CFD-uri . Dar eToro oferă, de asemenea, posibilitatea de a investi direct pe piața de valori sau de a tranzacționa, adică de a cumpăra și vinde și stoca propriile criptomonede. Toate aceste opțiuni se fac pe un singur cont și o singură platformă de tranzacționare .

eToro, este un broker internațional, care lucrează în întreaga lume cu milioane de adepți, iubit pentru simplitatea și comoditatea sa. Permite celor care sunt curioși să încerce brokerul prin contul demo, total gratuit și fără limite de timp. Puteți cunoaște astfel platforma și toate funcțiile excepționale, dar și serviciile oferite de eToro în deplină siguranță.

Leave a Reply