Este periculoasă investiția în bitcoin? Vorba experților

În ultimii mai mult de un deceniu, tot ce am auzit vreodată despre bancheri este că Bitcoin este o înșelătorie, un sistem Ponzi, pur util pentru spălătorii de bani, pedofili și teroriști. Deci, de ce băncile oferă acum servicii bitcoin?

Pentru mine, aceasta este una dintre cele mai mari întrebări, dar răspunsul este evident: pentru că clienții le doresc.

În prima jumătate a acestui an, aproape oricând banca majoră a făcut un anunț despre oferirea de servicii de custodie, servicii de tranzacționare, servicii de tranzacții și multe altele legate de bitcoin, Ethereum și alte criptomonede.

Cu toate acestea, atunci când vorbesc cu aceste bănci, ei îmi spun că încă urăsc ideea criptomonedelor și încă cred că nu sunt pentru binele public.

Cu toate acestea, pe măsură ce o bancă anunță un serviciu de criptomonedă, trebuie să urmeze tendința pieței.

Bitcoin este „foarte periculos de ținut astăzi

De asemenea, îi îndeamnă pe investitori să fie vigilenți în spațiul criptomonedelor. Tice, care a intrat în anul ca un taur bitcoin, a devenit negativ pe bitcoin atunci când a atins maximele istorice în martie.

Aveam o poziție bitcoin când bitcoin era la 10.000 de dolari”. „Cu toate acestea, când am ajuns la 60.000 de dolari, am simțit că asta a durat mult … În ultimul timp, au existat mult mai multe tumulturi din partea bancherilor centrali, Bank for International Settlements si Bank of England au făcut declarații negative profunde. Cred că este foarte periculos să ții astăzi. ”

Când întreb oamenii despre ce se întâmplă, revine invariabil răspunsul că tinerii nu cred în vechiul sistem. Se adună împotriva ei. Ei amanetează vânzătorii în lipsă atacând acțiunile pe care le scurtează. Câștigă milioane pe monedele pe care nu le înțeleg. Ei aruncă sistemul.

Ca bancă, acesta este un moment dificil.

Susținem active despre care nu credem că au nicio valoare?

Ne mutăm pe piețe în care nu vedem reglementări? Operăm sub îndrumare guvernamentală sau mișcări de piață?

Facem tot ce trebuie să facem?

În opinia mea, băncile fac orice au de făcut. În timp ce au CEO-uri care scuipă în mod regulat pe bitcoin, birourile lor de tranzacționare și serviciile de investiții oferă tranzacționarea și investiția de bitcoin pentru dvs. În timp ce cred în tehnologiile blockchain și contabile distribuite, vor gestiona orice active digitale pe care clienții doresc să le administreze.

În timp ce rezistă transformării digitale, investesc în realizarea muncii digitale.

Ești nou în Bitcoin? Consultați secțiunea Bitcoin pentru începători , ghidul final de resurse pentru a afla mai multe despre Bitcoin – așa cum a fost conceput inițial de Satoshi Nakamoto – și blockchain.
Criptomonede pentru a investi sau poate mai bine nu


Cont demo gratuit și nelimitat, fără restricții de depunere.

Unul dintre cei mai importanți investitori de pe Wall Street este negativ pe Bitcoin, prezicând că criptomoneda de vârf va zdrobi și mai mult pe termen scurt. Jeffrey Gundlach, mai bine cunoscut sub numele de Bond King, prevede că BTC se va prăbuși la 23.000 de dolari și i-a îndemnat pe comercianți să aștepte accidentul înainte de a investi în criptomonedă.

Veteranul de pe Wall Street este și mai ursos față de dolarul SUA, despre care crede că este condamnat.

Relația Bitcoin cu investitorii instituționali a fost mai degrabă în carouri. Pe drum, s-au îngrămădit, de la JPMorgan care a făcut obiective de preț ambițioase până la giganți precum Ruffer Investments din Marea Britanie care au cumpărat cripta în valoare de zeci de milioane.

Cu toate acestea, pe măsură ce a scăzut, Ruffer și-a vândut stocul (câștigând 1,1 miliarde de dolari în acest proces ), iar JPMorgan a prezis o nouă scădere a prețurilor.

Este greu să faci acest sunet interesant, deoarece lanțurile de aprovizionare și logistica sunt pentru majoritatea dintre noi lucruri care se întâmplă în fundal. Cu toate acestea, ne bazăm pe ele în fiecare zi și cu siguranță observăm când lucrurile merg prost.

Pentru cei însărcinați să facă aceste procese să funcționeze fără probleme și fără ca lucrurile să meargă prea repede, un nou set de standarde sigure și audibile ar fi un avantaj al zeii. Bitcoin a trebuit să se adapteze schimbărilor de percepție, reglementare și chiar nevoilor utilizatorilor.

Astfel, sa schimbat foarte mult de la utilizarea sa inițială și intenționată ca monedă.

Cu toate acestea, cu soluții precum Lightning Network, care îl fac mai ușor și mai ieftin de cheltuit, poate că într-o zi visul lui Satoshi de „sistem pentru tranzacții electronice fără a se baza pe încredere” ar putea deveni realitate.


Cont demo gratuit și nelimitat, fără restricții de depunere.

Drama minieră Bitcoin din China s-a încheiat. De ce Bitcoin este încă un tip?

În mijlocul unui scenariu urcant , Bitcoin ar putea intra într-o „iarnă criptografică”, adică o fază de pierderi mari urmată de o perioadă susținută de stagnare. Când s-a întâmplat același lucru între 2018 și începutul anului 2020, spațiul criptografic a reușit să-l depășească în cele din urmă și să înregistreze recuperarea. Bitcoin este încă în jos. Și încă dau vina pe China pentru asta.

Luna trecută, China a interzis extragerea Bitcoin în unele provincii interioare. A venit într-un moment prost. Elon Musk a spus că Bitcoin este rău pentru mediu și că nu mai acceptă Bitcoin ca plată pentru Tesla. Bitcoin scufundat. Alt-monede scufundate. Oamenii au dat vina pe Musk. În mare parte a fost vina Chinei. Și încă este. Cum să tranzacționezi și să câștigi bani?

Se pare că China s-a împușcat în picior mergând după minerii săi de Bitcoin. SUA devin un mare miner în urma sa. Kazahstanul este în top trei acum. Acum, că algoritmul Bitcoin s-a recalibrat pentru a conta pentru mai puțini mineri din China, nu mai avem nevoie de China.

„Minerii migrează activ de la fermele mari și scoate echipamentul. Presupunem că exploatarea industrială din China este moartă ”, spune Oleg Kurchenko, fondator și CEO al Binaryx , un criptovalute cu sediul central în Estonia.
Interdicția Chinei asupra minelor și schimburilor criptografice se desfășoară și se oprește din 2018, spune Ian Lowe, CEO al companiei în vârstă de trei ani, Dacxi, o platformă blockchain și o monedă expirată din Australia. Dacxi operează ceea ce ei numesc o platformă Crypto Wealth pentru noii investitori de retail cripto.

„Aplicarea mai recentă a acestor interdicții de către China este, în mare parte, de a risca eliberarea propriei monede digitale. Un yuan digital va oferi o supraveghere guvernamentală fără precedent asupra fiecărui aspect al economiei chineze, inclusiv îngreunarea transferului de avere din China ”, spune el, care este principalul motiv pentru care Beijingul urăște criptomonedele, în special Bitcoin.

„Interdicția minieră a afectat în mod clar eficiența blockchain-ului Bitcoin pe termen scurt, dar este puțin probabil să aibă un efect de durată asupra valorii Bitcoin, deoarece utilitatea și amploarea proprietății sale au devenit prea vaste”. „Vor guvernele să interzică Bitcoin? Este posibil. Dar economiile sofisticate și reglementate o vor reglementa pur și simplu în același mod în care reglementează deja piețele financiare. Foarte puține guverne văd sensul de a împinge tranzacționarea Bitcoin exclusiv în medii nereglementate. ”

Cei mai buni brokeri pentru a investi în Bitcoin

Broker Depozit Min Reguli investitie
50 USD CySEC 109/10, FCA 583263
250 USD CySEC 169/12, FCA 522157
250 USD CySEC 250/14

Leave a Reply