Cumpărați și vindeți criptomonede: ce trebuie sa sti !!!

În ultimii ani, interesul pentru criptomonede precum Bitcoin, Ethereum și XRP a crescut exponențial. Nu este greu de văzut de ce. O dezvoltare majoră în tehnologia financiară, criptografia are potențialul de a revoluționa complet industria serviciilor financiare.

Sunteți interesat să aflați mai multe despre activele criptografice și cum să le tranzacționați? Acest ghid de criptare este un loc minunat pentru a începe. În acest ghid, vă vom plimba prin elementele de bază ale criptomonedelor și vă vom explica cum puteți tranzacționa criptomonede prin eToro.

Criptomonedele pot fi în general împărțite în trei categorii principale:

Criptomonede : denumite uneori „jetoane de plată” sau „jetoane de schimb”, criptomonedele sunt monede digitale concepute pentru a funcționa ca un mediu de schimb.

Criptomonedele sunt oarecum similare cu monedele tradiționale, cu toate acestea, ceea ce le face unice este că, în general, nu sunt emise de nicio autoritate centrală. Aceasta înseamnă că teoretic sunt imuni la interferențele și manipularea guvernului. Exemple de criptomonede bine-cunoscute includ Bitcoin, Bitcoin Cash și Litecoin.

Jetoane utilitare: jetoane care autorizează proprietarul să utilizeze o funcție, produs sau serviciu furnizat de emitentul de jetoane.

Când investiți într-un jeton de utilitate, primiți în schimb o formă de avantaj definibil. Exemple de jetoane utilitare bine cunoscute includ Ethereum și XRP.

Jetoane de securitate: acestea sunt active digitale care reprezintă drepturi legale de proprietate asupra activelor din lumea reală, cum ar fi acțiuni, mărfuri sau proprietăți imobiliare. Jetoanele de securitate sunt concepute ca oportunități de investiți și au caracteristici asociate cu instrumentele financiare tradiționale.

Tranzacționarea criptomonedelor pe eToro

eToro

eToro

Prețurile criptomonedelor tind să fie extrem de volatile. Nu este neobișnuit să vezi că prețul unui anumit cripto-activ crește sau scade cu 20% într-o singură zi. Aceasta înseamnă că clasa de active poate prezenta numeroase oportunități pentru comercianți și investitori.

Pentru a tranzacționa criptomonede, aveți nevoie de un cont cu o platformă de tranzacționare care să ofere acces la piețele criptomonede. La eToro, tranzacționarea criptomonedelor este simplă.

Platforma EToro este ușor de utilizat și oferă comercianților posibilitatea de a cumpăra criptomonede sau de a tranzacționa mișcări ale prețurilor criptomonedelor prin contracte pentru diferență (CFD).

De ce tranzacționează criptomonede pe eToro?

Există o serie de avantaje în tranzacționarea cu criptomonede.

  1. Unele dintre principalele beneficii includ: Mai multă volatilitate: criptomonedele precum Bitcoin, Ethereum și XRP tind să fie mult mai volatile decât activele tradiționale precum acțiuni, obligațiuni și imobiliare. Uită-te la Bitcoin. Prețul său se mișcă în mod regulat cu 5% mai mult sau mai puțin într-o singură zi. Acest nivel ridicat de volatilitate înseamnă că există întotdeauna o mulțime de oportunități pentru comercianți. Și cu eToro, puteți tranzacționa în ambele sensuri, ceea ce înseamnă că puteți profita atât de mișcările de preț, cât și în sens invers.
    Performanța anterioară nu este o indicație a rezultatelor viitoare.
  2. Expunere pârghiată: atunci când tranzacționați criptomonede cu CFD-uri, puteți utiliza „pârghia” pentru a tranzacționa mai mulți bani decât ați depus. Acest lucru poate funcționa în avantajul dvs., putând crește câștigurile. Totuși, dezavantajul este că efectul de levier poate contribui și la pierderile dvs., deci este important să fiți conștienți de riscuri. În prezent, eToro oferă un efect de levier x2 (ceea ce înseamnă că puteți tranzacționa 2.000 USD cu un depozit de 1.000 USD) pe toate criptomonedele.
  3. Investiții minime reduse: puteți începe tranzacționarea criptomonedelor cu o sumă mică de bani. La eToro, puteți face o tranzacție cu criptomonede după ce ați depus doar 50 USD. Tranzacționare 24/7: unul dintre principalele beneficii ale tranzacționării cu criptomonede este că piața este deschisă 24/7, ceea ce înseamnă că puteți tranzacționa în orice moment, conform programului dvs.
  4. Comisioane de tranzacție redusă: comisioanele de tranzacție de tranzacționare criptoasset sunt în general reduse. Singurele comisioane pe care le plătiți pentru eToro sunt „spread-uri” (diferența dintre prețul de cumpărare și prețul de vânzare al criptoactivului) și comisioanele mici peste noapte pe pozițiile CFD .

Pozițiile CFD care rămân deschise peste noapte suportă o mică taxă, în raport cu valoarea poziției. Aceasta este în esență o plată a dobânzii pentru a acoperi costul efectului de levier pe care îl utilizați peste noapte.

Criptomonede ce pot atinge sume mari de bani

Astăzi, există literalmente mii de criptomonede diferite disponibile pentru comercianți și investitori.

Iată o privire la unele dintre cele mai cunoscute criptomonede.

Bitcoin

Bitcoin

Bitcoin

Bitcoin (BTC) este, fără îndoială, cel mai cunoscut cryptoasset. Lansat în 2009 de Satoshi Nakamoto (un pseudonim), Bitcoin este o monedă digitală descentralizată bazată pe tehnologia blockchain. Poate fi trimis de la utilizator la utilizator în rețeaua globală peer-to-peer Bitcoin fără a fi nevoie de intermediari precum băncile.

Bitcoin a fost conceput pentru a fi o alternativă la monedele tradiționale „fiat”, cum ar fi dolarul SUA și euro. Nu este administrat de nicio autoritate centrală sau guvern, ceea ce înseamnă că nu poate fi manipulat în același mod în care pot fi monedele tradiționale. Toate tranzacțiile Bitcoin sunt înregistrate în registrul blockchain și trebuie verificate, ceea ce le face trasabile și extrem de sigure.

Bitcoin a fost primul cryptoasset care a fost lansat și rămâne astăzi cel mai mare cryptoasset din lume prin capitalizare de piață.

Citiți ghidul nostru despre cum să cumpărați Bitcoin.

Ethereum

Ethereum

Ethereum

Lansat în 2015, Ethereum (ETH) este o tehnologie blockchain programabilă care vă permite să construiți și să rulați aplicații descentralizate legate de blockchain fără timp de nefuncționare, fraude sau interferențe ale unor terți.

Ethereum are potențialul de a fi o tehnologie incredibil de perturbatoare, deoarece vă permite să scrieți contracte inteligente în cod pe blockchain. De exemplu, poate fi utilizat pentru înregistrarea tranzacțiilor bancare, a contractelor legale și a actelor de proprietate. Aceasta înseamnă că are aplicații într-o gamă largă de industrii, inclusiv servicii financiare, drept și imobiliare.

Când oamenii vorbesc despre tranzacționarea Ethereum, ceea ce vorbesc de fapt este tranzacționarea „Ether”, un simbol tranzacționabil conceput pentru a alimenta ecosistemul Ethereum.

Citiți ghidul nostru despre cum să cumpărați Ethereum.

Bitcoin Cash

Bitcoin Cash (BCH) este o criptomonedă creată în urma unui „hard fork” cu Bitcoin în decembrie 2017. Un hard fork apare atunci când un singur criptocaset se împarte în două criptomonede. Apare atunci când membrii rețelei cripto-active au un dezacord, de obicei cu privire la îmbunătățirile software-ului rețelei. În acest caz, a fost un dezacord în legătură cu o creștere a dimensiunii blocului. La fel ca Bitcoin, Bitcoin Cash poate fi trimis de la utilizator la utilizator fără a fi nevoie de intermediari, cum ar fi băncile. Avantajele Bitcoin Cash, însă, sunt că are timpi de tranzacție mai rapizi și taxe de procesare mai mici decât Bitcoin.

Litecoin

Litecoin

Litecoin

Litecoin (LTC) este o criptomonedă creată în 2011 de Charlie Lee, fost angajat Google. De asemenea, a fost creat în urma unui hard fork cu Bitcoin.

Litecoin este similar cu Bitcoin prin faptul că este o criptomonedă peer-to-peer. Cu toate acestea, are unele îmbunătățiri notabile. De exemplu, Litecoin poate procesa tranzacții de până la patru ori mai rapid decât Bitcoin.

Litecoinul este adesea descris ca „argintul Bitcoin în aur”.

Citiți ghidul nostru despre cum să cumpărați Litecoin.

XRP

XRP este simbolul Ripple, o companie de plăți care oferă soluții eficiente pentru transferurile globale de bani.

Ripple a fost creat ca un sistem internațional de plăți conceput pentru a ajuta băncile și instituțiile financiare să mute sume mari de bani în întreaga lume. Permite instituțiilor să transfere orice monedă prin rețea la o viteză rapidă, la un cost redus. Această decontare direcționată către bancă elimină instituțiile financiare intermediare și schimburile valutare.

Spre deosebire de majoritatea criptomonedelor, XRP nu folosește Blockchain pentru a ajunge la un consens la nivel de rețea pentru tranzacții. În schimb, este implementat un proces de consens iterativ (o serie de servere independente care își compară în mod constant înregistrările de tranzacții), ceea ce îl face mai rapid decât Bitcoin, dar îl face și mai vulnerabil față de hackeri.

Ce determină prețurile criptomonedelor?

Prețurile criptomonedelor sunt determinate de cerere și ofertă.

Creșterea cererii pentru un anumit cripto-activ va crește prețul său, în timp ce supraoferta va scădea prețul.

Cererea și oferta pot fi influențate de mulți factori diferiți. Iată o privire asupra câtorva dintre principalii factori:
Evoluții economice : evoluțiile economice care au impact asupra claselor de active tradiționale, cum ar fi acțiunile, obligațiunile și numerarul, pot avea un impact asupra cererii de criptomonede. De exemplu, dacă investitorii cred că monedele fiduciare precum dolarul SUA vor fi devalorizate de guverne în viitor, ar putea apela la criptomonede pentru protecție.

Acoperire media: Există multe site-uri web dedicate acoperirii evoluțiilor criptomonedelor și știrile legate de un anumit cripto-activ pot afecta oferta și cererea de pe piața criptomonedelor. Știrile pozitive, cum ar fi știrile că un anumit activ criptografic vede un nivel mai ridicat de adopție, pot crește cererea. În schimb, știrile negative, cum ar fi știrile despre faptul că un schimb de criptomonede au fost sparte, pot reduce cererea.

Reglementări guvernamentale : Guvernele din întreaga lume caută din ce în ce mai mult să reglementeze criptomonedele, iar evoluțiile legate de reglementarea criptomonedelor pot afecta cererea și oferta. De exemplu, atunci când China a anunțat că blochează toate site-urile web legate de tranzacționarea criptomonedelor la începutul anului 2018, cererea pentru Bitcoin și alte criptomonede a scăzut semnificativ, împingându-și prețurile mai mici.

Secretul investitorilor:piața criptomonedelor tinde să fie extrem de emoțională și emoțiile investitorilor, cum ar fi frica și lăcomia, pot avea un impact semnificativ asupra cererii și ofertei de criptomonede. Când prețurile criptomonedelor cresc, investitorii tind să devină lacomi, împingând cererea în continuare. În schimb, atunci când prețurile scad, investitorii tind să se teamă, ceea ce duce la o supraofertă. Un exemplu excelent aici este Bitcoin la sfârșitul anului 2017 și începutul anului 2018.

Când prețul Bitcoin a crescut rapid la sfârșitul anului 2017, emoția dominantă în rândul investitorilor în criptomonede a fost lăcomia. Acest lucru a avut ca efect creșterea cererii. Cu toate acestea, pe măsură ce prețul Bitcoin a început să scadă, emoția dominantă a trecut de la lăcomia de frică. Acest lucru a dus la o supraofertă a criptomonedei, care a împins prețurile în jos.

Cum să tranzacționați criptomonede pe eToro

Există două modalități principale de tranzacționare a criptomonedelor pe eToro:

  • Puteți cumpăra și vinde criptomonede direct (adică cumpărați activul subiacent)
  • Puteți tranzacționa mișcări ale prețurilor criptomonedelor prin Contracte pentru diferență (CFD). CFD-urile sunt instrumente financiare care permit comercianților și investitorilor să profite din mișcările de preț ale unei acțiuni fără a deține efectiv acțiunile subiacente.
  • Iată o privire asupra modului în care funcționează aceste două abordări.
  • Achiziționarea activului suport

Cumpărarea activului de bază implică schimbul de monedă tradițională (de exemplu, dolari SUA) pentru jetoane de criptomonedă (monede), cum ar fi Bitcoin, Litecoin sau XRP. Când cumpărați un cryptoasset în acest fel, eToro cumpără monedele în numele dvs. și le înregistrează într-un cont separat sub numele dvs. Dacă prețul activului criptografic crește în timp ce îl dețineți, veți profita de acesta. Cu toate acestea, dacă prețul scade, veți genera o pierdere.

Principalul avantaj al acestei abordări este că dețineți activul cripto direct. Aceasta înseamnă că jetoanele sunt ale dvs. de păstrat și de utilizat după cum doriți. Puteți transfera jetoane pe un portofel, le puteți schimba cu alte criptomonede, le puteți trimite altor persoane sau puteți plăti bunuri și servicii cu ele.

De exemplu,dacă cumpărați Bitcoin în valoare de 1.000 USD în acest fel, îl puteți folosi pentru a plăti bunuri de la comercianții cu amănuntul care acceptă BTC.

Când cumpărați activul de bază pe eToro, aveți opțiunea de a vă transfera criptomonedele în eToro Wallet. Acesta este un portofel digital sigur, multi-criptografic și ușor de utilizat. În plus față de furnizarea de stocare sigură pentru criptocasetele dvs., eToro Wallet vă permite să trimiteți și să primiți criptocasuri către și din alte portofele și să convertiți un criptocaset în alt criptocaset.

Ce este un portofel cripto?

Un portofel criptografic este un program software care permite utilizatorilor să trimită și să primească monedă digitală și să își monitorizeze soldurile criptografice. Dacă doriți să utilizați Bitcoin sau orice altă criptomonedă pentru a plăti bunuri și servicii, va trebui să aveți un portofel digital.

Tranzacționarea criptomonedelor cu CFD-uri

Când tranzacționați un criptoactiv prin intermediul unui CFD, pariați efectiv pe viitoarea mișcare a prețului activului, fără a deține activul în sine.

De exemplu, dacă cumpărați CFD-uri Bitcoin în valoare de 1.000 USD, veți profita dacă prețul Bitcoin crește, cu toate acestea, nu dețineți niciun token BTC. Există două avantaje principale ale tranzacționării criptomonedelor cu CFD-uri. În primul rând, cu CFD-urile puteți tranzacționa în ambele direcții. Aceasta înseamnă că puteți profita potențial atât de mișcări de preț ascendente, cât și descendente.

Dacă credeți că un cryptoasset va crește în preț, veți intra într-o tranzacție CUMPĂRĂ CFD (acest lucru se numește „merge mult”). Cu toate acestea, dacă credeți că un cryptoasset va scădea prețul, veți intra într-o tranzacție SELL CFD (acest lucru se numește „merge scurt”).

În al doilea rând, cu CFD-uri puteți utiliza efectul de levier pentru a vă crește expunerea. De exemplu, cu efectul de levier x2 puteți controla 1.000 de dolari pentru doar 500 de dolari. Aceasta înseamnă că există potențialul pentru mai multe profituri (dar și potențialul pentru mai multe pierderi).

Dezavantajul tranzacționării CFD este că nu dețineți singuri jetoane cripto. Aceasta înseamnă că nu le puteți transfera într-un portofel și nici nu le puteți utiliza pentru a plăti bunuri și servicii.

Ambele abordări ale tranzacționării cu criptomonede oferă potențialul pentru profituri fantastice. Ce abordare este cea mai potrivită pentru dvs. va depinde de obiectivele dvs. și de apetitul pentru risc.

  • Cumpărarea activului suport față de tranzacționarea CFD-urilor
  • Cumpărarea activului suport poate fi cea mai bună abordare dacă:
  • Planificați să păstrați activul criptografic pentru o perioadă extinsă de timp
  • Vreau doar să profit de mișcările ascendente ale prețurilor
  • Doriți să transferați cryptoasset pe un portofel sau să îl utilizați pentru a plăti bunuri și servicii
  • Sunt bucuros să plătesc în avans valoarea totală a tranzacției
  • Nu vreau să folosesc efectul de levier pentru a crește expunerea
  • Tranzacționarea CFD poate fi cea mai bună abordare dacă:
  • Vrei să tranzacționezi în ambele sensuri
  • Doriți să utilizați pârghia pentru a vă crește vizibilitatea
  • Nu mă îngrijorează faptul că dețin activul de bază
  • Nu vreau să schimb moneda dvs. pentru criptomonede
  • Nu vreau să configurez un portofel criptografic

Schimb de criptomonede pe eToro

Plasarea unei tranzacții cu cryptoasset pe eToro este simplă, indiferent dacă doriți să cumpărați activul subiacent sau să tranzacționați mișcările de preț ale activului prin CFD-uri.

Iată cum să tranzacționați criptomonede pe eToro:

  • Achiziționarea activului suport
  • Conectați-vă sau creați un cont accesând www.etoro.com/ro
  • Accesați pagina Piețe, apoi selectați Crypto pentru a accesa lista completă a criptomonedelor
  • Selectați setul criptografic pe care doriți să îl achiziționați, apoi selectați Tranzacționare
  • Selectați CUMPĂRĂ
  • Asigurați-vă că maneta este setată la X1
  • Introduceți cantitatea sau numărul de unități pe care doriți să le tranzacționați
  • Dacă doriți, setați parametrul Take profit
  • Selectați Open Trade

Tranzacționare CFD

  • Conectați-vă sau creați un cont accesând www.etoro.com/ro
  • Accesați pagina Piețe, apoi selectați Crypto pentru a accesa lista completă a criptomonedelor
  • Selectați cryptoasset-ul pe care doriți să îl cumpărați sau să-l vindeți, apoi selectați Trade
  • Selectați CUMPĂRĂ sau VINDE în funcție de direcția pe care doriți să o tranzacționați
  • Introduceți cantitatea sau numărul de unități pe care doriți să le tranzacționați
  • Setați stop loss, efectul de levier și preluați parametrii de profit
  • Selectați Open Trade

Crypto CopyPortfolios

Pentru cei interesați de o abordare mai pasivă a investițiilor în criptomonede, eToro oferă, de asemenea, o gamă de CopyPortfolios axate pe criptomonede. Acestea sunt în esență fonduri de investiți bazate pe criptomonede administrate de comitetul de investiți eToro.

În prezent, patru CopyPortfolios axate pe criptomonede sunt disponibile investitorilor.

Acestea sunt:
Această strategie de investiți oferă investitorilor expunerea la un portofoliu diversificat de criptomonede. Alocarea portofoliului se bazează pe capitalizarea de piață și include expunerea la criptomonede majore precum Bitcoin, Ethereum și Dash.  Aceasta este o strategie simplă de investiți care oferă investitorilor expunerea la cele mai mari două criptomonede din lume: Bitcoin și Ethereum.

CopyPortfolio: Această strategie cuprinde criptomonedele cu capital mare cu o alocare egală. Este un portofoliu de investiți complet gestionat pentru cei care doresc să primească o expunere echilibrată pe piața criptomonedelor.CopyPortfolio.

Această strategie de investiți include poziții lungi (CUMPĂRĂ) pe criptomonede precum Bitcoin, Ethereum, XRP și altele și poziții scurte CFD (SELL) pe acțiunile marilor bănci, precum Citigroup, Goldman Sachs și Credit Suisse. Este conceput pentru investitorii care cred că criptomonedele vor depăși performanța serviciilor bancare tradiționale pe termen lung și vor crește în valoare, în timp ce stocurile bancare vor scădea.

Riscurile tranzacționării criptomonedelor

Orice formă de investiție sau tranzacționare implică risc, iar tranzacționarea criptomonedelor nu diferă.

Două dintre principalele riscuri pe care trebuie să le cunoașteți în tranzacționarea criptografică sunt:
Riscul de volatilitate: este riscul asociat fluctuațiilor prețurilor criptomonedelor. Prețurile criptomonedelor pot fi extrem de volatile și, deși această volatilitate poate crea oportunități de tranzacționare, poate fi și un factor de risc. Mișcările nefavorabile ale prețurilor pot duce la pierderi semnificative pentru comercianți. Dacă nu aveți suficiente fonduri în contul dvs. pentru a acoperi pierderile potențiale, pozițiile dvs. pot fi închise automat.

Risc de levier : În timp ce efectul de levier este un instrument puternic care vă poate amplifica câștigurile din tranzacționare, acesta poate funcționa și împotriva dvs. prin mărirea pierderilor din tranzacționare. Dacă se utilizează o cantitate mare de efect de levier pentru tranzacționare, chiar și o mișcare relativ mică a prețului în direcția greșită poate duce la pierderi substanțiale. Este important să știți că pierderile pot depăși suma investită.

Strategii de gestionare a riscurilor
Când tranzacționați criptomonede, puteți reduce riscul concentrându-vă pe gestionarea riscurilor.

Trei strategii de gestionare a riscurilor care pot ajuta la reducerea riscului includ:
Determinarea dimensiunii optime a poziției: înainte de a începe tranzacționarea criptomonedelor, trebuie să determinați dimensiunea optimă a poziției pentru fiecare tranzacție. O regulă bună este să evitați să riscați mai mult de 2% din capitalul dvs. pentru orice tranzacție.

Tranzacționarea mai mult de 2% pe tranzacție vă poate expune la pierderi din care este dificil de recuperat.
Puneți stop loss-urile atunci când tranzacționați CFD-uri : Stop loss-urile sunt o componentă cheie a unei strategii solide de gestionare a riscurilor, deoarece acestea contribuie la minimizarea pierderilor de tranzacționare prin închiderea pozițiilor pierdute înainte ca pierderile mari să se acumuleze.

Diversificați-vă portofoliul: un portofoliu care conține o gamă largă de active va avea un nivel de risc mai scăzut decât un portofoliu care se concentrează pur și simplu pe un activ, cum ar fi Bitcoin. Diversificându-vă portofoliul în mai multe clase de active, cum ar fi acțiuni, ETF-uri, mărfuri și criptomonede, puteți reduce riscul general al portofoliului dvs.

Rezumat pentru totii incepatori de criptomonede!!!!

Criptomonedele sunt active digitale protejate criptografic care pot fi transferate, stocate și schimbate electronic. O caracteristică distinctivă a criptomonedelor este că acestea sunt susținute de tehnologia registrului distribuit (DLT).

Blockchain este cel mai cunoscut tip de DLT. Grupează tranzacțiile în „blocuri” înlănțuite și folosește criptografia pentru a securiza și verifica toate tranzacțiile.
Criptomonedele pot fi în general împărțite în trei categorii principale: criptomonede, jetoane utilitare și jetoane de securitate.

Există o serie de avantaje în tranzacționarea cu criptomonede. Nu numai că nivelul ridicat de volatilitate de pe piața criptomonedelor oferă multe oportunități de tranzacționare, dar puteți, de asemenea, să tranzacționați non-stop și să utilizați efectul de levier pentru a vă crește expunerea.

Cinci dintre cele mai cunoscute criptomonede sunt Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin și XRP. Puteți tranzacționa toate aceste criptomonede pe eToro.
Prețurile criptomonedelor sunt afectate de cerere și ofertă.

Cererea și oferta pot fi afectate de mulți factori, inclusiv evoluțiile economice, acoperirea mass-media, știrile legate de reglementarea criptomonedelor și sentimentul investitorilor. Pe eToro aveți opțiunea de a cumpăra criptomonede sau de a tranzacționa mișcări ale prețurilor criptomonede prin CFD-uri. De asemenea, puteți obține expunere la criptomonede prin intermediul CopyPortfolios-urilor eToro.

Principalele riscuri ale tranzacționării criptomonedelor sunt riscul de volatilitate și riscul de pârghie. Riscul poate fi redus concentrându-se pe gestionarea riscurilor.

Tranzacționarea criptomonedelor pe eToro este simplă. 

  • BLOCKCHAIN : Aceasta este tehnologia pe care se bazează multe cryptoassets populare. Blockchain grupează tranzacțiile în „blocuri” înlănțuite și folosește criptografia pentru a securiza și verifica toate tranzacțiile;
  • CFD : contract pentru diferență. Un instrument financiar care vă permite să profitați de mișcarea prețului unei acțiuni fără a deține efectiv acțiunile subiacente;
  • COPYPORTFOLIOS : fonduri de investiți dezvoltate de comitetul de investiți eToro;
  • CRYPTOASSET : un activ digital susținut de tehnologia registrului distribuit (DLT);
  • CRYPTOCURRENCY : o monedă digitală proiectată să funcționeze ca mijloc de schimb;
  • DECENTRALIZAT : un sistem în care multe computere și oameni au acces la date;
  • TEHNOLOGIA LEDGER DISTRIBUITĂ (DLT) : o bază de date implementată pe o rețea de calculatoare și nu are un administrator central;
  • DIVERSIFICARE : împărțiți banii în mai multe active diferite pentru a reduce riscul;
  • GO LONG : cumpărarea unei acțiuni;
  • GO SHORT : vindeți un stoc;
  • HARD FORK : atunci când un criptoasset se împarte în două criptoasete;
  • OFERTA INIȚIALĂ DE MONEDE (ICO) : când o companie blockchain oferă criptomonede ca proprietate a companiei în loc de acțiuni într-o vânzare publică;
  • I NVESTOR SENTIMENT: dispoziția generală a investitorilor;
  • LEVERAGE : folosind capitaluri împrumutate de la un platformala deschiderea unei poziții pentru a crește rentabilitatea potențială a unei investiți;
  • RISC : suma de capital expusă la fiecare tranzacție individuală;
  • MANAGEMENTUL RISCURILOR : concentrarea asupra riscului la tranzacționare pentru a minimiza pierderile;
  • JOCURI DE SECURITATE : active digitale care reprezintă drepturi legale de proprietate asupra activelor din lumea reală, cum ar fi acțiuni, mărfuri sau imobile;
  • SPREAD : diferența dintre prețul de cumpărare și de vânzare. Acesta este și costul plasării tranzacției;
  • STOP LOSS : o comandă concepută pentru a minimiza pierderile;
  • TAKE PROFIT : o comandă de închidere a unei tranzacții la un anumit nivel de profit;
  • UTILITY TOKEN : un jeton care autorizează proprietarul să utilizeze o funcție, produs sau serviciu furnizat de emitentul jetonului;
  • VOLATILITATE : fluctuații ale mișcărilor de preț;
  • WALLET : Un loc online sigur în care este stocată criptocurrency. Acest lucru este separat de o platformă de tranzacționare.

Leave a Reply

etoroCumparabitcoin.com recomandă Platforma eToro.
Copiați operațiunile Trader Experți!

X