Cumpara Bitcoin in Romania: Ghid complet [2021]

Așa că te-ai hotărât și ai decis să cumperi niște criptomonede, de exemplu Bitcoin. Indiferent dacă sunteți un comerciant cripto condimentat sau doar faceți primii pași în domeniul criptomonedelor, există un lucru care este întotdeauna adevărat: doriți să găsiți cea mai bună ofertă posibilă și să plătiți cât mai puțin posibil pe taxe și comisioane.

Acest lucru este dublu pentru cei care doresc să cumpere Bitcoin sau orice alte criptomonede cu un card de credit, deoarece adesea acest tip de tranzacție poate avea costuri suplimentare.

Cumpara Bitcoin

Desigur, taxele și tarifele nu sunt singurele criterii atunci când cumpărați cripto. Securitatea fondurilor este primordială și doriți să puteți cumpăra și vinde cu ușurință. Cu toate acestea, odată ce ați separat escrocii de jucătorii legitimi, puteți începe să vă uitați la diferitele avantaje pe care le are de oferit fiecare cripto exchange sau platformă de tranzacționare.

A fost un bug de aur pentru început, dar când m-am uitat la Bitcoin, avea aceleași principii de bază ca aurul. Aș spune că are și mai multe avantaje. Este digital și poate fi trimis peste tot în lume .

Bitcoin sunt bani digitali care nu există sub nicio formă fizică (ca în bancnote sau monede) și nu sunt deținute de bănci sau guverne. Deși a fost prima criptomonedă inventată în 2008, Bitcoin a deschis calea pentru alte mii de monede digitale. Cu toate acestea, Bitcoin rămâne parțial cea mai populară criptomonedă, deoarece deține cea mai mare cotă de piață.

„Bitcoin s-a născut din criza financiară din 2008. În timpul acelei crize, o mulțime de oameni s-au uitat la sistemul existent și au început să înțeleagă că există o mulțime de probleme cu acesta “

În consecință, Bitcoin a fost creat pentru a oferi posibilitatea părților de a schimba bani digitali direct între ei fără a trece printr-o instituție financiară. Acest proces de ocolire a intermediarului este ceea ce este adesea denumit „finanțare descentralizată”.

O caracteristică cheie a Bitcoin este că este limitat în aprovizionare. Există o limită a ofertei Bitcoin la 21 de milioane pentru a-și menține valoarea pe termen lung. Acest lucru contrastează puternic cu dolarul, care este nelimitat în aprovizionare.

Acest lucru se adresează investitorilor care sunt îngrijorați de cantitatea de tipărire a banilor care se întâmplă astăzi. Pe măsură ce băncile continuă să tipărească bani la rate fără precedent, se preconizează că excesul de aprovizionare va deprecia în cele din urmă valoarea unui dolar pe termen lung.

Cum să cumpărați Bitcoin online

Bitcoin este moneda digitală care este utilizată pentru majoritatea achizițiilor online, cum ar fi investițiile. Oamenii din comunitatea Bitcoin își câștigă monedele completând calculele folosind computerul sau mineritul.

Mulți oameni au făcut averi cu tranzacționarea bitcoin, dar mulți oameni au pierdut multe monede din această criptomonedă. Bitcoin este foarte imprevizibil și nu este cel mai bun loc pentru a investi fonduri de care aveți nevoie. Dacă sunteți interesat, urmați-ne prin acest articol pentru a înțelege cum să utilizați bitcoin, transfer bancar, cumpărați bitcoin și vindeți bitcoin.

Aveți un portofel digital

Primul pas înainte de a cumpăra bitcoin este să obțineți un loc unde să îl stocați. În lumea criptomonedelor, locul în care stocați bitcoin se numește portofel. Portofelul digital stochează bitcoin-urile până când sunteți gata să le schimbați cu altă monedă sau să începeți să utilizați bitcoinul.

Viitorul criptomonedelor

Portofelul bitcoin este atașat contului pe care îl folosiți pentru a cumpăra și vinde. Portofelul dvs. digital vă ajută să utilizați celelalte resurse financiare, cum ar fi cardul dvs. de debit sau contul bancar, pentru a finaliza cumpărarea de bitcoin.

În special, portofelul nu stochează punct de vedere tehnic bitcoin, ci mai degrabă portofelul bitcoin deține chei private pe care le utilizați pentru a accesa o adresă bitcoin și, prin urmare, puteți cheltui fondurile. Cheile private digitale sunt necesare pentru a semna orice tranzacție bitcoin și, atunci când vă pierdeți, vă pierdeți accesul la bitcoin.

Cum funcționează un portofel Bitcoin

Cheia publică este locația în care tranzacțiile dvs. bitcoin sunt retrase și depuse la. Este, de asemenea, ceea ce apare ca semnătură digitală pe un registru blockchain. Pe de altă parte, cheia privată este parola de care aveți nevoie pentru a cumpăra BTC sau a vinde bitcoin într-un portofel.

Există diferite portofele BTC și diferă în ceea ce privește nivelul de securitate, caracteristicile și platformele în care sunt acceptabile. Odată ce procesul de verificare este finalizat și obțineți acreditările de utilizator, sunteți gata să cumpărați și să vindeți bitcoin.

Alegeți schimburile Bitcoin potrivite

Utilizatorii Bitcoin cumpără bitcoin și alte criptomonede de pe multe piețe. Pentru prima cumpărare de bitcoin, este recomandat să cumpărați bitcoin pe un schimb. Există o varietate de schimburi în întreaga lume și diferă prin caracteristicile pe care le oferă.

Este important să rețineți că există o diferență între un portofel bitcoin și un schimb bitcoin. Schimbul Bitcoin este aproape similar cu piețele valutare.

Selectați metoda de plată
Schimburile acceptă diferite metode de plată, dar asigurați-vă că faceți diligența, deoarece există site-uri de înșelătorie. Cu un portofel digital, puteți achiziționa bitcoin printr-un card de credit sau un transfer de cont bancar.

Metoda de plată este determinantă pentru bursa BTC pe care ați ales-o și, de asemenea, locația dvs. În plus, în funcție de contul de schimb pe care îl alegeți, este posibil să aveți dezavantaje cu tipul de metodă de plată dorită și pe care o veți folosi.

Un transfer bancar, în acest caz, este o metodă de plată mai bună decât cardurile de credit și de debit, deoarece are comisioane mici, dar dezavantajul său este că ar putea dura mai mult.

De unde cumpăr bitcoin?

Bitcoin sunt cumpărate în principal printr-un schimb sau printr-un broker-noi am ales eToro. Schimburile sunt modalitatea populară de a cumpăra bitcoin pentru oricine dorește să cumpere BTC, deoarece permit schimbarea ușoară a banilor fiduciari în criptomonede. Cealaltă modalitate comună este utilizarea brokerilor.

eToro , care este încredere de milioane de utilizatori, este o platformă ușor de utilizat și care permite oricui, oriunde, să cumpere criptomonede în doar câteva clicuri. Cu eToro puteți achiziționa criptomonede, cum ar fi Bitcoin, Ethereum și Ripple, ca jetoane reale. Sau puteți tranzacționa CFD-uri pe baza prețului de bază al criptomonedei.

În funcție de reglementările locale din țara de reședință, puteți face una sau ambele pe platforma eToro. Evident, eToro are mult mai mult decât tranzacționarea criptelor și are mai mult de 2.000 de alte instrumente financiare din care să alegeți dacă doriți să vă extindeți orizonturile de tranzacționare și investiții.

Un ghid de tranzacționare a criptomonedelor trebuie să ofere recenzii ale tuturor schimburilor de criptomonede de top, astfel încât să puteți găsi cel mai bun site de schimb de criptomonede pentru dvs.

Această revizuire a eToro constă din patru părți: informații generale, taxe, metode de depunere și securitate. eToro nu a fost inițial un schimb de criptomonede, ci mai degrabă o platformă generală de tranzacționare.

Din punct de vedere tehnic, nu este un „schimb” în sine. Mai degrabă, este un broker. Cu toate acestea, în scopul coerenței dintre recenziile de pe platforma noastră, ne referim în continuare la eToro ca un schimb în această revizuire.

Brokerii  cum ar fi eToro sunt eficienți, deoarece pot accesa BTC mai ușor fără întârzieri, spre deosebire de schimburi care pot provoca întârzieri și pot avea un proces îndelungat de verificare a ID-ului.

Brokerul eToro, pot cumpara bitcoin și vinde BTC la un preț fix și, de asemenea, sunt deschiși către diferite metode de plată de la utilizatori, ceea ce face o modalitate bună de a cumpăra BTC fie prin numerar, un card de debit sau un card de credit.

Dacă doriți să cumpărați bitcoin prin intermediul brokerilor, nu uitați că trebuie să li se plătească taxe premium pentru serviciul lor.

Cumpărarea criptomonedelor pe eToro din schimburi este un proces simplu și se poate face folosind metode bancare normale, cum ar fi un card de credit sau un transfer bancar. Pur și simplu decideți tipul de monedă pe care doriți să o cumpărați, suma și cumpărați.

Acesta va fi apoi transferat în contul dvs. de schimb. Probabil exista taxe  sau nu pentru cumpărarea, tranzacționarea și mutarea criptomonedelor pe bursă, iar valoarea criptomonedelor va varia între schimburi, deoarece nicio sursă nu dictează ratele de schimb.

Schimburile reglementate vă vor solicita să vă înregistrați pentru a evita problemele legate de reglementările privind spălarea banilor. În funcție de schimb, transferurile pot dura ceva timp până la procesare. În situații critice în timp, fiți conștienți de cât timp va dura până la sursa criptomonedelor din schimburi.

„A avea un broker identificat ar putea fi util într-un eveniment de securitate cibernetică pentru a plăti o răscumpărare”, Asigurarea dvs. cibernetică ar trebui să includă accesul la un astfel de broker ca parte a revendicării. Dacă aveți o formă de plan pusă la punct timpuriu, vă puteți permite să executați o plată de răscumpărare către un actor de amenințare într-un weekend, chiar dacă sunteți în afara biroului.

Cum funcționează eToro cu criptomonede

Orice aveți pentru un plan trebuie să fie capabil să lucreze în weekend / sărbători, întrucât le vedem ca pe o perioadă obișnuită de atac din cauza echipelor IT și de securitate în afara biroului. ”

Diferite schimburi au opinii comerciale diferite. Și nu există „această prezentare generală este cea mai bună” – vizualizare. Ar trebui să stabiliți tu ce viziune de tranzacționare vi se potrivește cel mai bine.

În general, opiniile au în comun faptul că toate afișează carnetul de comenzi sau cel puțin o parte din carnetul de comenzi, o diagramă a prețurilor criptomonedei alese și istoricul comenzilor. În mod normal, au și cutii de cumpărare și vânzare.

Înainte de a alege un schimb, încercați să aruncați o privire asupra vederii de tranzacționare, astfel încât să puteți stabili că vi se pare potrivit. La acest schimb, interfața de tranzacționare nu arată ca la majoritatea schimburilor de criptomonede obișnuite.

eToro este excelent pentru comercianții care caută tranzacții cu comision zero și ETF, o platformă eficientă și acces la tranzacționarea copiilor. Acestea fiind spuse, există taxe ascunse, educația este sub-par, iar eToro nu oferă aceeași gamă de investiții ca brokerii tradiționali. Oferta criptografică eToro include 16 monede diferite. Deși taxele de criptare sunt ieftine, puteți retrage activele dvs. criptare numai cu un portofel eToro dedicat.

Cei mai buni brokeri pentru a investi în Bitcoin

Broker Depozit Min Reguli investitie
50 USD CySEC 109/10, FCA 583263
250 USD CySEC 169/12, FCA 522157
250 USD CySEC 250/14