Criptomonede eToro: Ghid pentru investiții [2022]

Dacă doriți să tranzacționați petrol, acțiuni, aur sau criptomonede, abia există o opțiune mai bună decât eToro. eToro este o platformă globală multi-asset care permite utilizatorilor să tranzacționeze CFD-uri ale celor mai populare acțiuni, acțiuni, mărfuri precum petrolul, indici și mai mult de 15 criptomonede majore.

Este un schimb complet reglementat și broker cu mai mult de 10 milioane de utilizatori înregistrați în întreaga lume. În comparație cu alte servicii de tranzacționare a criptomonedelor, eToro nu vă permite să vă retrageți activele criptografice, cu excepția cazului în care utilizați un portofel eToro dedicat, disponibil pe iOS și Android. Lansat în 2007, brokerul a fost un avocat activ pentru Bitcoin și a oferit servicii de tranzacționare Bitcoin din 2013.

Investiti cu Bitcoin

Bitcoin este un tip de monedă care folosește jetoane digitale care pot fi trimise electronic de la o persoană la alta. La fel ca dolarii, Bitcoin poate fi utilizat pentru a finaliza tranzacțiile de zi cu zi, atâta timp cât persoana sau compania acceptă Bitcoin ca metodă de plată.

Dacă aveți Bitcoin și doriți să-l utilizați pentru tranzacțiile de zi cu zi, vă recomandăm să luați în considerare un card de debit sau de credit Bitcoin. În acest fel, puteți să glisați cardul și să finalizați tranzacția cu bitcoinul pe care îl aveți în portofel. Pe măsură ce valoarea Bitcoin crește, rețelele tradiționale de plăți adoptă tehnologia și lista opțiunilor de card de credit și debit Bitcoin crește.

Cardurile de credit Bitcoin care vor fi lansate în curând vor funcționa ca și recompensele de familie pentru cardurile de credit, dar în loc să plătească mile sau înapoi, aceste carduri vor oferi bitcoin ca recompensă pentru achizițiile de carduri de credit.

Investiți în Bitcoin? Cum să o faci cu ușurință.

Cum funcționează eToro cu criptomonede – Investiti eToro 2021

Fondată în 2006, eToro are o istorie care se întinde mai departe decât Bitcoin și cripto. Și-a început viața ca un brokeraj valutar online. În 2010, a lansat celebra caracteristică copy-trading, care permite utilizatorilor să copieze strategiile de investiții ale comercianților de succes.

A făcut prima mutare în cripto în ianuarie 2014, când a început să ofere tranzacționare Bitcoin celor trei milioane de utilizatori cu care se lăuda la acea vreme. La acea vreme, acestea erau contracte pentru tranzacții cu diferențe (CFD), ceea ce însemna că comerciantul nu a achiziționat activul suport (de exemplu, bitcoin).

În schimb, a constituit un acord că el sau ea va plăti fie diferența în cazul în care activul scade în preț, sau va primi diferența în cazul în care aceasta crește. Cu toate acestea, eToro a trecut la oferirea de tranzacții directe în criptomonede în septembrie 2018, așa că acum dețineți de fapt și puteți retrage criptomonedele pe care le cumpărați în portofelul eToro. Din martie 2019, eToro este în sfârșit deschis rezidenților americani.

Tehnologia blockchain promite să faciliteze serviciile internaționale de procesare a plăților rapide, sigure, cu costuri reduse (și alte tranzacții), prin utilizarea de registre distribuite criptate care asigură verificarea în timp real a tranzacțiilor, fără a fi nevoie de intermediari, cum ar fi băncile corespondente și compensarea .

Pentru a utiliza un card de debit Bitcoin, va trebui să deschideți un portofel Bitcoin. Apoi, conectați cardul dvs. de debit Bitcoin la portofelul Bitcoin. Prin urmare, vă puteți utiliza cardul de debit oriunde folosiți un card de debit bancar. Susținută de o rețea majoră de procesare, ar oferi cumpărăturilor aceeași răspundere zero fraudă ca și achizițiile obișnuite de card de credit atunci când cardul este utilizat ca credit.

Pot exista taxe asociate cu cardurile de debit Bitcoin similare cu cele pe care le-ați plăti cu un card preplătit. De exemplu, puteți plăti taxe lunare de retragere, tranzacție sau cont cu un card de debit Bitcoin. Rețineți că, pe măsură ce prețul Bitcoin fluctuează, cantitatea de Bitcoin necesară pentru a finaliza o tranzacție poate varia, chiar și într-o singură zi.

Este important să țineți evidența cantității de monedă pe care o aveți în portofelul Bitcoin și dolarul Bitcoin, astfel încât să știți dacă aveți suficient pentru a finaliza tranzacția.

Transportul unei metode de plată de rezervă este o idee bună în cazul în care comerciantul nu acceptă cardul de debit Bitcoin sau dacă nu aveți suficiente fonduri pentru a finaliza tranzacția.

Ori de câte ori folosiți Bitcoin, fie că aveți un card de credit sau un card de debit, aveți grijă. Criptomoneda este un activ volatil și mai sunt multe de făcut pentru a o reglementa și pentru a ne asigura că este în siguranță împotriva escrocheriilor și fraudei.

Platforma eToro

În timpul revizuirii site-ului web și a platformei de tranzacționare eToro, am constatat că eToro nu a avut parte de scandaluri semnificative în trecut. Cu toate acestea, securitatea nu este punctul de vânzare major eToro lui.

Aceasta se datorează în mare parte faptului că, până în 2017, criptomonedele nu au fost tranzacționate și transferate direct cu ajutorul platformei eToro. În schimb, utilizatorii au deținut un contract pentru diferență (CFD), ceea ce înseamnă că au fost de acord fie să plătească, fie să primească diferența în cazul în care prețul unei monede s-a scufundat sau a crescut.

Cu alte cuvinte, eToro nu deținea nicio cripto deținută de clienții săi. Nu era nevoie de el pentru a utiliza tipurile de măsuri de securitate implementate pe platforme cripto concurente, ar fi portofelele reci și verificarea multi-sig.

Astăzi, oferă tranzacționare directă cu criptomonede, dar site-ul nu specifică măsurile de securitate a criptomonedelor necesare pentru a proteja activele clienților. Rețineți că portofelul eToro păstrează cheia privată, așa că trebuie să aveți încredere în platforma de tranzacționare pentru a vă păstra fondurile în siguranță.

Acestea fiind spuse, deține participații ale clienților săi separat de conturile sale bancare. De asemenea, eToro se ocupă numai de instituții financiare majore, recunoscute la nivel internațional, ar fi Barclays Banks și Coutts. În plus, eToro este una dintre cele mai sigure platforme în ceea ce privește conformitatea sa generală cu reglementările financiare, fiind reglementată de CySEC în Europa, FinCEN în SUA și FCA în Marea Britanie.

O privire rapidă asupra Bitcoin

Prețul unui singur Bitcoin fluctuează constant, pe baza ofertelor pieței (similar cu acțiunile, aurul și monedele străine). Bitcoin a depășit 50.000 de dolari 2021, depășind maximul anterior de 19.650 de dolari stabilit în decembrie 2017. 4

Ceea ce face Bitcoin unic este că rețeaua Bitcoin, unde este transferat Bitcoin, nu este controlată de nicio persoană sau companie, ci mai degrabă de o rețea descentralizată de computere. O înregistrare a tuturor tranzacțiilor Bitcoin este stocată pe computerele fiecărei persoane, care ajută la verificarea tranzacțiilor Bitcoin.

Aspectul platformei de tranzacționare eToro este ușor de utilizat și ușor de navigat. Utilizatorul are un panou de control în partea stângă a ecranului. Partea dreaptă afișează toate diagramele, datele și profilurile de care aveți nevoie pentru a face alegerile de investiții.

De asemenea, aplicațiile mobile eToro vă permit să faceți cam tot ce puteți face pe versiunea desktop a platformei de tranzacționare. Capacitatea de a primi notificări în deplasare înseamnă că vei putea să fii la curent cu tranzacțiile tale, indiferent unde te afli. Aplicațiile sunt disponibile atât pentru dispozitivele Android, cât și pentru cele iOS.

Bitcoin-urile sunt stocate într-un portofel digital care are un ID unic. Pentru a trimite Bitcoin unui alt utilizator, persoana respectivă trebuie să vă trimită o adresă unică generată de platforma de schimb valutar. Ar trebui apoi să copiați adresa în platforma dvs. de schimb Bitcoin, să introduceți suma și să apăsați Trimite.

Criptomoneda de vârf a suferit o serie de evoluții de-a lungul celor aproximativ 11 ani de existență. Moneda digitală a luat naștere ca mijloc pentru schimbul de tranzacții și și-a găsit prima utilizare când 10.000 BTC au fost schimbați cu două pizza (acele pizza valorează acum puțin sub 100 de milioane de dolari).

Dar la fel cum s-a schimbat valoarea celor două pizza, la fel s-a schimbat și denumirea de Bitcoin. Activul digital este acum văzut mult mai mult ca un activ investibil.

Cu toate acestea, acest flux fluid al desemnării Bitcoin ar putea reveni la comportarea ca „Un sistem electronic de numerar peer-to-peer”, așa cum este etichetat în cartea sa albă. Știrile recente de la Visa, PayPal și Venmo au multe în căutarea Bitcoin (sau că ar trebui să fie criptomonede, blockchain și întregul ecosistem simbolic) pentru potențialul său de plată.

Se spune că PayPal lansează vânzări directe de criptomonede către cei peste 300 de milioane de utilizatori, în timp ce postează locuri de muncă pentru experții blockchain. Visa a început, de asemenea, să lucreze în spațiul criptomonedelor cu un brevet pentru propriul tip de criptomonedă, ca să nu mai vorbim de sprijinul pentru cardul de debit criptografic Coinbase ca membru principal al Visa.

Dacă există într-adevăr o schimbare către Bitcoin și criptomonede care își asumă un rol nou în sistemul de plăți în evoluție, atunci indicii vor fi probabil în aplicație. Una dintre cele mai mari aplicații și posibila punte către următoarea evoluție a plăților sunt cardurile tehnologice mai vechi și mai noi.

Dar, așa cum arată știrile recente , acest drum către cardurile cripto nu este unul ușor. Chiar și simpla intrare în scena tradițională a cardului poate fi dificilă pentru furnizorii de soluții de plată Crypto, dar există și companii care oferă căi ferate de plată.
Noii jucători din noul ecosistem Blockchain
Ei bine, sectorul plăților cu cardul nu trebuie trecut cu vederea.

De zeci de ani am văzut companiile plătind taxele Visa și MasterCard. Au fost un favorit al investitorilor care construiesc imperii financiare cu metode de plată care acceptă zeci de milioane de dolari în întreaga lume.

Aceste carduri au fost folosite de miliarde de oameni care procesează miliarde de dolari pe an. Acest lucru indică faptul că capitalizările de piață de mai multe miliarde de dolari au crescut semnificativ în ultima perioadă.

În timp ce primesc șanțuri competitive puternice. Fiind Visa și MasterCard, facilitatorii de plată cu ciclu deschis funcționează la o marjă de profit considerabil ridicată chiar și fără a-și asuma propriul risc de credit.

Intrebari generale despre eToro

Da. eToro este reglementat de Financial Conduct Authority (FCA) din Regatul Unit, Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) din Cipru și Australian Securities and Investments Commission din Australia.

eToro este de încredere?

eToro este una dintre cele mai de încredere platforme de tranzacționare de acolo. Acesta funcționează din 2006, are un istoric bun, cooperează cu legea și este reglementat de FCA (Regatul Unit), CySEC (Cipru) și ASIC (Australia).

Se fac bani pe  eToro?

La fel ca majoritatea schimburilor, eToro câștigă atunci când utilizatorii plătesc taxe. Cea mai comună sursă de spread-uri de venit, dar există, de asemenea, taxe peste noapte, fluctuațiile valutare, cursurile de schimb și tranzacționarea cu efect de levier.

Ce se întâmplă dacă eToro dă faliment?

Lăsând fondurile pe eToro introduce un risc suplimentar de contrapartidă. În ciuda acestui lucru, eToro este membru al Fondului de compensare a investitorilor pentru clienții firmelor de investiții cipriote, care compensează clienții brokerilor forex falimentați. Cu toate acestea, plata maximă este de 20.000 EUR per client, deci dacă dă faliment, ai putea pierde cel puțin o parte din fondurile tale fără rambursare.

EToro plătește dividende?

eToro este unul dintre puținii brokeri care plătesc dividende brokerilor săi. Culegi toate dividendele înmulțite cu efectul de levier, așa se menționează în calendarul dividendelor. Acestea vor apărea la secțiunea “Rambursări” și vor fi utilizate pentru plata taxelor acumulate ale platformei de tranzacționare. În cazul în care diferența netă dintre “Rambursare” suma și taxele este pozitivă, veți fi creditat cu diferența atunci când comerțul este închis.

Are eToro taxe?

eToro nu percepe taxe de depozit sau de tranzacționare, cu excepția spread-urilor. Există, de asemenea, o taxă de retragere de 5 USD și taxe suplimentare peste noapte și week-end pentru pozițiile CFD. Mărimea taxei variază pentru fiecare instrument tranzacționat.

Care este depozitul minim pentru eToro?

Depozitul minim pe eToro este de $200.

Cum investesc în eToro?

După ce deschideți un cont pe eToro și faceți primul depozit, puteți investi în diverse CFD-uri și criptomonede cu câteva simple clicuri. Alternativ, puteți copia mișcările altor comercianți și să investiți împreună cu ei.

Cum depun în contul eToro?

eToro acceptă multe metode de depunere, inclusiv carduri de credit și debit, transferuri bancare, PayPal, Skrill, Neteller, Webmoney și UnionPay.

Retrag bani de la eToro?

eToro vă permite să retrageți bani prin aceleași metode utilizate pentru efectuarea depozitelor. Acestea includ transferuri bancare, carduri de credit și de debit, portofele electronice și transferuri de criptomonede din portofelul eToro într-un portofel extern. Procesul durează aproximativ 24 de ore.