mining bitcoin

Bitcoin: rolul blockchain-ului și al minerilor

Mișcările neregulate ale bitcoin – urilor au determinat o serie de bănci să vorbească despre „mama tuturor bulelor ”. Este dificil (dacă nu chiar imposibil) să faci predicții exacte cu privire la prețul cripto monedelor . Cu toate acestea, ceea ce uită majoritatea investitorilor este că tehnologia blockchain se află în centrul bitcoinului sau Ethereum.

Bitcoin este o monedă digitală virtuală protejată de un protocol criptografic și gratuită de orice autoritate centrală. Creat în 2009, a fost conceput inițial ca o metodă de plată care nu ar fi supusă niciunei supravegheri guvernamentale, fără costuri de tranzacționare sau întârzieri de transfer, spre deosebire de cursul legal tradițional. Pentru a funcționa, bitcoin au nevoie de două mecanisme de bază: blockhain și mining.

Bitcoin, rolul blockchain-ului și al minerilor

Blockchain-ul este accesibil oricui oricând. Poate fi modificat numai cu acordul majorității rețelei și puterii sale de calcul. Aceasta înseamnă că este practic imposibil să-l schimbi retroactiv, să nu aibă puncte slabe și să nu fie vulnerabil la erori umane. Miniere este procesul prin care acestea sunt realizate în condiții de siguranță și blocuri , după care acestea sunt puse în circulație de unități noi Cript omonedă.

Aceste unități sunt numite „recompense”. Minerii (sau cooperativele minerilor) concurează între ei și venitul lor este proporțional cu puterea de calcul utilizată. Minerii sunt responsabili pentru verificarea tranzacțiilor și realizarea lor criptografică prin rezolvarea algoritmilor complexi.
Minerii exercită un control semnificativ asupra Bitcoin datorită rolului lor crucial în rețea. Prin urmare, observăm cum pentru monedele virtuale, blockchain-ul este central și esențial. Prin definiție, blockchain-ul este un registru public comun pe care se bazează întreaga rețea Bitcoin.

Toate tranzacțiile confirmate sunt incluse în blockchain. În acest fel, portofelele Bitcoin își pot calcula soldul și este posibil să se verifice dacă noile tranzacții cheltuiesc Bitcoin-uri care aparțin de fapt expeditorului plății. Integritatea și ordinea cronologică a lanțului de blocuri sunt garantate prin mijloace criptografice.
Prin urmare, trebuie înțeles că nu există un mecanism central pentru gestionarea blockchain-urilor; este un sistem autonom. Punctul lor forte este deci acela de a face posibilă lipsa intermediarilor și a comisioanelor pe care le percep pentru efectuarea transferurilor de bani.

Bitcoin Minig.

Pe scurt, blockchain-ul este o bază de date care permite utilizatorilor să schimbe moneda virtuală fără a trece printr-o autoritate centrală. Contrar a ceea ce unii ar putea crede, blockchain-ul și cripto monedele sunt două lucruri diferite. În timp ce blockchain-ul este tehnologia de bază care alimentează cripto monedele , are multe alte aplicații potențiale care nu au nimic de-a face cu Bitcoin sau alte monede digitale.

Pe termen lung, ar putea avea impact asupra multor actori: notari, agenți imobiliari, planificatori, dezvoltatori, experți imobiliari, investitori și comunități, datorită, în special, reducerii costurilor și a timpilor de tranzacție; deschiderea investiților imobiliare către un public larg, indiferent dacă sunt cumpărători sau chiriași; facilitarea gestionării titlurilor imobiliare pentru persoane fizice și profesioniști și digitalizarea completă a sectorului, în combinație cu inteligența artificială și Internetul obiectelor.

Companiile și sectoarele care utilizează deja cripto monede blockchain

Deși evităm cripto monedele datorită volatilității lor, poate fi interesant să ne uităm la companiile care investesc puternic în tehnologia blockchain. Zeci de companii cotate la bursă integrează blockchain-ul în operațiunile lor, oferind clienților servicii conexe sau jucând un rol în industria cripto monedelor.
Unii se concentrează exclusiv pe inovația blockchain și / sau pe cripto monedă, în timp ce alții utilizează produse și servicii conexe pentru a completa o afacere existentă.

Mai multe companii consacrate deschid calea pentru o utilizare mai largă a blockchain-ului în diverse industrii: Intel, IBM, Mastercard, Amazon(chiar dacă blockchain-ul reprezintă o parte foarte mică din veniturile gigantului web pentru moment). Alte companii precum Galaxy Digital Holdings, Silvergate Capital, Nvidia, CME Group, Square și DocuSign au o investiție „mixtă” în criptomonede și tehnologii blockchain.

În cele din urmă, există ETF-uri care pariază pe companii implicate activ în dezvoltarea și utilizarea tehnologiilor transformatoare de partajare a datelor.

Pentru noi,  pariurile pe cripto monede astăzi – când știm că 2,5% din deținătorii de Bitcoin reprezintă 95% din volum – este extrem de riscant și incert. Cu toate acestea, tehnologia blockchain care îi permite să existe (motorul său) este o temă de investiți care va deveni din ce în ce mai atractivă în următorii ani și cu o volatilitate mult mai mică.

etoroCumparabitcoin.com recomandă Platforma eToro.
Copiați operațiunile Trader Experți!

X