Bitcoin minig: Cum funcționează și ce este?

Ce este Minarea Bitcoin?

Puteți câștiga bani, dar nicio metodă nu garantează profitul.

Una dintre cele mai populare modalități de a profita de Bitcoin este extragerea Bitcoin. Pot exista două forme de minerit – propriul dvs., minerit personal sau cloud mining. Dacă doriți să exploatați individual (adică cu platforma dvs. de exploatare), s-ar putea să nu fie cel mai bun mod de a câștiga bani cu Bitcoin.

Minerit

Exploatarea minelor de criptomonede pare a fi o nebunie. Configurați un computer pentru a vă ajuta să rezolvați puzzle-uri matematice complexe și veți fi recompensați cu o monedă sau cu o fracțiune de monedă. Primii mineri de bitcoin au reușit să câștige monede relativ rapid folosind doar puterea de calcul pe care o aveau în casele lor.

Până în 2022, exploatarea criptomonedelor a devenit puțin mai complicată și implicată. Cu bitcoin, recompensa este redusă la jumătate la fiecare patru ani. De asemenea, minerii serioși au construit tablouri uriașe pentru mine, ceea ce face mai dificilă competiția pentru minerii mai mici. Puteți să vă alăturați unui pool de extragere de bitcoin pentru a fi mai eficient, dar acest lucru atrage o taxă, reducându-vă profiturile.

Unii mineri cripto optează în schimb pentru alte valute. Unele alte criptomonede valorează foarte puțin în dolari SUA, dar puteți utiliza ceea ce minați și convertiți în bitcoini fracționari pe un schimb, apoi sperați că bitcoinul va câștiga valoare.

Indiferent de ceea ce decideți să faceți, trebuie să luați în calcul costurile de instalare, inclusiv, în unele cazuri, plăcile grafice care pot costa până la 1000 USD fiecare. Este posibil să puneți împreună o platformă de bază pentru unele dintre criptomonedele mai puțin populare pentru aproximativ 3.000 USD. Cu toate acestea, unii mineri cheltuiesc peste 10.000 de dolari pe platformele lor.

vrei sa sti: Cum funcționează eToro cu criptomonede

În plus față de construirea instalației dvs., trebuie să vă dați seama că veți folosi multă putere. Dacă aveți rate ridicate de potență, puteți ajunge să cheltuiți mult pe monede miniere, în special pe bitcoin. Costul energiei electrice implicate în extragerea unui singur bitcoin este de peste 3.000 de dolari în statele mai ieftine.

Pentru statele cu tarife mai mari de energie electrică, ați putea cheltui mai mult de 6.000 de dolari pe electricitate pentru a extrage un singur bitcoin. Având în vedere că costul unei monede se ridică la 7.000 de dolari în decembrie 2019, doar costurile cu energia nu merită.

O monedă alternativă mai puțin puternică de minerit ar putea economisi bani. Chiar și așa, poate dura câteva săptămâni, sau chiar luni, pentru a vă recupera investiția inițială și pentru a deveni profitabil.

Bitcoin cloud mining

Minarea în cloud implică cumpărarea de timp pe echipamentul altcuiva. Companii precum Genesis Mining și HashFlare vă taxează pe baza a ceea ce se numește rata hash – practic, puterea dvs. de procesare. Dacă cumpărați o rată de hash mai mare, ar trebui să obțineți mai multe monede pentru ceea ce plătiți, dar va costa mai mult.

În funcție de compania pe care o alegeți, puteți plăti o taxă lunară sau puteți plăti în funcție de procentul de hash. Unele companii percep, de asemenea, o taxă de întreținere. În general, minerii cloud care vă permit să accesați bitcoin au rate mai mari.

Ce este Bitcoin și cum funcționează?

Conceptul de bani digitali precum bitcoin pe care oamenii îl trimit online nu este atât de complicat de la sine – la urma urmei, transferul de bani dintr-un cont bancar online în altul face exact asta. Criptomonedele folosesc tehnologia blockchain, o modalitate de a trimite date în spațiul cibernetic, pentru a face acest lucru.

Dar, spre deosebire de monedele obișnuite, cum ar fi dolari și lire sterline, criptomonedele sunt „descentralizate”, ceea ce înseamnă că nu sunt reglementate de o autoritate financiară, cum ar fi un guvern sau o bancă centrală.

Acest lucru aduce unele avantaje: criptomonedele sunt globale, ceea ce înseamnă că au aceeași valoare în fiecare țară. Această caracteristică le face mult mai ușor de transferat de la persoană la persoană din întreaga lume, fără durerea de cap a cursurilor de schimb.

Marele dezavantaj al activelor digitale, cum ar fi Bitcoin și altele asemenea, este că sunt incredibil de volatile și au existat rapoarte că oamenii au fost nevoiți să aștepte pentru a-și obține banii din cauza hohotelor tehnice.

Cât de riscant este investiția în criptomonede?

Dacă doriți să investiți în criptomonede, gândiți-vă mai întâi la cumpărare. Acest oraș din Statele Unite are puțin peste 75.000 de locuitori și se pare că este unul dintre cele mai imprevizibile pete meteorologice de pe pământ, unde se produc viscoluri și furtuni de vară neanunțate, înainte ca totul să se calmeze din nou și temperaturile să crească drastic a doua zi.

Bitcoin, cea mai cunoscută și prima criptomonedă majoră, a fost lansată în 2009 și rămâne liderul pieței. Capitalizarea sa de piață – efectiv valoarea sa totală – este de 862 miliarde de dolari. Ethereum și Tether vin pe locul al doilea și al treilea, cu plafoane de piață respective de 50 miliarde USD și 29 miliarde USD, începând cu 9 februarie.

Din 2009, o gamă largă de criptomonede provocatoare, denumite altcoins, au ajuns pe scenă.

Cum s-a comportat prețul bitcoin?

Prețul Bitcoin a crescut constant in 2021, alimentat de cererea investitorilor și, de asemenea, de știrea că PayPal va permite clienților americani să cumpere și să vândă criptomoneda în cadrul aplicației sale anul viitor și Tesla se angajează să o accepte ca plată pentru vehiculele sale. Un bitcoin costă în prezent 50.599 USD.

Bitcoin este o investiție bună?

Bitcoin se află la sfârșitul riscului foarte ridicat al spectrului investițional. Prețul criptomonedelor este ; unele pot eșua, altele pot fi escrocherii și, ocazional, se poate crește valoarea și se poate obține o rentabilitate pentru investitori.

După cum afirmă Serviciile Financiare: “Criptomonedele ar putea rămâne de nișă, ar putea deveni mainstream, vor dispărea fără urmă sau orice, iar orice investiție ar trebui considerată cu risc ridicat”

Ca și în cazul oricărei investiții, faceți diligența și nu vă puneți toate speranțele pe o companie sau pe o criptomonedă – răspândiți-vă banii în moduri care răspândesc riscul.

Cu toate acestea, criptomoneda a înregistrat câștiguri constante mai devreme, ca la sfârșitul anului 2017, înainte de scăderea în 2018.

In extremă este probabil cel mai determinant factor pe piața criptomonedelor. Pentru a pune prețurile bitcoin în terminologia profitului și pierderii din investiții, dacă ați fi investit la începutul anului 2020, ați avea un profit de 300% până la sfârșitul anului.

Cu toate acestea, dacă ați investi la începutul anului 2018 și ați vândut la sfârșitul anului în ajunul Anului Nou, ați fi pierdut 73% din bani din cauza prăbușirii prețului bitcoin.

Dacă vă întrebați ce forțe de piață împing aceste prețuri în sus și în jos atât de sălbatic, nu sunteți singuri. Deși, în general, valoarea acestor valute este, ca orice altceva, legată de cerere și ofertă plus numărul de concurenți, este adesea dificil să se determine ce factori exacți influențează această performanță neregulată.

Acest lucru face ca moneda digitală să fie și mai riscantă pentru a investi!

Bitcoin este o investiție bună?

Bitcoin se află la sfârșitul riscului (foarte) ridicat al spectrului investițional. Prețul criptomonedelor este volatil; unele pot eșua, altele pot fi escrocherii și, ocazional, se poate crește valoarea și se poate obține o rentabilitate pentru investitori.

După cum afirmă Serviciile Financiare: “Criptomonedele ar putea rămâne de nișă, ar putea deveni mainstream, vor dispărea fără urmă sau orice, iar orice investiție ar trebui considerată cu risc ridicat”

Ca și în cazul oricărei investiții, faceți diligența și nu vă puneți toate speranțele pe o companie sau pe o criptomonedă – răspândiți-vă banii în moduri care răspândesc riscul.

Cum să cumperi Bitcoin

Unde pot cumpăra criptomonede: Coinbase și Binance sunt două dintre cele mai mari platforme de tranzacționare Bitcoin din lume.

Acestea sunt promovate ca modalitate rapidă și ușoară pentru noi utilizatori de a achiziționa diverse criptomonede, cum ar fi bitcoin. Alte modalități de cumpărare includ aplicația pentru monedă digitală și platforma de investiții eToro.

Gemenii, fondată de frații Winklevoss (de renume Facebook), este un schimb digital care permite clienților să cumpere, să vândă și să stocheze criptomonede. Recent a obținut o licență de funcționare de la Financial Conduct Authority și este reglementată de Departamentul Serviciilor Financiare de Stat din New York.

Care sunt taxele?

Dacă doriți să cumpărați bitcoin și alte criptomonede și să le revindeți, vor exista diverse comisioane, cum ar fi comisioane de tranzacție, comisioane de depunere, comisioane de retragere, comisioane de tranzacționare și comisioane de depozit care garantează un procent mic din valoarea totală a tranzacției.

Mai multe companii intenționează să lanseze fonduri bitcoin, deși până acum au întâmpinat dificultăți cu agențiile de reglementare.
Scopul principal ar fi să faciliteze procesul de investiții în criptomonedă și să facă clasa de active mai atractivă. Va fi în continuare volatil, dar poate fi mai ușor să vindeți investiția și să vă recuperați banii decât să investiți direct.

Există câteva modalități de a câștiga expunerea la criptomonede cu fondurile de investiții existente.