Strategia de tranzacționare Forex

Tranzacționare: 10 greșeli pentru începători pe care nu trebuie să le faceți niciodată!

Ca la orice afacere, este nevoie de timp pentru a stăpâni tranzacționarea. Intrarea în tranzacționare fără să știi nimic poate fi foarte periculoasă pentru economiile tale. Dar dincolo de orice teorie, unele elemente practice sunt esențiale pentru a o stăpâni. Începuturile în tranzacționare sunt adesea dificile.

Să începem cu cel mai dureros punct pentru comercianții care și-au pierdut banii investind în tranzacționarea online: vorbim de așteptări false. Cu toții avem așteptări atunci când începem o nouă afacere. Ne putem gândi că mergem mai mult sau mai puțin bine (sau prost), putem ipoteza rezultatele și diferitele scenarii posibile. Și tocmai de aici derivă zicala „confruntarea cu realitatea dură”. Multe dintre așteptările noastre sunt adesea spulberate de realitate, ceea ce ne arată cum am greșit (aproape) toate ipotezele noastre despre aceasta.

Adăugați la asta faptul că există anumite persoane care încearcă să picteze tranzacționarea online exact așa, iar omleta este gata. Abordarea tranzacționării online cu gândul la a face bani ușor este greșită: tranzacționarea online este exact opusul. Perfect, deci trebuie doar să ai așteptări reale la început și atât? Nu, nu chiar. Trebuie să fiți capabil să vă mențineți așteptările reale de câștig în timp. După cum se spune, trebuie să ai mereu picioarele pe pământ.

Dacă ați aflat deja ce este tranzacționarea online și cum funcționează tranzacționarea online, ați citit deja de o mie și de mai multe ori: utilizați întotdeauna o strategie de tranzacționare . Și, de asemenea, un plan bun de gestionare a banilor, adică managementul banilor. Cu toate acestea, există încă comercianți care adesea, în ciuda faptului că au o strategie de tranzacționare, preferă să-și urmeze instinctele. Poate de câteva ori ar fi bine pentru ei, iar în acele momente în care și-au urmat instinctele au făcut profit.

Dar pe termen lung, instinctele lor vor începe să-i facă să sufere pierderi. Dacă aveți o strategie de tranzacționare, ar trebui să o urmați întotdeauna și să evitați să vă bazați pe instinctele dvs. Alți traderi, în schimb, nu folosesc un plan de management al banilor, acordând doar importanță strategiei și investind „cu ochi”. O altă greșeală uriașă. Să știi cum să-ți gestionezi banii este esențial pe termen lung: cu toții suntem buni să obținem profituri în tranzacționarea prin operațiuni, dar câți dintre noi putem fi consecvenți în a face acest lucru și continuă să câștigăm mai mult decât ceea ce pierd?

Investește înainte de a învăța abilitățile necesare

Mulți participanți la piață fac eforturi să deschidă conturi ca și cum nu ar exista un mâine, subliniind faptul că există câștiguri mari (nu este surprinzător, tranzacționarea este considerată o investiție cu randament ridicat ) și le-a dat drept ușor.A avea succes în tranzacționare este ceva care necesită dăruire , angajament și muncă grea . Nu este o sarcină ușoară și sunt necesare disciplină și aplicarea consecventă a unui plan de tranzacționare bine definit.

Trucul aici este să găsești comercianți experimentați pe care să te bazezi.Iată câteva platforme de tranzacționare care promovează comerțul social, cum ar fi eToro, de exemplu ( vezi  oficial ).

10 greșeli de începători pe care investitorii ar trebui să le evite

Trebuie să fim atenți să nu cădem în aceste capcane,iată cele mai frecvente 10 greșeli făcute de începători, care trebuie evitate absolut.
De ceva vreme tranzacționați online și simțiți că aveți întreaga situație sub control, știți deja cum să găsiți imediat activul pe care să tranzacționați și cum să deschideți ordinul. Știi cum să urmărești prețul în timp real și, de asemenea, cum să închizi poziția din mers.

Perfect, știi cum funcționează tranzacționarea și crezi că nu mai ai nevoie de nicio lămurire. Dacă da, bine pentru tine! De fapt, am constatat că mulți comercianți fac unele greșeli , chiar dacă nu sunt în totalitate din vina lor.

În acest articol, vom descoperi 10 greșeli pe care majoritatea comercianților probabil să le facă sau să le facă în continuare fără a fi conștienți de ele. Acestea sunt greșeli pentru începători dar și pentru comercianții experimentați, așa că pune-te confortabil și descoperă câteva puncte la care să fii atent ori de câte ori vrei să joci la bursa online.

1. Fii nerăbdător
Învățarea de a tranzacționa necesită mult timp. La început este normal să nu performați bine. Unii se descurajează și aruncă prosopul după câteva săptămâni sau luni fără succes. E pacat. În schimb, a face greșeli la început poate servi la stocarea experienței. Deci trebuie să iei lucrurile cu răbdare. Treptat, cu strategii bune, vor veni rezultate bune.

2. Faceți niște scalping
Acest punct se suprapune cu cel precedent. Majoritatea comercianților începători care sunt nerăbdători fac scalping și invers. Scalpingul este atunci când cumpărați și vindeți foarte repede pentru a profita de mișcările mici de pe piață. Pozițiile sunt astfel deținute doar câteva minute.

Este foarte dificil să câștigi bani cu această metodă pentru un anumit comerciant (toate statisticile arată acest lucru). Aceasta este, din păcate, reflexia multor începători. Pentru a obține un profit rapid, amatorul cumpără și revinde rapid. Dar pe termen lung, această metodă este dezastruoasă. În lumea profesională, scalpingul este rezervat roboților programați pentru a efectua călătorii dus-întors de mare viteză. Începătorul pur și simplu nu are șanse să câștige.

3. Folosirea efectului de levier (prea mult) (fără să știe)
În legătură cu scalpingul, găsim pârghie. De fapt, scalperii folosesc efectul de levier pentru a-și maximiza câștigurile. Deoarece se ocupă de mișcări foarte mici, este necesară o pârghie pentru a obține profit. Dar dincolo de scalping, utilizarea excesivă a efectului de levier este, de asemenea, o cauză majoră a mortalității în rândul comercianților începători!

Mizând mai mulți bani decât avem de fapt, putem câștiga mai mult și mai repede (nerăbdare …), dar mai presus de toate putem pierde foarte mult și foarte repede. Toți comercianții serioși vă vor spune că pârghia este o armă fatală, care nu trebuie pusă în mâinile tuturor.

4. Luând prea multe poziții
Emoția începutului, când totul este nou și se fac primele schimburi, este enormă. Vrem să tranzacționăm totul, să încercăm totul, să o facem rapid, cu pârghie, pe toate perechile valutare valutare, toate mărfurile și acțiunile, indicii și criptomonedele … Pe scurt, uneori este greu să te concentrezi, să te concentrezi.

Consecința imediată este că un începător va tinde să ia mai multe poziții în același timp, fără să știe neapărat de ce. Este dificil să urmezi multe poziții. Peste 5 operațiuni (pentru un începător) pe diferite produse, va trebui să vă întrebați dacă toate acestea sunt bine justificate.

5. Adăugați o poziție de pierdere
În ceea ce privește gestionarea riscurilor, prima regulă este probabil să nu adăugați niciodată volum unei poziții pierdute. Comerciantul care acționează astfel dorește să-și facă punctul de intrare general (sau prețul de cost) mai favorabil. Dar procedând astfel, o poziție pe care o pierde deja devine „ mai grea ”.

Dacă piața continuă să meargă împotriva poziției, pierderea va crește și mai repede. Iar contul de tranzacționare va fi consumat și mai repede.

6. Taie prea mult o poziție câștigătoare
La fel ca în cazul poziției de pierdere pe care începătorii tind să o lase, același mecanism psihologic îi determină să taie pozițiile câștigătoare prea repede. Vor să fie siguri de câștigurile lor. Și incertitudinea pierderilor lor. Profesioniștii de succes lucrează în sens opus. Vor să știe cât pierd (controlul riscurilor) și să lase ușa deschisă câștigurilor. Când un comerciant câștigă bani, el lasă piața să evolueze, pentru că nu știe cât de departe poate ajunge. În marile mișcări se fac bani în tranzacționare. Dacă închidem prematur toate pozițiile câștigătoare, suntem pe calea cea bună spre faliment.

7. Doriți să compensați la orice preț
După o pierdere, cu siguranță vrem să câștigăm înapoi ceea ce tocmai am pierdut. Este un reflex aproape primar. Și asta este perfect normal. Pe de altă parte, aceasta implică adesea asumarea unor riscuri mai mari. Nu numai că vrem să o compensăm, o dorim acum. Acest mecanism este clasic și conduce inevitabil la faliment. Și toate acestea sunt direct legate de punctul următor.

8. Acționează în funcție de emoțiile cuiva
Din păcate, comerciantul este uman. Iar comerciantul novice este foarte uman. Acțiunile sale sunt guvernate de emoțiile sale: frică, furie, bucurie, tristețe, surpriză, dezgust … O meserie câștigătoare și nebunia îi sunt declanșate în cap. Câteva pierderi, iar aici se insuflă îndoiala.

Calmul și seninătatea trebuie să fie în ordine! Se spune adesea că ar trebui să tranzacționați numai atunci când totul merge bine în viață. Dacă ceva te deranjează, nu vei avea o idee clară. Nu vă veți putea concentra bine. Vei fi nerăbdător. Vei face greșeli. Pe scurt, cel mai bine este să te bazezi pe un robot, astfel încât acțiunile noastre să nu fie alterate de emoțiile noastre.

9. Tranzacționare bazată pe sentiment (fără strategie)
Simțirea pieței ” este ceva rezervat comercianților profesioniști cu mai mult de 10 ani de experiență pe piețe. Și din nou, „ sentimentul ” este, prin urmare, folosit doar printr-o metodă structurată, o strategie concepută, construită și testată. Trebuie să știți cum să dezvoltați un sistem și să îl respectați. Acest lucru evită gafele. Pentru a fi foarte de bază (dar și eficient), o listă de verificare ne poate ajuta. Înainte de a intra într-o tranzacție vom verifica toate punctele. Întotdeauna trebuie să știm de ce ne poziționăm astfel pe această piață.

10. Neștiind ce se schimbă
A cumpăra petrol atunci când nu se știe nimic despre această piață este ceva condamnat la eșec. Tranzacționarea nu este o poveste de tehnică sau diagrame. Trebuie să fii interesat de jucătorii de pe piață, elementele fundamentale, cererea și oferta etc. se spune că investește doar în companii a căror piață o cunoaște, al cărei model de afaceri îl înțelege. Fie că este vorba de investiți sau de tranzacționare, este același lucru. Piețele sunt suficient de vaste încât să puteți găsi unele produse care nu vă sunt complet străine.

Pentru a evita aceste 10 greșeli pentru începători, vă puteți antrena fără risc. Pentru a face acest lucru, conturile virtuale ( demo) sunt extrem de interesante. Trebuie să-i iei pentru ceea ce sunt, nimic mai mult. De asemenea, trebuie să fiți conștienți de faptul că tranzacționarea virtuală nu este la fel ca tranzacționarea reală. Dar nimic nu te împiedică să le folosești și să faci primii pași în lumea tranzacțiilor.

În cele din urmă, orice s-ar întâmpla, trebuie să fii umil în fața pieței. Nu știi mai mult decât ceilalți. Nu ești mai puternic decât piața. Și va ști să-ți amintească!

Greșeli pentru începători pe care nu ar trebui să le faci cu criptomonede

Criptomonedele se află pe vârful valului și reprezintă, în general, o noutate pentru majoritatea comercianților de Forex, CFD sau alte instrumente. Prin urmare, în acest articol vă propun o listă de greșeli de evitat dacă decideți să începeți și tranzacționarea cu criptomonede.

1: investirea fondurilor de care aveți nevoie.
Investește în criptomonede doar fonduri pe care ești dispus să le pierzi fără regrete, lacrimi sau emoții.
Această tranzacționare este de fapt foarte riscantă (chiar dacă, la prima vedere, vi se pare că criptomonedele nu fac altceva decât să crească în valoare).

 2: comunicarea adresei private a portofelului.
Când se creează un portofel, îți vor fi comunicate două adrese: o cheie publică și o cheie privată. NU dezvălui niciodată cheia privată! Cu această cheie, de fapt, oricine ar putea să vă acceseze contul și să fure toate criptomonedele.
În ceea ce privește cheia publică, nu există probleme. Este folosit pentru a accesa contul exclusiv ca vizitator sau pentru a transfera fonduri către acesta.

 3: Pierderea fondurilor în urma unei erori de transfer.
Da, este posibil! De exemplu, dacă transferați Bitcoin într-un portofel , veți pierde întreaga investiție în blockchain. Contactarea serviciului de asistență pentru clienți al brokerului dvs. sau depunerea unui raport de fraudă nu va fi de nimic. Sunteți singurul responsabil pentru transferurile de criptomonede și nu puteți face nici cea mai mică greșeală.

atentie:transferurile anumitor criptomonede (de ex.: Problemă de transfer pentru Ethers) sunt efectuate sub forma unui „contract inteligent”; Din păcate, nu toate site-urile acceptă aceste instrumente. Informați-vă bine înainte de a efectua un transfer de la un portofel la altul.

 4: nu vă protejați „portofelul” sau accesul acestuia pe platforma de schimb.
Asigurați-vă întotdeauna portofelul cu o „autentificare în doi factori”. Cu excepția cazului în care doriți să vă conectați în cont pentru a lichida unele poziții și a realiza că toate criptomonedele au dispărut.

 5: Cumpărarea de credit sau înșelătorie.
Înainte de a investi într-o criptomonedă, fiți bine informați! Variația cursului său (fie că este + 500% sau -95%) nu îl face neapărat atractiv. Fiecare criptomonedă reprezintă un mijloc de schimb sau o strângere de fonduri pentru un proiect. Citiți documentele albe de pe fiecare site de criptomonede înainte de a investi chiar și un ban.

6: Păstrarea Bitcoin sau Ethereum la revânzarea unui altcoin.
Pentru unii investitori este prea lung și complicat (în opinia lor) să convertească suma investiției lor în euro atunci când revind un altcoin. Drept urmare, atunci când revind un altcoin, aceștia dețin poziții în Bitcoin sau Ethereum. Problema este că Bitcoin continuă să meargă pe un roller coaster.

Câștigul de capital obținut în urma revânzării unui altcoin se poate transforma rapid într-o pierdere datorită simplului fapt de a fi păstrat fondurile în Bitcoin. Până acum, acești investitori s-au descurcat bine, deoarece Bitcoin doar a crescut. Prin urmare, câștigurile de pe un altcoin s-au transformat în câștiguri de capital și mai mari în Bitcoin.

Pe scurt: atunci când colectați câștigul sau pierderea în urma revânzării unui altcoin, nu păstrați pozițiile în Bitcoin (sau Ethereum). Transferați acești Bitcoins (Ethereum) pe site-ul web/intermediar/platformacare vă permite să convertiți valoarea lor în euro (sau dolari).

 7: A crede că criptomonedele vor continua să crească mereu.
Uita! Prefer să fiu sincer. Nimeni nu știe sigur ce se întâmplă cu aceste criptomonede. Prin urmare, fiți precauți; aflați cum să colectați câștiguri de capital din când în când și să le convertiți în euro în contul dvs. curent.

Același lucru este valabil și pentru ICO: este greșit să crezi că toate cotațiile noilor criptomonede de pe bursă vă permit să vă înmulțiți întotdeauna investiția cu 10 sau 100. Mai devreme sau mai târziu, unele ICO-uri vor eșua.

 8: a crede greșit că o criptomonedă nu este scumpă.
Altcoins-urile sunt adesea cotate pe baza Bitcoin. Și valoarea Bitcoin nu a făcut altceva decât să crească. Prin urmare, graficele XXX / BTC au adesea o tendință de urs; s-ar putea crede așadar că criptomoneda în cauză s-a devalorizat. Nimic mai greșit!

 9: Nu vă diversificați portofoliul de criptomonede.
Tranzacționarea cu criptomonede este riscantă. Ca și în cazul tuturor investiților, cumpărarea unui singur produs nu vă permite să vă diversificați riscul. Așa că nu uitați să vă diversificați investițile în criptomonede.

 10: Să crezi că te poți îmbogăți cu criptomonede.
În opinia mea, astăzi este imposibil să te îmbogățești cu Bitcoin. Pur și simplu este prea târziu. În schimb, unele futures altcoin oferă (din nou în opinia mea) un potențial de creștere mult mai mare.
Cei care și-au păstrat Bitcoin-urile cumpărate pentru câțiva cenți sunt acum multimilionari. Dar ai fi capabil să faci la fel? Dacă criptomoneda în care ați investit înregistrează o creștere de 200%, nu ați colecta total sau parțial câștigul de capital generat?
Deci, gândiți-vă să generați câștiguri de capital atractive pe această investiție speculativă, mai degrabă decât să vă îmbogățiți.

De retinut: Vorbește cu familia și prietenii despre cât ai câștigat din investițile tale în criptomonede.
A vorbi despre asta înseamnă a-i atrage invidia către tine sau a-i împinge într-un univers „întunecat” în care ar putea să-și lase penele.

Până acum, toți cei care au vorbit despre asta (inclusiv pe mine) i-au bucurat pe mulți comercianți. Criptomonedele au rămas pe creasta valului și au continuat să crească. Dar dacă familia și prietenii ar începe să investească în criptomonede (urmând sfatul tău) cu 2 zile înainte de o prăbușire a pieței globale de 90%? Crezi că ar fi fericiți? Știți deja răspunsul.

Leave a Reply

etoroCumparabitcoin.com recomandă Platforma eToro.
Copiați operațiunile Trader Experți!

X