Înșelătorie broker de tranzacționare online? Să aflăm pe care să le folosim

eToro are o gamă limitată de platforme de tranzacționare. Se reduce la platforma lor de tranzacționare web, accesibilă prin orice browser web important și la o platformă de tranzacționare mobilă. Nu pare să existe nicio opțiune pentru tranzacționarea roboților sau alte metode de tranzacționare algoritmice.

Cu toate acestea, interfața principală de tranzacționare pe web este foarte bine concepută. Este curat, simplu și modern. Comercianții începători vor avea un timp ușor de învățat cum să folosească interfața. Chiar dacă interfața este simplă, diagrama este încă destul de puternică, cu o mare varietate de studii și indicatori care pot fi adăugați la o diagramă în scopuri de analiză. Un eșantion de interfață este prezentat mai jos:

Nu. Tranzacția online este astăzi cea mai bună și cea mai utilizată metodă de a investi pe piața bursieră, indiferent dacă este vorba de investiții substanțiale sau de situații în care punem economiile noastre modeste doar pe masă.

Prin tranzacționarea eToro online puteți accesa orice tip de piață:

Forex: piața valutară, cea mai lichidă din lume și un favorit pentru comercianții în devenire și comercianții profesioniști;

Acțiuni: prin tranzacționarea online a acțiunilor puteți investi pe toate piețele mondiale principale și în autonomie absolută, indiferent dacă este vorba de burse europene sau neeuropene;

Mărfuri: tranzacționarea online vă permite să investiți și în aur și argint, platină și nichel, gaze naturale, petrol și chiar materii prime alimentare, precum grâu, cafea, soia, cacao;

Derivate: opțiuni, contracte futures, CFDtranzacționarea online permite accesul chiar și la cele mai strict piețe financiare, cele care au în general alte titluri financiare ca suport;

Cripto monede: chiar și criptomonedele sunt o piață la care se poate accesa, fără niciun fel de problemă, prin tranzacționare online.

Tranzacționarea online NU este o înșelătorie, dimpotrivă, a permis multor economisitori să acceseze piețele cu intermediari minimi, economisind zeci de mii de euro în fiecare an în comisioane și alte tipuri de costuri.

Dimpotrivă, tranzacționarea online a contribuit la eliminarea din circulație a ceea ce a fost adevărata înșelătorie a investițiilor – comisioanele puternice și nejustificate pe care intermediarii fără scrupule le-au încasat fără a avea dreptul sau fără a oferi niciun fel de justificare.

Chiar dacă tranzacționarea online ca atare nu este o înșelătorie, nu este sigur că operatorii și intermediarii, sau cei cu autodenumire, sunt întotdeauna corecți, legal și transparent. Într-adevăr, există din păcate multe cazuri de escrocherii în tranzacționarea online, capabile să-i lase pe cei săraci nefericiți fără un euro.

Pregătirea este, prin urmare, necesară și tocmai din acest motiv am creat pentru dvs. și pentru cititorii noștri (precum și cu ajutorul lor), o pagină care este un ghid pentru cele mai frecvente escrocherii în tranzacționarea online, cu o listă de frauduloase rapoarte de brokeri și utilizatori.

Ce sunt escrocheriile și cum funcționează acestea în tranzacționarea online
Din păcate, există o mare confuzie în această privință, datorită și serviciilor de informare generaliste care preferă alarma pe scară largă în locul unei examinări clare și aprofundate a problemei.

S-a vorbit mult în trecut despre opțiunile binare, care sunt un instrument legitim de investiții și care sunt folosite și de investitorii instituționali în anumite circumstanțe, ca și când ar fi fost centrul nervos al tuturor relelor și înșelătorilor care privesc tranzacționarea online.

Nu este cazul:  instrumentul care face diferența între un broker de încredere (eToro)  și un broker înșelătorie care nu este de gasit, cu un nucleu de practica pe care urmează să le vedem mai profund.

Același lucru se poate spune despre titlurile derivate: nu sunt întotdeauna escrocherii – în ciuda faptului că, după ultima criză financiară majoră, a existat o luptă frecventă în presa generală.

Instrumentele derivate sunt, în anumite sisteme de gestionare a activelor, un instrument care nu numai că este recomandat, dar deseori este și necesar.

Escrocheriile din tranzacționarea online sunt mai degrabă despre:

  • Executarea amânată a ordinelor, pentru a favoriza brokerul care acționează ca un contor;
  • O diferență uriașă între valorile reale de piață și cele percepute de broker;
  • Taxe ascunse și nedeclarate;
  • Publicitate de instrumente gestionate care garantează randamente foarte mari fără ca investitorul să fie nevoit să facă nimic;
  • Obțineți banii și alergați: brokerii neînregistrați care au sediul în paradisuri fiscale la distanță pot, de asemenea, să închidă tranzacțiile și să încaseze banii investitorilor.
  • Brokerii și escrocii de fraudă din lumea tranzacțiilor online pot combina, de asemenea, diferite strategii pentru a se face credibili pe de o parte și pentru a pune în buzunar tot ce a plătit investitorul pe platformă.

La fel ca cei mai prestigioși brokeri online recomandați să joace la bursă, eToro are și o platformă nativă cu integrări speciale. Platforma eToro este mai clar, simplu și colorat decât altele, cum ar fi MetaTrader .

Primul lucru util de subliniat este că, spre deosebire de MT4 / 5, de exemplu , folosind serviciul pus la dispoziția eToro este ușor la prima vedere să găsiți ceea ce căutați pe ecran. În ciuda acestui fapt, rămâne foarte ușor să funcționeze datorită unei optimizări exacte a codului, astfel încât chiar și cele mai lente conexiuni să poată obține performanțe fluide. Dacă decideți să vă înregistrați la eToro, sfatul este cu siguranță să optați pentru utilizarea platformei proprietare a brokerului.

Este disponibil în  web trader , prin urmare, fără a fi nevoie de nicio descărcare sau instalare și este, de asemenea, acceptat de smartphone-uri și tablete cu un randament foarte bun.

Escrocherii de tranzacționarea online: cum funcționează brokerii de escrocherii.
Brokerii de escrocherii au un modus operandi de multe ori standard, care rulează pe aceleași piste utilizate de cei care au organizat escrocherii anterior.

De obicei, un broker înșelătorie:

  • Oferă strategii de câștig foarte simple, oferindu-vă profituri uriașe fără să știți nimic despre finanțe;
  • Este un broker care vinde exclusiv instrumente OTC, întotdeauna calibrat pentru a avea o mare parte din avantaj în detrimentul celor care investesc;
  • De multe ori vă oferă și conturi gestionate, oferindu-vă returnări automate și foarte mari pentru fiecare euro plătit;

Oferă bonusuri chiar de 1000%, sigur că mai devreme sau mai târziu, mai devreme sau mai târziu, va primi înapoi banii pe care i-i-a oferit ca bonus.
Brokerii înșelători sunt brokeri care nu acționează de fapt ca intermediari reali în lumea financiară, ci mai degrabă ca niște escroci reali, al căror singur obiectiv este să fure bani de la tine. În paragraful următor vă vom oferi câteva îndrumări despre cum să recunoașteți imediat un broker care este potențial gata să vă înșele.

Dacă doriți un broker online serios care să nu înșele, obțineți o previzualizare a acestui broker.

Cum să recunoașteți un broker înșelătorie
Există mai multe semne de care ar trebui să fii conștient înainte de a alege un broker, care indică adesea fără echivoc prezența unei înșelăciuni potențiale.
Utilizatorii și recenzorii platformei sunt în general de acord că eToro este foarte ușor de utilizat. A fost conceput pentru a fi intuitiv, astfel încât cei fără experiență în tranzacționare să poată obține informațiile de care au nevoie și să facă tranzacții.

Puteți utiliza platforma pe PC-uri, Mac-uri, dispozitive Android sau iOS, profitând întotdeauna de funcționalitatea sa intuitivă și de informații ușor afișate cu privire la criptomonede și alte active prin grafice și multe altele.

În general, eToro are o bună reputație online, compania este mare și bine stabilită, astfel încât să puteți fi siguri că fondurile dvs. sunt în siguranță acolo. Plângerile din partea persoanelor online se referă, în general, la comercianții pe care i-au copiat, care nu au performanțe la fel de bune cum au crezut că vor face.

Aceasta nu este vina comercianților înșiși, tranzacționarea este o afacere complicată, deoarece toată lumea are pierderi și câștiguri.

Alte probleme se învârt în jurul faptului că eToro face publicitate puternică că poți cumpăra Cryptos cu ele, atunci când de fapt nu deții activele în sine.

Brokeri înșelători de obicei:

TE SUNA(în primul rând) și îți oferă servicii de investiții, îndemnându-te să investești … sunt foarte agresivi și nepoliticoși și te jignesc adesea chiar dacă le respingi „propunerea economică de viață … brokeri serioși precum brokerii eToro și alte platforme LEGALE ȘI AUTORIZATE NU;

Ei promovează câștiguri foarte mari care brokeri serioși precum Plus500eToro recomandat de echipa –  chiar și de câteva zeci de mii de euro pe lună, aduși acasă de persoane deja înregistrate care nu au nicio legătură cu finanțele . Cu tranzacționarea online puteți câștiga cu siguranță, dar nu este la fel de ușor pe cât ar dori să credeți brokeri înșelătoriilor.

Nu vă spun cât este depozitul minim pe care îl puteți face și această sumă variază în funcție de fiecare apel telefonic – 10, 100, 10.000 euro (este întotdeauna la discreția lor) – consultați în schimb brokerul SIGUR și REGULAT  care vă permite pentru a începe CU DOAR 10 euro și o investiție minimă de 1 EURO;

Ele oferă instrumente foarte limitate, adesea doar opțiuni binare sau instrumente similare și nu au software avansat pentru investiții și analize;

Nu au autorizații, fie că sunt autorizații MiFID I și Mifid II sau autorizații străine, cum ar fi IFMRCC sau ASIC australian. Autorizațiile sunt importante, deoarece semnalează un control constant de către autorități – controale privind gestionarea capitalului, comenzile, separarea clară și totală între comerciant și conturile corporative;

NU ITI OFERĂ CONTURI DE FORMARE profesională și DEMO pentru a practica fără a pune un ban pe platformăbrokerii fiabili europeni, legali și recomandați precum eToro fac pentru a afla cum să tranzacționezi;
Cu sediul într-un paradis fiscal necunoscut – când sediul central se află în Insulele Marshall, Mauritius, St. Kitt și Nevis sau în orice altă țară foarte exotică, există întotdeauna o sprânceană de ridicat. În absența unor garanții mai mari, cum ar fi o bună autorizație independentă, este întotdeauna mai bine să evitați investițiile cu acești brokeri;

Adesea oferă conturi gestionate de experți autodenominați, cu randamente foarte mari (chiar mai mult de 30% lunar!) – brokeri serioși precum eToro – 15 ani de experiență .

Nu au nicio „responsabilitate pentru a avertiza clientul cu privire la riscul tranzacționării” care rezultă din utilizarea instrumentelor financiare, care este obligatorie în Europa în conformitate cu reglementările ESMA (a se vedea aici un broker serios și legal așa cum ar trebui);

Vă oferă bonusuri uriașe, chiar mai mari de 100% – În Europa este acum ilegal să oferiți bonusuri în tranzacționare.

În prezența acestor semne, cu siguranță ar trebui să acordați o atenție deosebită înainte de a plăti orice sumă. De asemenea, amintiți-vă întotdeauna să consultați această pagină pentru a afla dacă există alte rapoarte despre brokerul în cauză. Vizitați această pagină pentru a afla despre un broker transparent și cu adevărat valoros.

NOTĂ IMPORTANTĂ: celelalte platforme de tranzacționare menționate pe site sunt recomandate de echipa  pentru a tranzacționa online fără a intra în înșelătorie!

Ce sunt brokerii on-line ONESTI?

Cum să le alegeți pentru a evita escrocheria de tranzacționare.Până acum am văzut care brokeri online înșeală oamenii pe internet, cum să le identificăm și să le raportăm pe site-ul nostru pentru a beneficia întreaga comunitate.Dar care sunt brokerii care fac tranzacționare valutară și tranzacționare online pe principalele active considerate sigure, fiabile și, prin urmare, recomandate de echipa noastră de calitate?

Licențe, autorizații și reglementări

Una dintre cele mai frecvente întrebări care ni se adresează începătorilor de tranzacționare este:

EToro este o înșelătorie sau chiar funcționează?

După cum am scris deja la deschiderea recenziei noastre, precum și detaliat, eToro nu este o înșelătorie ! Este un broker internațional, cu o experiență de 15 ani în sectorul de tranzacționare și fintech, care oferă servicii de investiții astăzi peste 23 de milioane de clienți din întreaga lume.

Ca orice broker online, pentru a opera eToro necesită reglementări și autorizații, atât la nivel european , cât și în țări individuale . Înainte de a vă înregistra sau de a efectua orice operațiune cu o platformă de tranzacționare online, asigurați-vă întotdeauna că acestea respectă legile Romaniei și ale Uniunii Europene: penalitățile pot fi foarte mari, dacă nu.

Nu numai că sancțiunile îi afectează pe cei care nu se bazează pe un broker reglementat corespunzător, dar riscă și să se confrunte cu escrocherii mai mult sau mai puțin grave; în fiecare zi, Google dezindexează 30.000 de site-uri considerate periculoase și printre acestea, foarte des, un presupus broker. Aceste cazuri de înșelătorie s-au înmulțit pe măsură ce popularitatea criptomonedelor a crescut. Descoperiți oferta completă a eToro.

eToro, reglementarea cipriotă

La fel ca majoritatea brokerilor de tranzacționare online, eToro are sediul în Cipru . Această națiune este de fapt deosebit de avantajoasă la nivel fiscal și infrastructural, permițând ca aceleași avantaje fiscale să se reflecte asupra comercianților care obțin condiții de tranzacționare mai bune.

eToro este înregistrată ca firmă de investiții cipriotă sau CIM, cu licență HE 20058. Acest lucru implică reglementarea consecventă a Comisiei de securitate și schimb valutar din Cipru, denumită în mod obișnuit CySEC .

Reglementările in Romania si Europa

eToro este o companie-mamă , adică o companie care deține alte companii care operează din sucursale în restul lumii. Dintre acestea, două fundamentale au sediul în Regatul Unit.

eToro UK și eToro Europe , ambele sub forma Ltd. În prezent, efectele Brexitului nu sunt încă definitive, astfel încât regulamentul englez este suficient pentru a putea opera în restul Europei. Organismul de reglementare britanic al eToro Europe este FCA ( Financial Conduct Authority).

Reglementare și licență
Serviciile de brokeraj eToro sunt oferite de eToro (Europe) Ltd. („eToro Europe”), o societate de investiții cipriotă înregistrată (CIF). Societatea este înregistrată sub numărul HE20058. Compania eToro Europe este reglementată de către Comisia Valorilor Mobiliare și Bursiere din Cipru (CySEC), având licența nr. 109/10.

În Marea Britanie, eToro (UK) Ltd. („eToro UK”), societate înregistrată sub nr. 7973792, este autorizată și reglementată de către Autoritatea pentru Conduită Financiară (FCA) sub numărul de referință a societății 583263. eToro Europe și eToro UK funcționează și se conformează Directivei privind piețele instrumentelor financiare (MiFID).

În Australia, serviciile și produsele sunt furnizate de către eToro AUS Capital Pty Ltd. („eToro Australia”), ABN 66 612 791 803, care deține licența de furnizare de servicii financiare în Australia (AFSL) cu nr. 491139, acordată de Comisia Australiană pentru Valori Mobiliare și Investiții (ASIC) și este reglementată conform Legii societăților comerciale.