Riscuri de tranzacționare cu criptomonede: ce trebuie să faceți pentru a le evita

Investiția în criptomonede prin tranzacționare online se dovedește a fi o decizie excelentă, deoarece acest sistem oferă investitorilor numeroase oportunități de venit. În același timp, însă, implică riscuri cauzate cel mai adesea de lipsa de experiență.

Criptovalute sunt una dintre acele active care , datorită volatilității poate face pentru a obține câștigurile în timp util prin investiții pe termen scurt, cu toate acestea, mai multă atenție operațiunea este nechibzuit și cu atât mai mare șansa de a pierde banii lor proprii.

Acum să vedem cu precizie care sunt lucrurile de evitat în tranzacționarea cu criptomonede pentru a nu suporta surprize urâte.

Să începem prin a vă vorbi despre siguranță . Când vine vorba de tranzacționare online, acesta este un subiect foarte important de tratat.

Investitorii sunt expuși în mod constant riscurilor punându-și banii în joc și, prin urmare, este bine să se protejeze în modul corect.

Începând de la brokerul online , alegerea trebuie să revină doar celor profesioniști, adică aceștia sunt autorizați și dețin certificatele emise de organisme de reglementare precum CySEC (Cyprus Securities and Exchange Commission) care le permite să funcționeze în Europa.

Dacă aveți de-a face cu acest tip de broker, puteți fi siguri că datele și banii dvs. sunt în siguranță.

Din păcate, există mulți hackeri care vor să fure banii tuturor utilizatorilor. Dar așa cum tocmai v-am spus, dacă apelați la brokeri profesioniști, cu greu vă veți găsi implicați în situații neplăcute.
Un alt lucru de evitat este să nu te aștepți să te îmbogățești în cel mai scurt timp . Nu există strategii care să vă asigure că, cu câteva operații, veți putea câștiga milioane. Oricine îți spune altceva este doar un escroc și ar trebui absolut evitat.

Este adevărat că criptomonedele s-au dovedit a fi un activ profitabil, dar investiția în ele nu este suficientă pentru a câștiga. Este necesar să se studieze piața financiară cu ajutorul analizei tehnice și a analizei fundamentale, să se facă o prognoză și apoi să se decidă dacă să cumpere ( Comerț lung ) sau să vândă ( Comerț scurt ) .

Și aici deschidem o paranteză, dacă tranzacționați CFD-uri, aveți de-a face și cu efectul de levier, astfel încât câștigurile să se înmulțească, dar și pierderile. A prezice dacă prețul va crește sau va scădea nu este un lucru simplu. Trebuie să știi ce să faci pentru că, în aceste cazuri, să te bazezi pe noroc nu este chiar un lucru bun.

Acestea fiind spuse, cred că acum este clar că nu este suficient să vă concentrați asupra unui activ promițător, dar în spatele acestuia există un întreg studio care nu lasă nimic la voia întâmplării. Agentul economic trebuie să fie în măsură să pună în aplicare strategii bune și mai presus de toate trebuie să fie capabil de a gestiona riscul.

Mai mult, trebuie spus că, întrucât piața este supusă unei volatilități ridicate în orice moment, ar putea suferi atât o creștere bruscă, cât și o scădere accentuată. În acest caz, comerciantul nu trebuie luat prin surprindere, ci trebuie să poată anticipa mișcarea făcând o investiție profitabilă.

De asemenea, aveți grijă să nu tranzacționați zilnic ( tranzacții intraday ) dacă nu sunteți un comerciant profesionist. Deși este cel care ar putea să vă aducă cei mai mulți bani chiar acum, este, de asemenea, cel care vă poate face să acumulați o mulțime de falimente.

Cu tranzacționarea cu criptomonede aveți avantajul că puteți investi 24/7. Deci, ia-ți timp, nu te îngrijora decât dacă ești un comerciant profesionist.Același lucru se aplică în mod natural la tranzacționarea pe scurt, ceea ce vă determină să faceți investiții într-un timp foarte scurt, cu un risc ridicat.În acest moment, cred că este clar că practic evitarea multor riscuri pe care le poate implica tranzacționarea online este să studiezi și să exersezi mult.

Cum să investești și să câștigi astăzi cu Bitcoin
Acest articol explică regulile de a investi și câștiga cu Bitcoins într-un mod simplu și rapid, până în prezent există milioane de utilizatori care au decis să investească în Bitcoin prin intermediul Web , vedem mai jos regulile pentru a putea începe această cale și mai sus toate de câștigat.

Există mai mulți brokeri care promit câștiguri rapide și sigure, mergi doar la brokeri autorizați și legali, organismele de protecție financiară sunt importante .Printre brokerii despre care credem că sunt serioși și siguri se numără eToro care, cu platforma sa intuitivă și rapidă, vă va ajuta să investiți în Bitcoin .

Bitcoin s-a născut în 2009 până în prezent, dezvoltatorul său nu s-a declarat niciodată, motiv pentru care i s-a dat un pseudonim numit Satoshi Nakamoto .  Bitcoin nu este o monedă „reală” și „tangibilă”, dar călătorește în rețea prin noduri, tehnologia criptomonedelor este cu adevărat interesantă și a revoluționat pentru totdeauna modul de gândire și de a investi.

Sistemul de operare Bitcoin pe scurt:

 • Tranzacțiile Bitcoin sunt stocate în Blockchain;
 • Pentru efectuarea tranzacțiilor este necesar să aveți un portofel în care există mai multe chei private;
 • Cheile private trebuie păstrate private și, în schimb, cheile publice clarifică faptul că aveți o cheie privată.

De-a lungul anilor, Bitcoin a avut gâturi foarte importante din valoarea sa, deoarece a avut mari succese.

Bitcoin în istoria sa a avut multe fluctuații de preț, credeți că atunci când sa născut avea o valoare de 1.309 de dolari, pentru a urma în noiembrie 2013 valoarea sa a atins pentru prima dată cei 1.000 de dolari și apoi a atins vârful maxim în decembrie 2017. cu 20.000 de dolari în Bitcoin.

Alternanța valorii Bitcoin nu s-a schimbat în timp, deoarece după vârf valoarea sa a scăzut brusc în februarie 2018, ajungând la 8.000 USD și apoi stabilizându-se la 10.000.Anul trecut, în 2020, valoarea Bitcoin a înregistrat o altă prăbușire bruscă, ajungând la 3.500 de dolari, numai după câteva luni, valoarea sa a urcat înapoi la 11.000 de dolari.

Până în prezent, Bitcoin are o valoare de aproximativ $40,912.86 (06 August 2021).

După cum ați văzut din această scurtă schemă sumară, valoarea Bitcoin variază foarte mult, motiv pentru care nu este întotdeauna recomandat să cumpărați Bitcoin prin cel mai bun criptovalut Exchange , dar este mai bine să folosiți un broker pentru a tranzacționa online , permițându-le să negocieze prin CFD pe preț.

Întrebarea este ?

Întrebarea dacă este mai bine să folosiți Brokerul de tranzacționare online sau Exchange este foarte interesantă, mai ales dacă nu sunteți un expert în acest domeniu.

Ce sunt brokerii de tranzacționare online:

 • Broker sunt platforme pe care le permit să negocieze cu CFD – uri pe prețul de Bitcoin și a altor active, în cazul nostru vom opera pe activul de BTC;
 • De brokerii sunt supravegheate de organele de control financiar;
 • Trading Online este un mod sigur de a investi cu înțelepciune, un aspect important este de a utiliza instrumentele de tranzacționare și urmați previziunile Bitcoin .
 • Bursa sunt platforme de schimb, vânzarea sau achiziționarea de Bitcoin și criptovalute în general;
 • Exchange nu sunt supravegheate de nici o agenție de protecție financiară.

În brokerii de tranzacționare puteți obține experiență cu contul demo, un cont de testare în care puteți face toate operațiunile într-un mod virtual, fără să vă faceți griji că pierdeți bani. Investiția cu CFD-uri înseamnă deschiderea de poziții pe Bitcoin, efectuarea de predicții dacă prețul aceluiași crește sau scade și câștigul în ambele cazuri.

După cum ați reușit să înțelegeți în acest fel, puteți rezolva problema volatilității acestei criptomonede.

Dacă preferați să cumpărați sau să schimbați Bitcoins, va fi necesar să vă înregistrați pe un Exchange, înainte de a continua să vă înregistrați, să evaluați veridicitatea platformei și dacă sediul social este o Europă.

Cu siguranță, investițiile prin schimburi sunt destinate utilizatorilor mai experimentați, care au o mai mare încredere în criptomonede. Pentru schimburi trebuie să facem o clarificare, există două tipuri:

Cum să tranzacționați criptomonede

După ce vă oferim o scurtă prezentare generală a criptomonedelor și a Bitcoin-ului, hai să ne scufundăm în modul de a câștiga bani pe ele. Pentru a începe tranzacționarea pe criptomonede, este esențial să vă înregistrați la o platformă de broker care ne oferă posibilitatea de a începe tranzacționarea.

Să începem căutarea pe net pentru a găsi platforma de broker care ni se potrivește, sunt câteva puncte de urmat pentru a nu merge împotriva neplăcerilor neplăcute, acum le vom enumera într-un mod simplu și concis.

Adresați-vă numai brokerilor autorizați: Prin brokeri autorizați ne referim la brokerii care au certificate pentru a proteja comercianții și investitorii CySEC. Acest organisms au ca scop protejarea investitorilor și monitorizarea brokerilor:

 • Verificați dacă brokerul oferă posibilitatea de a investi în criptomonede;
 • Comparați diferitele rate economice dintre un broker și altul;
 • Aflați cât este depozitul minim pentru a accesa platforma de brokeri ;
 • Verificați dacă există posibilitatea de a utiliza contul demo , un cont de încercare gratuit , care ajută comerciantul să înțeleagă diferitele funcții ale platformei;
 • Nu în ultimul rând, asigurați-vă că există o secțiune dedicată instruirii.

Odată ce toți acești pași au fost urmați, cu siguranță vom găsi platforma de broker pentru noi. Acum trebuie doar să începem tranzacționarea criptomonedelor , o modalitate la îndemâna tuturor este CFD-urile . De CFD – urile sunt contracte pentru diferente , care sunt încheiate între comerciant și broker.

Particularitatea CFD-urilor care le-a făcut atât de populare este că puteți începe să tranzacționați chiar și cu 10 euro. Mai mult, prin CFD-uri nu vom merge să cumpărăm Bitcoin în sine, ci vom câștiga din modificările sale de preț, deschizând o poziție fie în sus, fie în jos.

Important la tranzacționarea CFD-urilor este să investim doar cifrele excedentare și niciodată banii de care avem nevoie zilnic.

Bitcoin în ultimele 6 luni

Bitcoin a fluctuat în ultimele 6 luni, dar totul s-a schimbat într-o singură zi, pe 9 februarie, când CEO-ul Tesla a spus că investea 1,5 miliarde de dolari în Bitcoin , într-o singură zi valoarea Bitcoin a crescut foarte mult și din acea zi nu a mai fost niciodată a scăzut semnificativ.

În concluzie, este necesar să reiterăm faptul că investiția poate fi o activitate riscantă, dacă nu este realizată cu inteligență și mare prudență. Piețele în sine sunt influențate de factori externi, dar niciodată la fel de mult ca piețele valutare.

Antrenează-te în secțiunea Academiei pe care o vei găsi în broker pentru a înțelege cum să folosești diferitele instrumente de analiză tehnică și să știi cum să citești diagramele.

Factorul care afectează cel mai mult un comerciant atunci când lucrează pe piața de tranzacționare online este cel psihologic, mai mult dacă este prima dată când o faci.

Chiar dacă nu sunt necesare cunoștințe speciale, factorul de experiență este fundamental, iar determinarea, disciplina și priceperea stau la baza tuturor.

Factorul psihologic poate afecta negativ dacă suferim o pierdere mare, dar chiar dacă primim un câștig substanțial, în cazul în care suferim o pierdere, acest lucru ne-ar putea determina să renunțăm și să întrerupem o carieră care ar fi putut fi orbitoare și numai din cauza dezamăgirea.

În cazul în care primim un câștig uriaș, acest lucru ne-ar putea face să nebunim și să ne pierdem claritatea, acest lucru ne-ar determina să facem investiții proaste care ar putea provoca pierderea tuturor câștigurilor într-un timp scurt.

Cu toate acestea, amintiți-vă că un rezultat sau altul este în întregime dependent de noi, sângele rece nu poate fi cumpărat la supermarket, poate fi cumpărat cu timp și experiență.

Consultați ghidul de tranzacționare online eToro cea mai buna platforma pentru tranzactionare

Dacă nu doriți să cumpărați Bitcoin sau alt Criptovlute, vă puteți abona la brokeri pentru tranzacționare online . În acest fel puteți utiliza CFD-uri și specula despre prețul criptomonedei alese, fără a o cumpăra însă într-un mod real. Desigur, tranzacționarea Bitcoin vă permite să investiți prețuri minime, începând chiar de la doar 10 € , de asemenea, Brokerii de tranzacționare online sunt în mare parte certificați de autoritățile de siguranță financiară.

Printre brokerii de tranzacționare online pe care i-am testat pentru dvs. se numără brokerii eToro și XTB.

Ambele au caracteristici impecabile, eToro, precum și tranzacționarea online vă permite să utilizați platforma de tranzacționare socială , care vă oferă posibilitatea de a copia comercianții de top înregistrați în program.

XTB, pe de altă parte, se numără printre cei mai buni brokeri existenți, puteți tranzacționa criptomonede cu cele mai bune platforme existente în prezent, cum ar fi Xtation 5 .
Dar nu numai asta, deoarece secțiunea de instruire a XTB este printre cele mai bune din peisajul web.

Cu siguranță Bitcoin este viitorul, iar investiția în această criptomonedă este cu siguranță interesantă. Orice investiție poate fi riscantă dacă se face fără criterii sau fără a avea fundații solide, în plus, criptomonedele suferă mai mult de volatilitatea piețelor, așa cum am văzut de la Elon Musk doar un Twitt și totul se poate schimba într-un moment.

Pentru a putea face o investiție profitabilă, este necesar să rămâneți la curent cu toate noutățile criptomonedelor și cu privire la modificările legilor referitoare la monedele digitale.

Leave a Reply