Cum să câștigi bani cu o criptomonedă

Dacă doriți doar să tranzacționați cripto, tot ce aveți nevoie este un portofel și un schimb. Dar există și alte modalități de a utiliza cripto pentru a câștiga bani.

Criptomoneda face parte din informatică și finanțează, dar nu lăsați asta să vă intimideze. Este simplu să începi și nu trebuie să fii expert.Este bine să știți ce este un blockchain și cum funcționează – dar nu este o necesitate. Gândiți-vă la ce se întâmplă atunci când cumpărați ceva online – știți cum funcționează o casă de compensare automatizată?

Cât de bine înțelegeți sistemul băncilor și al procesatorilor de plăți care alcătuiesc finanțele tradiționale?Lipsa acestor cunoștințe nu vă împiedică să utilizați dolari și, de asemenea, nu vă va împiedica să utilizați cripto.Acestea fiind spuse, ceea ce trebuie să știți este că o criptomonedă se bazează pe un blockchain, un tip special de rețea digitală.

Există diferite blockchains – cum ar fi Ethereum, Cardano și Stellar. Funcționează similar, dar au caracteristici diferite.

Bitcoin [BTC] este cea mai populară criptomonedă. Tranzacțiile BTC sunt procesate și verificate de persoane numite mineri . Când minerii procesează suficiente tranzacții, utilizând computere specializate, aceștia sunt recompensați cu unele BTC. În esență, actul verificării tranzacțiilor este ceea ce creează mai multe BTC. Deci, atâta timp cât minerii vor mai multă criptomonedă, blockchain-ul va funcționa.

Blockchain-urile folosesc aplicații speciale, numite protocoale , care îți pun criptele la lucru. Deci, în finanțele tradiționale s-ar putea să aveți un cont de economii, dar în criptare, veți folosi un protocol de economii. Limbajul cripto este înrădăcinat în informatică.

Căutați criptomonedă pe care  urmariți online? Doriți să studiați lumea blockchain-ului, să învățați să recunoașteți cele mai promițătoare jetoane înainte ca acestea să explodeze și să înțelegeți cum să tranzacționați criptomonede? Sunteți în locul potrivit!

În acest articol veți găsi clasarea și revizuirea celor mai bune cursuri de criptomonede pentru a construi baze teoretice importante pe această temă, dar și câteva cursuri avansate de tranzacționare a criptomonedelor , astfel încât să învățați cum să speculați fluctuațiile puternice de preț ale monedelor digitale.

Sunteți gata? Sa incepem!

În primul rând, înainte de orice altceva, vă sfătuiesc să vă instruiți în mod corespunzător cu privire la funcționarea piețelor financiare. Este adevărat că piața de valori oferă oportunități incredibile de câștig, dar trebuie luate în considerare și riscurile asociate cu aceasta . Riscul, în acest caz, constă în posibilitatea de a pierde o parte din capitalul investit de dvs., dacă faceți alegeri imprudente de investiții.

Așadar, vă invit să citiți articolul nostru despre cum să învățați să investiți pe piața de valori . După cum veți vedea, cel mai rapid și mai eficient mod de a vă spori „cultura financiară” este să citiți una dintre diferitele cărți despre investiții sau să urmați un curs pentru a investi în piața de valori .

Cu noțiunile corecte, veți învăța să înțelegeți că jocul pe piața de valori nu este același lucru cu jocurile de noroc: există reguli foarte specifice care, dacă sunt respectate cu atenție, vă permit să câștigați constant pe piețele financiare, mai ales dacă sunteți suficient de răbdători și se adoptă o logică investițională pe termen mediu-lung.

Într-o săptămână de studiu, veți fi perfect capabil să finalizați o carte de investiții sau un curs. Acest mic angajament inițial vă va proteja de riscul de a face greșeli dureroase și vă va transmite informații care vă vor rămâne pe viață. Pentru aceasta, aș spune că merită cu adevărat.

Configurați-vă strategia de investiții

În acest moment, trebuie să începeți să vă configurați strategia de investiții pe piața de valori. Orice investitor sau comerciant cu o experiență minimă, de fapt, știe că trebuie să evite acțiuni aleatorii și pripite, dictate de emoțiile momentului sau de dorința de a obține profituri rapide.

În schimb, este necesar să funcționăm cu înțelepciune și strategie, referindu-ne mereu la propriul plan. De exemplu, s-ar putea să vă fie de mare ajutor să răspundeți la următoarele întrebări:

  • câți bani aveți la dispoziție pentru a investi pe piața de valori?
  • care este pofta ta de risc?
  • care este orizontul dvs. de timp pentru investiție?
  • care este obiectivul tău financiar?
  • în ce instrumente financiare doriți să investiți?
  • ce criterii doriți să urmați în alegerea titlurilor individuale de cumpărat?
  • cât timp doriți să dedicați zilnic investițiilor?

Doar pentru a da un exemplu, dacă sunteți interesat să investiți pe termen lung (fără tranzacționare), aveți o înclinație intermediară spre risc și obiectivul dvs. este să vă măriți capitalul an de an, cea mai bună alegere este să investiți într-un capital global ETF .

Dacă, pe de altă parte, doriți să tranzacționați pe termen scurt și să generați profituri din fluctuațiile puternice ale piețelor financiare, ați putea investi în acțiuni unice sau criptomonede , pe baza regulilor de analiză tehnică și analiză fundamentală. În acest caz, totuși, va trebui să petreceți mult mai mult timp studiind piețele și, de asemenea, să fiți gata să suferiți pierderi (din păcate, mai ales la început, acest lucru se poate întâmpla).

Deschideți un cont demo gratuit

Al treilea pas pentru a începe investiția în piața de valori este alegerea platformei de investiții potrivite . Cu toate acestea, vreau să vă liniștesc imediat: nu va trebui să mergeți la bancă, să semnați zeci de documente, să cheltuiți bani și să urmați proceduri birocratice îndelungate. În zilele noastre, deschiderea unui cont pentru a investi pe piața de valori este gratuită și foarte ușoară. O puteți face în câteva minute online cu brokeri precum eToro , care vă permit să investiți în acțiuni, criptomonede, ETF-uri și multe altele.

Brokerii online au revoluționat complet lumea investițiilor, reducând comisioanele de tranzacționare , sporind posibilitățile pentru utilizatori și simplificând înregistrarea și accesul pe piețele financiare.

Luând în considerare toți cei mai importanți factori, în opinia noastră, cel mai bun broker online care începe să investească pe piața de valori este eToro , care este perfect pentru începători, dar și pentru utilizatorii mai avansați. Această platformă este simplă și intuitivă, oferă acces la mii de instrumente financiare, iar comisioanele sunt foarte mici (chiar și tranzacționarea acțiunilor este fără comisioane).

Mai mult, cu eToro puteți deschide un cont demo gratuit, datorită căruia veți avea ocazia să investiți 100 de mii de dolari virtuali pe piețele financiare, fără a pune în pericol banii reali. Contul demonstrativ este o oportunitate excelentă de a vă familiariza cu platforma eToro și de a pune în aplicare primele operațiuni pentru a vă testa investiția sau strategia de tranzacționare.

Faceți prima depunere

Când vă simțiți gata să începeți să fiți serioși, puteți efectua prima depunere pe eToro crypto.

Înainte de a putea face depunerea, dacă nu ați făcut deja acest lucru, eToro vă va cere să vă verificați identitatea . Aceasta este o procedură obligatorie pe orice platformă de investiții, deoarece este singura modalitate de a asocia instrumentele financiare pe care urmează să le cumpărați cu numele dvs., garantând proprietatea. Oricum ar fi, este un pas foarte rapid, pe care îl puteți finaliza în câteva minute online.

În acest moment, veți putea să vă depuneți banii în contul de investiții eToro, utilizând una dintre următoarele metode de plată: PayPal, card de credit / debit, transfer SEPA, Skrill, Neteller, Revolut și alte sisteme terțe. Nu există comision pentru depunere și nici pentru deschiderea și întreținerea contului de investiții, astfel încât să puteți merge ușor. Depozitul minim care se poate face este de 50 USD.

Faceți prima investiție pe piața de valori

Acum, că ești informat despre lumea finanțelor personale, ți-ai stabilit strategia, ai făcut un depozit pe eToro și te-ai familiarizat cu platforma datorită contului demo , ești gata să treci la ultimul pas, și faceți prima investiție în geantă.

După cum probabil ați descoperit deja, eToro este extrem de simplu de utilizat. Pentru a investi într-o acțiune, trebuie doar să tastați numele acestuia în bara de navigare din partea de sus. De exemplu, dacă ați fost interesat să cumpărați acțiuni Amazon, scrieți doar „Amazon” sau „AMZN”, care este simbolul care distinge această companie la bursă.

Acum trebuie doar să faceți clic pe butonul „Investiți”, apoi să alegeți acțiunea pe care doriți să o investiți (de exemplu 50 de dolari) și pârghia de aplicat. În mod implicit, efectul de levier X1 este setat : alegând acest element veți cumpăra acțiunea subiacentă, fără cheltuieli și comisioane. Alegând pârghia X2 sau pârghia X5 în schimb, veți cumpăra CFD-uri pe acțiunile respective, iar modificările prețului acțiunii vor avea un impact mai mare asupra câștigurilor sau pierderilor dvs.

Dacă investiți pe termen lung sau nu doriți să vă asumați riscuri speciale, vă recomand să selectați întotdeauna efectul de levier X1, deoarece cumpărarea de instrumente financiare cu efect de levier este recomandată doar pentru comercianții mai experimentați.

De asemenea, rețineți că unul dintre cele mai mari avantaje ale eToro este că vă permite să cumpărați fracțiuni de acțiuni sau alte titluri listate la bursă. Aceasta înseamnă că nu va trebui să vă faceți griji cu privire la faptul că prețul unei singure acțiuni Amazon este în prezent de 3.50 USD: pe eToro puteți cumpăra chiar și fracțiuni din acțiune, începând de la doar50 €!

Cum să începi să investești cu bani puțini

În acest ghid pas cu pas am văzut cum să începem să investim în piața de valori . Cu siguranță, acum nu veți mai avea dubii că lumea investițiilor este într-adevăr la îndemâna tuturor și că nu este nimic deosebit de dificil în cumpărarea unei acțiuni, a unui ETF sau a unei criptomonede.

Nici măcar nu este necesar să ai un capital deosebit de mare, deoarece pe eToro este posibil să începi să investești de la 50 de dolari (chiar dacă depozitul minim inițial este de 50 de dolari).

Lumea cripto-ului este în continuă expansiune și, în consecință, sunt create noi aplicații cu scopul de a face viața mai ușoară pentru investitorii cripto. Pentru lista completă a celor mai bune aplicații pentru criptomonede, vă invit să citiți articolul nostru .

Dar astăzi vom vorbi despre un subiect și mai specific, și anume cele mai bune aplicații pentru a câștiga Bitcoin gratuit . Acestea sunt aplicații care permit utilizatorilor lor să primească cantități mici de criptomonede, sub formă de recompense, rambursări, dobânzi sau recompense de diferite tipuri.

Leave a Reply