bani digitali

Ce sti despre : Criptomoneda sunt bani digitali

Citiți o prezentare generală a  criptomonede și altcoins disponibile pentru tranzacționare pe platforma noastră, inclusiv caracteristicile lor individuale și diferența dintre ele.

Aceasta înseamnă că nu există monede fizice sau facturi – totul este online. Puteți transfera criptocurrency către cineva online fără intermediar, cum ar fi o bancă. Bitcoin și Ether sunt criptomonede bine-cunoscute, dar continuă să se creeze noi criptomonede.

Oamenii ar putea folosi criptomonede pentru plăți rapide și pot evita taxele de tranzacție. Unii pot primi criptomonede ca investiție, sperând că valoarea va crește. Puteți cumpăra criptomonedă cu un card de credit sau, în unele cazuri, o puteți obține printr-un proces numit „minerit”. Criptomoneda este stocată într-un portofel digital, online, pe computerul dvs. sau pe alt hardware.

Înainte de a cumpăra criptomonede, știți că nu are aceleași protecții ca atunci când utilizați dolari, euro ….. Știți, de asemenea, că escrocii cer oamenilor să plătească cu criptomonede, deoarece știu că astfel de plăți nu sunt, în general, reversibile.

O criptomonedă  este o monedă digitală care poate fi utilizată pentru achiziționarea de bunuri și servicii, dar utilizează un registru online cu criptare puternică pentru a securiza tranzacțiile online. O mare parte din interesul pentru aceste valute nereglementate se tranzacționează pentru profit, speculatorii împingând uneori prețurile mai mari.

Iată lucruri de întrebat despre criptomonedă și la ce trebuie să fii atent.

Cumpara criptomonede

De mai bine de 10 ani, criptomonedele au dobândit o popularitate extremă în rândul investitorilor care par să nu dorească să se epuizeze: dezbaterea despre revoluția pe care o vor introduce în lumea finanțelor și în viața noastră de zi cu zi are loc la universități și elite conferințe. Prin urmare, investiția în criptomonede ar putea fi o idee grozavă pe termen lung.

Cu toate acestea, acestea sunt, de asemenea, perfect potrivite pentru comercianții agresivi cu orizonturi de timp mai scurte, având în vedere volatilitatea pieței: există fluctuații puternice ale prețurilor, atât pozitive, cât și negative, iar capacitatea de a le ridica aduce profituri considerabile.

Pentru cei care cumpara bitcoin, eToro este una dintre cele mai bune alegeri , dat fiind numărul mare de active pe care le oferă, fără a menționa fiabilitatea generală și calitatea excelentă a brokerului

PREZENTARE : eToro este o platformă de tranzacționare multi-active care oferă posibilitatea de a investi în acțiuni și criptomonede, precum și de a tranzacționa CFD-uri.

Vă rugăm să rețineți că CFD-urile sunt instrumente complexe cu un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 67% dintre investitorii cu amănuntul își pierd banii atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Prin urmare, ar trebui să vă gândiți dacă înțelegeți cum funcționează acestea și dacă vă puteți permite financiar să vă asumați riscul ridicat de a suferi pierderi.

Performanțele anterioare nu sunt indicatori ai rezultatelor viitoare.

Cryptoassets sunt instrumente volatile care pot suferi modificări mari de preț în perioade scurte de timp și, prin urmare, nu sunt adecvate pentru toți comercianții. Dacă nu sunt efectuate prin CFD-uri, investițiile în aceste active sunt nereglementate și, prin urmare, nu sunt supravegheate de legislația UE.

 eToro criptomonede

După ce ați decis ce monedă să pariați, nu mai rămâne decât să înțelegeți cum să cumpărați criptomonede pe platforma eToro.

Cu toate acestea, vă recomandăm să nu vă grăbiți să câștigați bani cu eToro și să faceți câteva tranzacții de testare cu demonstrația, pentru a vă familiariza cu instrumentul.

Acum vom explica cum să utilizați contul demo pentru a investi în eToro , dar, deoarece cel mai rapid mod de a învăța este să îndepliniți singur sarcinile, vă sugerăm să vă înscrieți imediat la eToro și să urmați procedura cu noi. Contul demonstrativ este identic cu cel real (cu excepția faptului că funcționează cu bani falși), prin urmare, după ce ați învățat cum să utilizați primul, îl veți stăpâni și pe al doilea.

Potrivit CoinMarketCap.com, un site de cercetare de piață, peste 6.700 de criptomonede diferite sunt tranzacționate public. Și criptomonedele continuă să prolifereze, strângând bani prin oferte inițiale de monede sau ICO-uri.

Valoarea totală a tuturor criptomonedelor pe 27 ianuarie 2021 a fost mai mare de 897,3 miliarde de dolari, potrivit CoinMarketCap, iar valoarea totală a tuturor bitcoin-urilor, cea mai populară monedă digitală, a fost stabilită la aproximativ 563,8 miliarde de dolari.

De ce sunt criptomonedele atât de populare?

Criptomonedele fac apel la susținătorii lor din mai multe motive. Unii susținători apreciază faptul că criptomoneda elimină băncile centrale de la gestionarea ofertei de bani, deoarece în timp aceste bănci tind să reducă valoarea banilor prin inflație.

Alți precum tehnologia din spatele criptomonedelor, blockchain-ul, deoarece este un sistem de procesare și înregistrare descentralizat și poate fi mai sigur decât sistemele de plată tradiționale.

Unilor speculatori le plac criptomonedele, deoarece acestea cresc în valoare și nu au niciun interes în acceptarea pe termen lung a monedelor ca modalitate de a muta bani.

Sunt criptomonedele o investiție bună?

Criptomonedele pot crește în valoare, dar mulți investitori le văd ca pe o simplă speculație, nu pe investiții reale. Motivul? La fel ca monedele reale, criptomonedele nu generează fluxuri de numerar, așa că, pentru ca tu să câștigi bani, cineva trebuie să plătească mai mult pentru monedă decât tu.

Aceasta este ceea ce se numește teoria investițiilor „cel mai mare prost”. Comparați acest lucru cu o afacere bine condusă, care își mărește valoarea în timp prin creșterea profitabilității și a fluxului de numerar al operațiunii.

Pentru cei care văd criptomonedele precum bitcoin ca moneda viitorului, trebuie remarcat faptul că o monedă are nevoie de stabilitate. După cum sa menționat, criptomonedele precum Bitcoin s-ar putea să nu fie atât de sigure, iar unele voci proeminente din comunitatea de investiții au sfătuit investitorii aspiranți să stea departe de ele.

De remarcat în mod special, legendarul investitor Warren Buffett a comparat Bitcoin cu cecurile pe hârtie: „Este un mod foarte eficient de a transmite bani și puteți face acest lucru în mod anonim. Un cec este, de asemenea, o modalitate de a trece bani. Cecurile merită mulți bani?

Doar pentru că pot transmite bani? Pentru cei care văd criptomonedele precum Bitcoin ca moneda viitorului, trebuie remarcat faptul că o monedă are nevoie de stabilitate, astfel încât comercianții și consumatorii să poată determina care este un preț corect pentru bunuri.
Bitcoin și alte criptomonede au fost departe de a fi stabile pentru o mare parte din istoria lor. De exemplu, în timp ce Bitcoin s-a tranzacționat cu aproximativ 20.000 USD în decembrie 2017, valoarea sa a scăzut apoi la aproximativ 3.50 USD un an mai târziu. Până în decembrie 2020, tranzacționa din nou la valori record.

Această volatilitate a prețurilor creează o enigmă. În timp ce bitcoinii ar putea valora mult mai mult în viitor, oamenii au mai puține șanse să le cheltuiască și să le circule astăzi, făcându-le mai puțin profitabile ca monedă. De ce să cheltuiești un bitcoin când ar putea merita de trei ori valoarea anului viitor?

Criptomonedele sunt legale?

Nu există nicio îndoială că acestea sunt legale în Statele Unite, deși China le-a interzis practic utilizarea și, în cele din urmă, dacă acestea sunt legale depinde de fiecare țară. De asemenea, asigurați-vă că luați în considerare cum să vă protejați de escrocii care văd criptomonedele ca o oportunitate de a înșela investitorii. Ca întotdeauna, ferește-te de cumpărător.

Cumparati criptomonede cu eToro?

În primul rând, trebuie să subliniem că eToro este un broker care oferă o platformă autorizată și reglementată atât de CySEC, de FCA engleză, de ASIC australian și, de asemenea.

Ce înseamnă că este un broker autorizat?

Înseamnă că banii dvs. depuși într-un cont deschis în criptomonede eToro sunt siguri, deoarece sunt depuși într-un cont separat care nu este legat de conturile bancare ale companiei.

Acest lucru este foarte important, deoarece dacă firma care administrează platforma se închide sau intră în faliment, banii dvs. vor fi întotdeauna în siguranță și protejați într-o bancă europeană care, în cel mai scurt timp, i-ar trimite înapoi la banca sau cardul dvs. de credit.

Seriozitatea eToro este de așa natură încât peste 10 milioane de persoane și-au deschis un cont cu criptomonede eToro și aceste cifre cresc în mod vizibil.

Amintiți-vă că eToro este renumit nu doar pentru a permite tranzacționarea Bitcoin și a criptomonedelor, ci și pentru că a inventat Copy Trading , adică o adevărată platformă socială în care comercianții experți își pun operațiunile la dispoziția oricui vrea să le copieze.

Cum sa cumpar criptomonede eToro

Așadar, să ajungem la centrul platformei și să încercăm să înțelegem mai bine ce sunt criptomonedele eToro și cum funcționează acestea .
Criptomonedele disponibile sunt întotdeauna actualizate.Pentru a accesa lista completă, Începând cu cele mai faimoase precum Bitcoin și ethereum, există zeci și zeci de alte criptomonede celebre și populare.

Evident, nu toate sunt atractive, atât pentru că nu au volatilitate, cât și pentru că prețul nu este întotdeauna suficient de constant pentru a le permite să fie negociate cu încredere.Dacă doriți să cumpărați criptomonede într-un ICO, citiți amprenta mică din prospectul companiei pentru aceste informații.

Există și alți investitori mari care investesc în acesta? Este un semn bun dacă alți investitori cunoscuți doresc o monedă.

Vei avea o participație la companie sau doar valută sau jetoane? Această distincție este importantă. Deținerea unui pariu înseamnă participarea la câștigurile sale (sunteți proprietar), în timp ce cumpărarea de jetoane înseamnă pur și simplu că aveți dreptul să le folosiți, cum ar fi jetoane într-un cazinou.

Moneda este deja dezvoltată sau compania încearcă să strângă bani pentru a o dezvolta? Cu cât produsul este mai lung, cu atât este mai puțin riscant.

Poate fi nevoie de multă muncă pentru a revizui un prospect; cu cât are mai multe detalii, cu atât sunt mai mari șansele ca acesta să fie legitim. Dar legitimitatea nu înseamnă, de asemenea, că moneda va avea succes. Aceasta este o întrebare complet separată și necesită o mulțime de cunoștințe de piață.

Cum să cumperi criptomonede și Bitcoins cu platforma eToro
Pentru a cumpăra criptomonede pe platforma eToro, trebuie să vă înregistrați neapărat la eToro ( faceți clic aici pentru site-ul oficial ), chiar dacă doar pentru a încerca un cont demo gratuit.

Contul demonstrativ eToro vă permite să încercați să testați cu bani virtuali cu o valoare maximă de 100.000 USD.Nu veți risca niciodată bani reali atâta timp cât utilizați demo, adică versiunea demo.Nu există riscuri deoarece banii sunt falși și înregistrarea este nelimitată, în sensul că puteți face testele și încercările fără limite de timp.
Pentru a încerca un cont demo eToro gratuit, faceți clic aici

Cum se accesează platforma de criptomonede eToro?

Odată conectat la contul dvs., vă veți găsi pe platforma de tranzacționare eToro Social . Pentru a tranzacționa un activ, trebuie să faceți clic pe cuvântul investi din partea dreaptă sus a platformei.Luând ca exemplu ecranul bitcoin, veți avea două posibilități, și anume să vindeți sau să cumpărați.

După cum puteți vedea în imaginea operațiunii de tranzacționare atunci când cumpărați, cumpărați suportul cu levier 1, adică la prețul curent.

Dacă, pe de altă parte, faceți clic pe Leverage 1 și îl faceți Leverage x2, atunci nu mai cumpărați activul real, ci speculați cu CFD-ul subiacent, iar platforma vă raportează în fereastra pop-up care se deschide.Dacă vindeți în lipsă, speculați cu un contract pentru diferență, adică un CFD.

Criptomoneda -bani digitali unde se pot cumpara:Ethereum 

Lansat în 2015, Ethereum aduce câteva îmbunătățiri notabile arhitecturii de bază a Bitcoin. În special, folosește „contracte inteligente” care impun executarea unei anumite tranzacții, obligă părțile să nu renunțe la acordurile lor și conțin mecanisme de rambursare în cazul încălcării acordului. În timp ce „contractele inteligente” reprezintă o mișcare importantă pentru soluționarea lipsei de rambursări și rambursări în criptomonede, rămâne de văzut dacă sunt suficiente pentru a rezolva complet problema.

Bitcoin evolutia din 2009 pana in 2021

Ethereum este o platformă creată în mod adecvat pentru producerea de contracte inteligente.
La baza funcționării Ethereum se află Blockchain , prin urmare, prin intermediul computerelor plasate în rețea, acestea generează noduri care au funcția de a verifica tranzacțiile efectuate de utilizatori. Vorbim despre așa-numita mină , la fel cum se întâmplă pentru Bitcoin.

De minerii au sarcina de a ajuta la rețea pentru a analiza token – ul și în schimb primesc o compensație.
Prin urmare, este o criptomonedă descentralizată care nu poate fi controlată de nicio bancă. Prin urmare, utilizatorii sistemului înșiși au sarcina de a autoriza tranzacțiile.

Aceasta este una dintre caracteristicile care a atras din ce în ce mai mulți investitori și anume să rămână anonim în timpul tranzacțiilor.

Atunci când decideți să investiți în Ethereum, trebuie să faceți acest lucru numai bazându-vă pe un broker licențiat și certificat pentru a nu intra în platforme de înșelătorie.
Ethereum poate fi cumpărat și vândut. Acestea trebuie păstrate într-un portofel , adică într-un portofel electronic.

De asemenea, puteți investi în Ethereum prin Trading CFD ( Contract for Difference ). În acest fel, Ethereum nu va fi deținut fizic, ci va investi în activul de bază care definește prețul unui instrument derivat, în acest caz vorbim despre Ethereum. Puteți investi în valoarea criptomonedei atât în ​​sus, cât și în jos în preț.

Ethereum: contracte inteligente sau contracte inteligente
Contractul inteligent are funcția de a facilita, de exemplu, schimbul de criptovalute, acțiuni și proprietăți fără a fi nevoie de un intermediar. Aceste contracte definesc condițiile unui contract și le aplică într-un mod complet automat. Blockchain are funcția de stocare și replicare a documentului. Contractele sunt transformate într-un cod de computer, înregistrat, reprodus pe sistem și analizat de rețeaua de computere care sunt conectate în Blockchain .

Sunt validate doar tranzacțiile care îndeplinesc condiții specifice.

În acest fel, tranzacțiile sunt sigure și ireversibile. Deci Smart Contract este un program care implementează setările făcute de creatorii lor. Acestea prezintă o serie de reguli care trebuie respectate. Ether este folosit pentru a face ca contractele inteligente să funcționeze și pentru a le implementa.

Platforma eToro a devenit liderul mondial în Social Trading . Astăzi poate conta pe milioane de investitori. eToro oferă diferite instrumente de tranzacționare și investiții de ultimă generație.

A fost creat în 2007 cu scopul de a face tranzacționarea online mai practicabilă pentru toată lumea .

Se dovedește a fi o platformă ușor de utilizat, intuitivă. Oricine îl poate folosi, este potrivit atât pentru comercianții începători, cât și pentru cei profesioniști. Este o platformă care a fost întotdeauna în pas cu vremurile, mereu actualizată constant, de exemplu, în 2016 a introdus Copyportfolio , adică o nouă metodă de investiții tematice pe termen lung. Mai exact, acestea sunt portofolii gestionate care colectează diferite active sau diferiți comercianți de top , pe baza unei strategii de piață predefinite.

În ceea ce privește criptomonedele, eToro a fost unul dintre primii care a introdus Bitcoin în tranzacționare prin CFD-uri și de-a lungul anilor a introdus alte monede digitale, cum ar fi, de exemplu, Ethereum , Litecoin , Ripple .Platforma eToro funcționează și nu este o înșelătorie, deși au existat multe dezbateri despre aceasta.

eToro este o platformă care a reușit să crească în mod constant „tehnologiile fintech ”, adică tehnologia financiară care oferă servicii și produse financiare prin intermediul tehnologiilor informaționale de vârf ( TIC ). În acest fel, ei pot oferi clienților lor instrumente care îi ajută să își îmbunătățească performanțele de tranzacționare .

eToro folosind practicile „ No Dealing Desk ” (NDD) și tehnologiile „ Straight-Through-Processing ” ( STP ), asigură că toate tranzacțiile sunt efectuate în direct.

De asemenea, folosește modelul Market Maker . Acest lucru asigură existența unei lichidități ridicate, prin urmare, este posibil să vindeți sau să cumpărați active diferite fără a afecta prețurile. Pentru eToro este important ca prețurile să reflecte prețul real al pieței.

Acest lucru se datorează faptului că, fiind platforma reglementată, nu sunt interesați de schimbarea prețurilor. eToro nu câștigă din comisioane. Trebuie avut în vedere faptul că, chiar dacă eToro nu este autorizat să modifice prețurile în timpul tranzacțiilor, prețurile în sine sunt încă supuse modificărilor ca urmare a instabilității pieței.

Social Trading de către eToro
Trading socială poate fi considerată ca o adevărată revoluție în online trading . Mulți comercianți, datorită CopyTrader, au posibilitatea de a repeta automat activitățile și operațiunile de tranzacționare ale altui comerciant .În acest fel, oricui îi este permis să devină un comerciant profesionist.Pe platforma eToro, puteți decide să investiți între diferite active financiare care fac parte din tot atâtea tipuri diferite.

Acest lucru vă oferă posibilitatea de a tranzacționa punând în practică multiple strategii de investiții.Activele pe care este posibil să se investească sunt:

Valute: Aceasta este o piață volatilă, prin urmare, valoarea se poate schimba în cel mai scurt timp. Trader pentru a obține unele câștiguri bune trebuie să dețină capital substanțiale. Valoarea monedelor este afectată de diferite cauze, cum ar fi, de exemplu, deciziile băncii centrale privind ratele dobânzii. Platforma eToro vă permite să tranzacționați valute numai prin tranzacționarea CFD ( Contract for Difference ), prin urmare, nu este nevoie să cumpărați axa subiacentă. Cele mai comune monede sunt, de exemplu, EUR / USD și EUR / GBP;

Criptomonede: în ultimii ani au devenit unul dintre principalele active de investiții pentru majoritatea traderilor . Platforma eToro oferă mai multe avantaje pentru cei care doresc să investească în criptomonede. Vă permite să alegeți din multe monede digitale. La fel ca în cazul monedelor tradiționale, criptomonedele sunt, de asemenea, supuse unei volatilități ridicate a valorii lor chiar și în câteva ore. Cu eToro puteți investi în criptomonede prin tranzacționare CFD . Puteți alege dintre multe criptomonede precum Ethereum , Bitcoin , Litecoin ;

Stocuri: sunt potrivite pentru cei care doresc să facă investiții pe termen mediu-lung. Valoarea acțiunilor este condiționată de diverse fenomene de piață, prin urmare, în consecință, poate crește sau scădea ca urmare, de exemplu, a modificărilor prețurilor acțiunilor concurenților. Cu platforma eToro este posibil să cumpărați „ Long ” sau să vindeți „ Short ” prin tranzacționare CFD. Printre cele mai populare acțiuni putem găsi, de exemplu, Facebook , Google;

ETF: ETF înseamnă Exchange Trading Fund . Include diferite active care sunt adunate toate, care funcționează ca un singur activ negociabil. Desigur, fiecare fond urmărește un anumit indice de piață sau strategie. În acest fel, comercianții pot face o investiție cu risc scăzut. Prin urmare, acestea sunt considerate instrumente de investiții pe termen lung pentru a produce profituri continue în timp. ETF-urile pot fi cumpărate numai „ Long ” sau vândute „ Short ” prin CFD-uri. Un ETF poate fi, de exemplu, Indicele piețelor emergente (EEM);

Materii prime: spre deosebire de celelalte, aceste active sunt tangibile în realitate, vorbim despre elemente precum aurul, petrolul. Valoarea mărfurilor este, de asemenea, afectată de evenimentele care se întâmplă în lumea reală. În special, materiile prime sunt evaluate ca un bun refugiu sigur. Platforma eToro vă permite să investiți în mărfuri numai prin tranzacționare CFD ;

Indici: includ active diferite, motiv pentru care se calculează mai multe solduri comparativ cu stocurile individuale. Ele pot fi negociate prin intermediul tranzacționării CFD ( Contract for Difference ). Printre indicii avem, de exemplu, Nasdaq (NSDQ100).

Bani digitali cum pot fi folositi!

Criptomonede pe eToro:

Principala diferență între criptomonede și monede de curs legal constă în faptul că, așa cum s-a menționat, în timp ce acestea din urmă au valabilitate legală, criptomonedele pot fi utilizate ca mijloc de plată numai dacă sunt acceptate de toate părțile.

Mai mult, deși banii funcționează de obicei ca o unitate de cont, nu același lucru se poate spune și pentru criptomonede, ale căror prețuri sunt supuse unor fluctuații continue și semnificative și a căror valoare poate varia, prin urmare, semnificativ chiar și în aceeași zi.

Dash

Dash este o criptomonedă open source și altcoin care a fost extrasă din protocolul bitcoin. A fost conceput pentru a executa rapid tranzacții și pentru a avea o structură de guvernanță rapidă pentru a depăși deficiențele Bitcoin.Este ușor diferit de unele dintre celelalte monede majore prin faptul că se bazează pe o „organizație autonomă descentralizată”. Aceasta înseamnă că este gestionat de un subset de utilizatori sau „masternodes” care îndeplinesc toate funcțiile de bază, inclusiv găzduirea blockchain-ului și validarea tranzacțiilor, precum și luarea tuturor deciziilor importante și într-un anumit sens acționând ca „acționari”. Toate tranzacțiile efectuate pe blockchain-ul tabloului de bord rămân anonime.

Poți câștiga cu adevărat bani cu Bitcoin?

EOS

EOS este criptomoneda nativă care alimentează protocolul blockchain EOS.IO, care funcționează ca o platformă de contract inteligent și un sistem de operare descentralizat. Dezvoltatorii pot folosi EOS.IO pentru a construi aplicații, iar deținerea monedelor

EOS este o pretenție asupra resurselor serverului. Scopul platformei este de a oferi găzduire descentralizată a aplicațiilor, capacitate contractuală inteligentă și stocare descentralizată a soluțiilor de afaceri care rezolvă problemele de scalabilitate ale celor mai recunoscute blockchain-uri precum bitcoin și ethereum. Sistemul de operare în sine este găzduit de „producători de blocuri” care, la fel ca minerii de bitcoin, mențin blockchain-ul și sunt recompensați în EOS ca stimulent.

Deși blockchain-ul EOS este foarte asemănător cu Ethereum, se concentrează pe îmbunătățirea interacțiunii dintre utilizatorul final și blockchain. EOS diferă, de asemenea, prin faptul că nu percepe pe tranzacție, deoarece este practic un serviciu pentru dezvoltatorii de aplicații.

Cum sa faci bani cu criptomonede

Monero

Accentul principal al blockchain-ului monero este confidențialitatea și tranzacțiile care nu pot fi urmărite. Majoritatea criptomonedelor (inclusiv bitcoin) au blockchains transparente, ceea ce înseamnă că toate tranzacțiile, inclusiv trimiterea și primirea adreselor, pot fi urmărite și potențial legate de identități din lumea reală.

Monero folosește criptarea pentru a ascunde adresele de trimitere și primire, precum și sumele tranzacțiilor.

Monero folosește o dovadă a mecanismului de lucru pentru a emite monede noi și a stimula minerii să securizeze rețeaua și să valideze tranzacțiile.

NEO

NEO este o platformă de economie inteligentă care automatizează gestionarea activelor digitale utilizând contracte inteligente. Comunitatea criptomonedelor a enumerat NEO ca „Ethereum chinezesc”. Acesta este susținut de guvernul chinez ca parte a strategiei sale de a se consacra ca lider în industria blockchain-ului.

NEO este pre-minat 100%, deci atunci când NEO este achiziționat, cumpărătorul primește jetoanele ca parte a numărului anterior, făcându-l un sistem centralizat. Titularii NEO au dreptul să gestioneze și să ia decizii pentru rețea (inclusiv menținerea blockchain-ului prin dovada muncii) și sunt recompensați de GAS, un token de criptomonedă emis pe platforma NEO. Deținătorii NEO nu trebuie neapărat să facă nicio dovadă a muncii pentru a câștiga GAS. Jetoanele NEO generează jetoane GAS pentru deținătorii săi pur și simplu pentru a le păstra.

GAS este necesar pentru a utiliza contracte inteligente și platforma NEO, care probabil creează presiune asupra cererii de NEO, determinând creșterea prețului său, atrăgând astfel mai mulți utilizatori

Stellar

Stellar este o rețea de plăți care folosește propriul token – lumen. Acționează ca intermediar pentru transferurile internaționale, făcând plățile transfrontaliere mai eficiente. Stellar s-a desprins inițial de Ripple, dar de atunci și-a introdus propria rețea, Protocolul de consens stelar.

Rețeaua de plată stelară este susținută de un sistem de servere descentralizate care găzduiește registrul care urmărește datele și tranzacțiile rețelei. Persoana fizică și entitățile care furnizează aceste servere sunt recompensate în lumeni.

Pentru a efectua o plată, plătitorul a încărcat fondurile pe o „ancoră” din rețeaua stelară, care a emis apoi lumeni în portofelul virtual al plătitorului. Plătitorul va putea apoi să transfere lumenii către receptor instantaneu, fără a fi nevoie să aștepte o bancă. Dacă monedele părților sunt diferite, stelarul va utiliza cel mai bun curs de schimb disponibil pentru a converti lumenii în moneda portofelului destinatarului.

Cardano

Cardano găzduiește criptomoneda ADA, care poate fi utilizată pentru a trimite și primi fonduri digitale. Această monedă digitală permite transferuri rapide și directe, care sunt garantate pentru a fi sigure prin utilizarea criptografiei.

Cardano este sprin dezvoltarea unei platforme de contracte inteligente care urmărește să ofere funcționalități mai avansate decât orice altceva dezvoltat anterior. Protocolul prezintă un stack de software blockchain stratificat, care este flexibil, scalabil și este dezvoltat cu standarde software academice și comerciale la baza filozofiei sale. Cardano folosește un sistem democratic de guvernare care va permite proiectului să evolueze în timp și să se finanțeze într-un mod durabil.

TRON

TRON este un sistem de operare bazat pe blockchain și o platformă descentralizată de aplicații. Obiectivul principal al grupului TRON este de a demonstra că Internetul ar trebui să fie folosit ca resursă pentru toți, mai degrabă decât ca instrument de profit pentru un nucleu foarte mic de companii.

TRON permite creatorilor de conținut digital să vândă direct consumatorilor, mai degrabă decât să vândă aplicațiile sau conținutul lor printr-un „magazin de aplicații”, punând astfel controlul înapoi în mâinile creatorilor.

Litecoin

Lansat în 2011, Litecoin folosește aceeași structură de bază ca Bitcoin. Diferențele cheie includ o limită de aprovizionare programată mai mare (84 de milioane de unități) și un timp de construcție a blockchain-ului țintă mai scurt (două minute și jumătate). Algoritmul de criptare este, de asemenea, ușor diferit. Litecoin este adesea a doua sau a treia cea mai populară criptomonedă prin capitalizare de piață.