Ce trebuie să știți înainte de a investi și de a face bani cu Bitcoins

A câștiga bani cu bitcoin este ideea multora din ultimii ani, dar puțini oameni își iau timpul pentru a afla ce se află în spatele acestei tehnologii geniale. Unul dintre primii pași pentru a asigura succesul cu bitcoin este cunoașterea acestuia. Cu acest conținut dorim să vă oferim câteva elemente cheie, utile pentru o abordare conștientă a cripto monedelor. Instrumentele didactice furnizate acolo pot fi utile în mai multe ocazii.

Bitcoin o înșelătorie sau este o investiție profitabilă?

Cei care au tranzacționat Bitcoin în modul corect și la momentul potrivit au putut acumula rapid o mare avere economică. Cu toate acestea, există și mulți investitori care spun că au avut experiențe negative cu Bitcoin, iar unii au suferit de fapt de escrocherii legate de Bitcoin.În acest ghid vă explicăm ce sunt escrocheriile legate de Bitcoin și cum pot fi recunoscute. De asemenea, vă vom explica cum să câștigați bani cu tranzacționarea Bitcoin, evitând escrocheriile și funcționând optim cu platforme autorizate și reglementate, cum ar fi eToro.

Într-adevăr, există diverse platforme serioase și de încredere, dar menționăm imediat eToro, deoarece are cu siguranță un avantaj.

Un exemplu? eToro vă permite să copiați, într-un mod complet automat, ceea ce fac cei mai buni investitori în criptocurrency din lume. În această lume, chiar și un începător poate obține, din prima zi, aceleași rezultate ca cel mai bun profesionist din lume (vom explica mai târziu acest detaliu unic care face diferența).

Investiți în Bitcoin? Cum să o faci cu ușurință.

Escrocherie Bitcoin: realitate sau fobie?

De ce sunt atât de mulți oameni care cred că Bitcoin este o înșelătorie? Evident, unii investitori Bitcoin care au aspirat au suferit escrocherii și au experimentat și experiențe negative (printre altele, vom vedea în scurt timp cum sunt evitate aceste escrocherii), dar în realitate sunt mult mai mulți oameni care au câștigat mult cu Bitcoin.Cei care au cumpărat Bitcoin când a valorat câțiva cenți, să zicem, l-ar putea revinde cu 20.000 $ și mai mult. De asemenea, este dificil să calculați randamentul acestei investiții, oricât de mare ar fi.

Pentru a utiliza bitcoin trebuie să studiați mai întâi:
Dacă ați început recent să vă familiarizați cu bitcoin, există o serie de caracteristici pe care ar trebui să le cunoașteți mai întâi. Tehnologia Bitcoin este concepută pentru a permite oricui să facă schimb de bani într-un mod complet nou în comparație cu mijloacele tradiționale.

Această inovație poate aduce schimbări mari în ceea ce privește valoarea activelor, dar și riscuri mari dacă nu aveți cunoștințele corecte. Prin urmare, aveți grijă să tratați bitcoinul cu aceeași atenție și atenție pe care o acordați banilor dvs. Tranzacțiile Bitcoin sunt foarte serioase: nu vă lăsați în jos și continuați să vă aprofundați cunoștințele pentru a profita la maximum de această resursă.

Tehnologia Bitcoin vrea ca portofelul dvs. să fie sigur
Când ieșiți din casă, vă duceți portofelul cu voi și aveți grijă să îl păstrați în siguranță atât timp cât riscați să-l pierdeți: este corect? Cu Bitcoin puteți să vă transferați banii sau să îi primiți cu ușurință, h24, la un cost redus, din și către orice parte a lumii.

Cu toate acestea, aceste funcții frumoase necesită o atenție specială pentru securitatea activelor. Portofelul sau portofelul dvs. trebuie protejat cu cele mai bune măsuri de precauție posibile. Dacă portofelul dvs. bitcoin este în siguranță, banii dvs. vor fi și ei.
Bitcoin este prima criptomonedă, cea cu cea mai mare capitalizare: s-a dovedit de-a lungul timpului că este o investiție foarte profitabilă.

Tocmai din acest motiv, unii escroci au început să creeze scheme Ponzi sau alte tipuri de escrocherii care au folosit numele Bitcoin pentru a-i atrage pe cei mai naivi. Din păcate, multe schimburi de criptomonede s-au dovedit a fi adevărate escrocherii și au cauzat pierderi mari investitorilor.

Cu toate acestea, alarma generată de Bitcoin este mult mai mare decât riscurile reale. În 2017, când Bitcoin a devenit faimos în rândul publicului larg pentru profiturile foarte mari pe care le-a generat, o faimoasă asociație de consumatori a depus o plângere împotriva persoanelor necunoscute pentru înșelătorie: în practică au spus că tot Bitcoin este o înșelătorie și că este necesar să intervină .

Istoria a arătat, dacă era nevoie, că Bitcoin nu este o înșelătorie și că este posibil să investești profitabil (mult profit) și fără risc. Totul este să știi cum să eviți escrocheriile și escrocheriile care pot exista de fapt.

Cum sa investesti in criptomonede.

Cum să evitați escrocheriile și să investiți cu succes

Dar cum evitați aceste escrocherii? Există o modalitate sigură de a tranzacționa fără riscul de escrocherii și escrocherii: datorită platformelor de tranzacționare autorizate și reglementate.

Aceste platforme există de mulți ani (cu mult înainte de a fi inventat Bitcoin) și vă permit să tranzacționați acțiuni financiare tradiționale, cum ar fi acțiuni, valute și mărfuri. Odată cu boom-ul Bitcoin, aceste platforme au început să ofere posibilitatea de a opera cu Bitcoin și alte cripto monede majore.

Aceste platforme funcționează în conformitate cu legislația europeană care protejează investițiile și sunt supuse controlului continuu de către autoritățile competente (în Italia, CONSOB este cel care veghează asupra banilor investitorilor). În practică, aceste platforme nu și-ar putea înșela clienții, chiar dacă ar dori.Folosind aceste platforme este posibil să investiți cu același nivel de securitate garantat de bănci. Cei care investesc în Bitcoin cu aceste platforme au același nivel de securitate garantat de bănci: în acest fel au certitudinea absolută de a evita escrocheriile și escrocheriile.

Cele mai bune platforme pentru Bitcoin

eToro

eToro

Din fericire, există multe platforme de tranzacționare sigure și sigure care vă permit să investiți în Bitcoin cu încredere (puteți vedea lista noastră cu cele mai bune platforme de criptomonede aici). În acest paragraf vă prezentăm unele dintre cele mai bune platforme de tranzacționare care, pe lângă faptul că sunt sigure, sunt și foarte ușor de utilizat, chiar și pentru începători.

eToro este prima opțiune excelentă pentru cei care doresc să înceapă tranzacționarea Bitcoin fără riscul de a pierde bani din cauza escrocheriilor sau escrocheriilor. eToro nu numai că este foarte ușor de utilizat, dar oferă și un sistem de tranzacționare automat excepțional.

Cum funcționează tranzacționarea automată a eToro? Este posibil să căutați investitori care au câștigat cel mai mult în trecut cu cel mai mic risc. Acești investitori pot fi selectați și copiați automat: sistemul software eToro se ocupă de reproducerea tranzacțiilor în timp real, fără a fi nevoie de niciun fel de intervenție de către titularul contului.

În acest fel, chiar și începătorii pot obține imediat rezultate spectaculoase și, în același timp, pot învăța cum să tranzacționeze Bitcoin și alte acțiuni prin simpla copiere a celor mai buni investitori.


Cont demo gratuit și nelimitat, fără restricții de depunere.

Principalele escrocherii Bitcoin

Dar care sunt principalele și cele mai periculoase escrocherii legate de Bitcoin? De multe ori acestea sunt scheme reale Ponzi care se referă la Bitcoin numai din motive de marketing, adică pentru a convinge oamenii să intre în aceste scheme de înșelătorie.

Unul dintre cele mai faimoase de acest fel a fost One Coin, ai cărui făptași au fost arestați recent.Există, de asemenea, multe escrocherii care se referă la sisteme automate fantomă pentru a câștiga bani cu Bitcoin. Ne reamintim sisteme precum Trust Investing sau Bitcoin Code.Aceste escrocherii sunt publicitate masiv pe Facebook cu e-mailuri spam, folosind adesea greșit imaginea unor oameni celebri precum Donald Trump, Silvio Berlusconi…

O modalitate infailibilă de a te apăra împotriva acestor escrocherii este să nu crezi în basme: banii ușori nu există, nu este posibil să te îmbogățești fără să faci nimic și fără să știi nimic, pur și simplu investind o sumă inițială.Cei care au câștigat bani cu Bitcoin au făcut-o serios, folosind platforme serioase, au luat timp și efort.

Concluzie: doriți să investiți în cripto monede?

O idee excelentă, dar să știți că este nevoie de instrumentele potrivite și un pic de studiu.

Escrocherie Bitcoin: schimburi

Un alt pericol destul de concret pentru cei care doresc să câștige bani cu Bitcoin este reprezentat de schimburile de cripto monede. De fapt, istoria Bitcoin este împânzită de o serie impresionantă de escrocherii, atât de mult încât unii au crezut de ani de zile că Bitcoin este o escrocherie tocmai pentru că multe schimburi și-au înșelat clienții.

Printre principalele escrocherii și / sau experiențe proaste datorate schimburilor putem menționa:

MTGox, un schimb japonez în centrul primului mare crack din istoria Bitcoin
Cadriga: 140 de milioane de dolari în Bitcoin s-au pierdut după moartea fondatorului bursei (mulți au îndoieli cu privire la această poveste).
Bitgrail: schimbul italian a eșuat în urma unui furt despre care mulți au dubii.
Lista ar putea fi înfricoșător de lungă, dar sensul este că schimburile nu sunt deloc sigure pentru cei care doresc să investească în Bitcoin sau în alte cripto monede. Motivul principal este că schimburile de cripto monede funcționează, de fapt, în afara oricărui cadru legislativ.

Cu platformele de tranzacționare pe care le-am prezentat, însă, aceste probleme nu există deoarece sunt autorizate și reglementate și, prin urmare, vă permit să operați cu aceleași garanții oferite de o bancă.

Experiențe negative Bitcoin

De ce există oameni care au avut experiențe proaste cu Bitcoin? De ce sunt cei care câștigă și cei care pierd bani?

Citind câteva postări pe forumurile de cripto monede, este ușor să ne dăm seama că există mai multe cazuri. Primul caz, care include majoritatea oamenilor care au pierdut bani cu Bitcoin, este cel al escrocheriilor.

Dacă cineva își încredințează banii unei scheme Ponzi precum One Coin (recent mai mulți membri ai organizației au fost arestați) sau unei metode care promite bani simpli și simpli precum Bitcoin Era, este evident că va fi înșelat și va pierde totul.

Chiar și cei care încearcă să tranzacționeze Bitcoin cu schimburi riscă de obicei să-și piardă toți banii: chiar și schimburile care par să funcționeze bine mai devreme sau mai târziu au unele probleme.

Câștigați bani când scade prețul Bitcoin

Dar nu sunt doar escrocherii la baza experiențelor negative cu Bitcoin: unii pierd bani și vorbesc despre experiențe negative, deoarece sunt ignoranți.

Mulți cred, de fapt, că pentru a câștiga cu Bitcoin este suficient să cumpărați și să așteptați să crească prețul. Păcat, totuși, că prețul Bitcoin nu crește întotdeauna: în cursul anului 2017 prețul a explodat literalmente, creând o cantitate industrială de milionari. De asemenea, în 2020 a crescut foarte mult, în timp ce în 2017 a scăzut.

Ce se întâmplă când scade prețul Bitcoin? Nimic serios, puteți continua ca întotdeauna, deoarece cele mai bune platforme de tranzacționare vă permit să vindeți Bitcoin scurt. Vânzarea în lipsă este o operațiune speculativă care generează profit atunci când prețul unei garanții financiare scade.

Din păcate, mulți comercianți începători nici măcar nu cunosc această posibilitate sau operează cu platforme care nu permit vânzarea în lipsă.

Rezultat? Când valoarea Bitcoin scade, ei pierd bani. Cei care tranzacționează cu înțelepciune Bitcoin, pe de altă parte, au posibilitatea de a câștiga în orice condiții de piață. Pentru aceasta trebuie să studiați: puteți descărca aici cel mai bun ghid gratuit care explică, pas cu pas, cum să tranzacționați fără erori.

Prețul bitcoin este extrem de variabil

Cei care au urmărit, de asemenea, întâmplător evenimentele economice ale bitcoinului știu că volatilitatea acestei cripto monede este cu adevărat incontrolabilă. Oamenii care au avut răbdare să-i studieze arhitectura și potențialul au reușit să câștige mulți bani cu această monedă digitală.

Ei au cunoștințe adecvate despre instrumente financiare specifice și știu când să intre pe piață și când este mai bine să nu o facă. Dacă pornești de la zero, totuși, poți merge și tu foarte departe, dar mai întâi trebuie să te armezi cu acele instrumente care te vor proteja de alegeri neprevăzute și fără sens.

Bitcoin este o resursă economică extraordinară, ca puține în istorie, dar cu un risc ridicat. Nu este recomandat celor care refuză să-l cunoască cu adevărat. Cei care investesc în bitcoin, precum și în orice alt activ financiar, trebuie să facă acest lucru în deplina conștientizare a faptului că pot pierde ceea ce investesc, fără ca acest lucru să creeze o problemă pentru activele lor.

Dacă chiar și o sumă mică devine un sacrificiu, nu este momentul să investim. Mulți furnizori de servicii vă permit să convertiți bitcoins instantaneu în propria monedă – să aveți destule!

Plata cu bitcoin nu poate fi anulată

Dacă faceți o tranzacție cu bitcoin, știți că nu poate fi anulată. Aceasta înseamnă că singurul mod în care vă puteți recupera banii este să cereți destinatarului plății să vi-l returneze printr-o rambursare convenită.Această funcție necesită efectuarea de plăți numai către persoane sau companii de încredere. În plus, compilarea datelor necesare pentru plată trebuie să fie exactă. De exemplu, erorile de adresă de destinație nu sunt permise. Dacă introduc incorect adresa portofelului destinatarului, se pot întâmpla două lucruri:

  • adresa greșită pentru mine corespunde cu cea a unei alte persoane care va primi banii în mod nejustificat,
  • adresa nu este activă și sistemul o va detecta ca fiind incorectă, împiedicând efectiv tranzacția.
  • În primul caz, va trebui să sper că destinatarul greșit îmi va da banii înapoi.
  • Sistemele de protecție sunt studiate pentru aceste ipoteze, în viitor aceste limitări ar putea fi rezolvate.

Bitcoin este transparent

Toate tranzacțiile efectuate cu bitcoin sunt publice și sunt stocate permanent în rețea. Aceasta înseamnă că oricine din rețea poate cunoaște soldul și numărul de tranzacții ale fiecărei adrese bitcoin. Cu toate acestea, identitatea personală a utilizatorului care deține o adresă bitcoin rămâne necunoscută, cel puțin până când persoana în cauză decide să o facă vizibilă în timpul plății sau în alte circumstanțe.

Protecția vieții private depinde exclusiv de cei care aleg să folosească bitcoin. Având încredere în faptul că vom oferi sfaturi mai utile în acest sens în perspectivele ad hoc, vă invităm să utilizați o singură adresă nu mai mult de o dată și să vă echipați cu mai multe portofele și adrese multiple pentru a primi și a efectua plăți.

Cei mai buni brokeri pentru a investi în Bitcoin

Broker Depozit Min Reguli investitie
50 USD CySEC 109/10, FCA 583263
250 USD CySEC 169/12, FCA 522157
250 USD CySEC 250/14