Bitcoin, poate dăuna mediului

Bitcoin, poate dăuna mediului : Gates impotriva de minig

Bill Gates a fost mult în mass-media în aceste zile. Când ești miliardar, vei atrage mânia unora. Când ești filantrop, vei atrage mânia altora. Și când sunteți o corporație legată slab de oricare dintre lucruri și de un om pe nume Bill Gates, probabil că veți fi cel mai rău dintre toate. Nu sunt sigur cum a fost publicat acest lucru. Sunt mult mai puțin sigur cum a devenit alegerea editorului pe site-ul Forbes.

Bitcoin folosește mult mai multă energie electrică pentru tranzacții decât orice altă metodă“, a explicat Gates. „Nu este un lucru important pentru climă“. Cu toate acestea, a adăugat el, „utilizarea energiei de către bitcoin poate fi acceptabilă atâta timp cât este verde și nu dăunează altor utilizatori”.

Gates, totuși, a clarificat că nu vede o corelație directă între schimbările climatice și bitcoin, dar s-a definit totuși ca „sceptic”, preferând să investească în „produse” precum vaccinuri împotriva malariei și rujeolei, mai degrabă decât în ​​criptomonede.

Fondatorul miliardarului Microsoft, Bill Gates, sprijină financiar dezvoltarea tehnologiei de atenuare a soarelui care ar putea reflecta lumina solară din atmosfera Pământului, declanșând un efect de răcire globală.
Experimentul Stratospheric Controlled Perturbation Experiment ( SCoPEx ), lansat de oamenii de știință de la Universitatea Harvard, își propune să examineze această soluție prin pulverizarea prafului de carbonat de calciu de calciu (CaCO3) în atmosferă – un aerosol care reflectă soarele, care poate compensa efectele încălzirii globale.

Bill Gates, proaspăt publicat pentru a sugera că lumea ar trebui să mănânce 100% carne de vită sintetică , are acum un nou obiectiv: bitcoin. Gates, cofondatorul Microsoft și președintele fondului de investiți Breakthrough Energy Ventures, a declarat recent într-o sesiune Clubhouse transmisă în direct că bitcoin devine o cantitate de energie.

Datele par să demonstreze că fostul număr al Microsoft are dreptate: rețeaua mondială de producție de bitcoin utilizează aceeași cantitate de energie ca întreaga Irlanda, de exemplu.Și, potrivit unui sondaj recent al Universității Cambridge publicat la începutul acestui an, a constatat că Bitcoin consumă mai multă energie electrică decât Argentina.

Gates nu este singurul care subliniază impactul negativ asupra mediului al monedelor virtuale: economistul Nouriel Roubini a criticat și bitcoinul și tendința în creștere a investiților în bitcoin, care au crescut și în urma alegerilor marilor manageri IT începând cu Elon Musk.

Oamenii „minați” bitcoin, apoi, sarcinând computerele pentru a procesa matematica complicată, de obicei în fundal pe computerele utilizatorilor reali sau chiar pe mașini dedicate. Minerii folosesc plăci grafice de ultimă generație sau GPU-uri, deoarece aceste piese hardware sunt deja făcute să treacă prin matematica computerului cât mai repede posibil și cu o mulțime de calcule care rulează în același timp. La fel ca o autostradă cu mai multe benzi, aceasta reduce congestia și timpul de deplasare. De asemenea, vă încălzește computerul, necesitând, de obicei, ventilatoare de ultimă generație.

Nume Populația  Consumul anual de energie electrică (TWh)
China 1.443M 6.543
Statele Unite 330,2M 3.989
Toate centrele de date din lume 205
Statul New York 19,3M 161
Rețea Bitcoin 129
Norvegia 5.4M 124
Bangladesh 165,7M 70
Google 12
Facebook 5
Walt Disney World Resort (Florida) 1

Într-un moment în care companiile și investitorii spun din ce în ce mai mult că se concentrează asupra problemelor legate de climă și durabilitate, unele dintre ele ar putea fi pe punctul de a se ciocni cu realitatea unei alte tendințe financiare, una în valoare de aproximativ 1 trilion de dolari: Bitcoin.

Criptomoneda a devenit inevitabilă, companii mari precum Tesla și investitori individuali se grăbesc să se aprovizioneze cu jetonul digital.
Dar, în funcție de studiul pe care l- ați citit, emisiile anuale de carbon din electricitatea necesară exploatării Bitcoin și procesării tranzacțiilor.
Și pe măsură ce Bitcoin devine mai popular, cu atât mai multe resurse consumă ecosistemul său.

Ce se întâmplă, pe scurt: așa-numiții mineri verifică tranzacțiile care implică criptomoneda folosind computere pentru a rezolva ecuații matematice din ce în ce mai complexe. Câștigă bitcoini pentru munca lor, ceea ce înseamnă că cu cât devine mai populară moneda, cu atât este mai mare concurența pentru a obține noi jetoane.

Toate acestea ridică o întrebare crucială: Mișcarea în rândul investitorilor către companii care ocupă un loc înalt pentru problemele de mediu, sociale și de guvernanță reprezintă o amenințare existențială pentru succesul Bitcoin?

Dacă acesta este cazul, cum vor vedea investitorii cum ar fi PayPal, care a fost un susținător vocal al inițiativelor climatice – dar toamna trecută a anunțat planuri pentru a permite clienților să efectueze tranzacții în Bitcoin? Sau ce zici de Square, compania de plăți fondată de Jack Dorsey? A devenit unul dintre cei mai susținători publici ai Bitcoin, atât în ​​ceea ce privește tranzacțiile, cât și păstrarea criptomonedei în propriul bilanț. Deține aproximativ 5% din rezervele sale de numerar în Bitcoin, al cărui preț a fost istoric profund volatil.

Apoi, există Tesla – o companie a cărei premisă este să contribuie la reducerea schimbărilor climatice prin emisiile de carbon mai mici – care a investit peste 1,5 miliarde de dolari din bilanțul său în Bitcoin. Cum ar afecta deținerile sale Bitcoin scorul de durabilitate? Alte companii se gândesc, de asemenea, să adauge Bitcoin la bilanțurile lor. Și firmele financiare precum Guggenheim Partners au investit deja în Bitcoin, în timp ce Bank of New York Mellon spune că va începe să finanțeze tranzacțiile Bitcoin.

Chiar și BlackRock-ul domnului Fink a început, în cuvintele unui executiv senior, să „se amestece” în criptomonedă, permițând potențialilor două din fondurile sale să investească în contracte futures Bitcoin. Rick Rieder, directorul principal de investiți cu venituri fixe al companiei, a citat interesul investitorilor față de activ și adoptarea acestuia din ce în ce mai mare de către clienți mai tineri, cu cunoștințe tehnice.

Până în prezent, problema de carbon a Bitcoin nu și-a încetinit prețul, care se învârtea luni seara în jurul valorii de 50.000 USD pentru un simbol, în creștere față de aproximativ 8.000 USD în urmă cu un an. Problema sa cu carbonul este cu greu un secret. După cum a menționat recent The Independent , Hal Finney, unul dintre primii criptologi, a postat pe Twitter în 2009: „Gândindu-ne la cum să reducem emisiile de CO2 dintr-o implementare pe scară largă a Bitcoin”.

Povestea reală este într-adevăr mult mai banală, la fel ca testarea unei platforme și a unui balon este mult mai banală decât scopul de a „pulveriza praful în atmosferă”. Nu are Forbes un tip științific în editorial care ar fi putut să-l tragă pe acesta și să spună: „Hei, trebuie să lucrăm la acest titlu, aici?”
Filantropul Bill Gates dona pentru a explora tehnologiile de geoinginerie care ar putea ajuta la combaterea schimbărilor climatice.” Există o mulțime de titluri alternative care nu miros de alarmism.

Lucrul despre mișcările anti-știință este că nu arată întotdeauna ca mișcări anti-științifice. Nu întotdeauna asaltează Capitolul SUA la fel ca QAnon, nu neagă întotdeauna cu îndrăzneală schimbările climatice, ridicând cu râs o minge de zăpadă în Senatul SUA și spunând: „Vezi, încălzirea globală nu este reală!

Uneori, răspândirea subtilă a dezinformării este consolidată într-un titlu agitat, al cărui singur scop este de a face oamenii de știință și instituțiile științifice să pară atât de inepte.
Așa funcționează întotdeauna teoriile conspirației. Ei sugerează cu blândețe: „Acești oameni nu au idee ce fac. Oricine are bun simț nu ar fi mai bun ”. Și de aceea s-au răspândit rapid. Pentru că bunul simț este ceva pe care îl are toată lumea. Alfabetizarea științifică, pe de altă parte, nu este.

 

Leave a Reply

etoroCumparabitcoin.com recomandă Platforma eToro.
Copiați operațiunile Trader Experți!

X