Bitcoin evolutia din 2009 pana in 2021

Raliul non-stop pentru Bitcoin , care ieri a spart 45 de mii de dolari , actualizând un nou record istoric, apoi revenind la 41.674,90 (+ 9,1% față de ziua precedentă). Toate acestea, în timp ce capitalizarea de piață a criptomonedelor, constând din bitcoin și alte monede digitale, cum ar fi eterul și tether-ul, a trecut de trilionul.

Criptomoneda a marcat o creștere de peste 30% de la începutul anului 2021, în timp ce în ultimele 12 luni creșterea a fost de + 400%.

Bitcoin evolutia din 2009 pana in 2021

Bitcoin evolutia din 2009 pana in 2021

Cum să investești în Bitcoin și cum se formează prețul

Cum să investești în bitcoin? Excluzând opțiunea de a participa la crearea lor (o activitate care a devenit acum prea costisitoare și, prin urmare, exclusivă pentru fabricile miniere mari), bitcoinele pot fi obținute achiziționându-le de la un individ privat sau ca contraprestație pentru un schimb cu bunuri sau servicii.

Sau cumpărându-le pe un schimb, adică un site care acceptă transferuri în monedă fixă ​​(adică curs legal) și care vă permite apoi să cumpărați bitcoins. Schimbul devine intermediar, între cei care doresc să cumpere și cei care doresc să vândă și primește un comision.

Cum se stabilește prețul unui bitcoin? Ca și în cazul oricărui alt activ financiar, prețul bitcoinului este stabilit prin întrunirea cererii și ofertei pe diferitele burse în care este tranzacționat.

Funcția acestor burse este tocmai de a pune în contact cumpărătorii și vânzătorii, care, ca în orice altă bursă din lume, formulează propuneri de cumpărare sau vânzare. Când aceste propuneri coincid, se stabilește un preț bitcoin.

După mitingul din ultimele douăsprezece luni, analiștii încep să se întrebe cât de departe va merge graba Bitcoin. Acum câteva zile, Jp Morgan a stabilit prețul țintă pe termen lung la 146 mii euro. Dar sunt cei care pariază pe valori superioare.

Vorbind  mai explicat:

Probabil va ajunge la 100.000 $ , apoi 150.000 $ , apoi 200.000 $. În ce timp? Nu stiu. Poate va dura cinci sau zece ani, dar în cele din urmă va atinge aceste niveluri “.

Cumapara bitcoin pe eToro

eToro

eToro

Renașterea Bitcoin a fost atribuită unui număr de factori. În primul rând, mai multe achiziții de la mari investitori instituționali.

Ideea Bitcoin ca acoperire împotriva inflației a continuat să prindă, pe măsură ce guvernele din întreaga lume se angajează în programe de stimulare fiscală la scară largă.

Puncte cheie ale eToro
Înainte de a continua analiza brokerului , este esențial să enumerați aspectele unui broker care trebuie luate în considerare înainte de a deschide un cont. Prin urmare, în acest paragraf, mai mult decât informațiile despre serviciu, este important să clarificăm ce informații am aprofundat :

Pro și Contra eToro

 • Platforme: WebTrader, tranzacționare socială și portofolii de copiere;
 • Escrocherie ? Perspective privind reglementarea;
 • Cum se deschide un cont real sau demo;
 • Instrumente oferite;
 • Programul popular pentru investitori;
 • Depozite și retrageri;
 • Costuri , taxe și spread eToro;
 • Instruire;
 • Executarea ordinelor;
 • Pârghie financiară aplicată de eToro;
 • Confidențialitate;
 • Program Invitați un prieten la eToro.


Cont demo gratuit și nelimitat, fără restricții de depunere.


Anul trecut, PayPal a lansat o caracteristică care le permite utilizatorilor să investească în cripto monede și intenționează să ofere plăți cu cripto monede prin rețeaua sa masivă de re vânzători la sfârșitul acestui an.

Moneda de internet Bitcoin a existat mult timp în viața reală: Bitcoin pot fi cumpărate și vândute pe bursele speciale. Diversi comercianți cu amănuntul online, magazine, pub-uri și restaurante acceptă Bitcoin ca mijloc de plată.

Faptul că moneda digitală nu este nici controlată de guverne, nici de bănci este ceea ce o face atât de atrăgătoare pentru mulți: Toată lumea își poate calcula propriile Bitcoin – minarea Bitcoin este cuvântul magic. Dar acest lucru este folosit și de infractorii care introduc pe contrabandă malware în PC-uri terțe și calculează Bitcoin pe fundal.

Cumpărarea criptomonedei Bitcoin este riscantă: sumele pot fi pierdute irevocabil prin pierderea de date sau spargeri în schimburile online. Fluctuațiile extreme ale prețurilor au dus, de asemenea, la pierderi mari. Perspectiva de a câștiga bani online rapid este tentantă, dar începătorii Bitcoin se pot pierde rapid în moduri scumpe.

Când criptomonedele au început să apară acum 10 ani, în cea mai mare parte, doar jucătorii și speculatorii au investit în ele.

Dar s-au schimbat multe de atunci. Astăzi, tranzacționarea criptografică a devenit aproape tradițională, iar unii experți financiari consideră că investitorii ar trebui să dedice două până la cinci la sută din portofoliile lor activelor criptografice.

eToro cum funcționează

eToro este un broker european multi-active, prin urmare vă permite să operați pe diferite instrumente financiare, atât direct prin cumpărarea directă de acțiuni, cât și indirect (prin CFD-uri ). La fel ca practic toți brokerii online reglementați, permite clienților săi să investească în active subiacente (valute, acțiuni, mărfuri) prin CFD-uri sau contracte de diferență .

Platforma de tranzacționare eToro, disponibilă atât pentru PC, cât și pentru tabletă și smartphone, atât iOS, cât și Android (este gratuită), vă permite să tranzacționați în ambele moduri:

Contracte de tranzacționare pentru diferențe ;
Tranzacționarea în DMA – vă permite să cumpărați și să vindeți acțiuni și ETF-uri direct pe piață, la zero comisioane pe acțiuni non-italiene.
Nota pozitivă a cumpărării de acțiuni direct pe piață este că, spre deosebire de ceea ce se întâmplă cu tranzacționarea acțiunilor CFD, devii un acționar complet și primești și dividende. Prin urmare, cu eToro puteți deveni acționar al acțiunilor Top Tesla, Amazon, Apple etc. în câțiva pași.

De ce eToro

Acestea fiind spuse, criptomonedele încă arată o volatilitate extremă și piețele criptomonedelor evoluează la viteze vertiginoase. Dacă veți investi în acestea, veți avea nevoie de o platformă de tranzacționare de încredere cu instrumente de investiții de ultimă generație, o aplicație ușor de utilizat și o mulțime de sfaturi de specialitate. Pe scurt, veți dori să investiți cu eToro.

În timp ce unii guru de investiții cu profil înalt exprimă în continuare disprețul față de criptomonede, aparent pentru că sunt mărfuri relativ nedovedite, alții sunt cu prudență optimisti cu privire la viitorul monedelor virtuale.

Desigur, nimeni nu îi sfătuiește pe investitori să facă o scufundare totală în investițiile criptografice. Dar cu piața criptomonedelor acum în valoare de aproximativ 270 de miliarde de dolari, mulți cred că ați fi nebun să nu vă udați degetele de la picioare.

Este eToro de încredere?

După cum v-am spus deja, am tranzacționat folosind platforma etoro și m-am bucurat, totuși, cred că pentru cei care încep tranzacționarea etoro nu este cea mai bună alegere.

Dacă începi să tranzacționezi online, lucrul de care ai cel mai mult nevoie este cu siguranță cineva care să te ajute și să explice cum să eviți toate acele greșeli care sunt normale într-un stadiu incipient. Ei bine, cu etoro nu ai avantajul de a evita aceste greșeli.

EToro este o platformă de tranzacționare socială. Acest lucru înseamnă că investitorii se pot conecta și interacționa așa cum ar face pe rețelele sociale, punând în comun cunoștințele și împărtășind sfaturi și strategii de investiții. Aplicația intuitivă eToro prezintă un flux de știri care vă permite să urmăriți tendințele pieței în timp real, precum și notificări personalizabile care vă alertează cu privire la noile evoluții ale monedelor din „lista dvs. de urmărire”.

Când vine vorba de tranzacționare, eToro vă oferă o varietate de opțiuni. Cei cărora le place să facă lucruri pe cont propriu pot efectua operații manuale folosind interfața curată și intuitivă a aplicației. EToro are, de asemenea, o funcție fantastică de „portofel virtual” care vă permite să vă exersați și să vă rafinați strategiile înainte de a începe.

Cei care doresc un pic mai mult ajutor pot folosi funcția inovatoare CryptoPortfolio. Cu CryptoPortfolio, experții în investiții eToro creează și administrează un portofoliu diversificat și echilibrat de criptomonede de înaltă performanță. Acest tip de serviciu a existat întotdeauna cu clasele de active tradiționale, dar eToro este primul care face acest lucru pentru criptomonede.

Cum să cumperi bitcoin cu portofelul eToro

Pentru a cumpăra criptomonede cu eToro Wallet, trebuie să urmați această procedură:

 • Conectați-vă la contul dvs. Wallet prin intermediul dispozitivului mobil;
 • În fila „Sold”, selectați criptomoneda pe care doriți să o achiziționați;
 • Selectați fila albastră „Cumpărați”. Apoi, selectați suma în euro pe care doriți să o cheltuiți și vizualizați suma indicativă a criptomonedei pe care o veți primi;
 • Alegeți „Cumpărați”. Veți fi redirecționat către Simplex, un furnizor de servicii terță parte care facilitează achizițiile cu carduri de credit, pentru a finaliza procesul.

Unde sunt stocate bitcoin dupa ce sunt cumparate?

Când bitcoin sunt în portofel, acestea sunt stocate pe blockchain (stocare la cald). Criptomonedele de pe platformă sunt păstrate în principal în spații frigorifice (adică nu sunt conectate la internet).

Cum să primiți criptomonede de la un alt portofel pe portofelul eToro

Pentru a primi criptomonede de la un portofel extern, trebuie doar să urmați pașii următori:

Conectați-vă la contul dvs. Wallet prin intermediul dispozitivului mobil În fila „Sold”, alegeți tipul de criptomonedă pe care doriți să o primiți. Selectați „Primire”.

În aceasta veți vedea adresa dvs. publică pe care o veți partaja cu persoana care trimite criptomonedele. selectați butonul „Copiere” pentru a copia și lipi într-un mesaj pentru expeditor (alternativ, expeditorul poate scana codul QR pentru a introduce automat adresa dvs. publică).

Din nou, repetăm ​​că validitatea cheilor publice poate fi verificată online în exploratorul de blockchain relevant pentru criptomoneda specificată.

Criptomonede acceptate

Criptomonedele acceptate sunt în prezent 120 de criptomonede și lista completă poate fi găsită în partea de jos a acestei pagini. Pe lângă toate cele mai importante, există numeroase despre care probabil nici nu ați auzit. Aceasta este o listă absolut variată, care poate oferi oportunități de creștere chiar și celor mai mici.

Pentru completare, oferim aici numele principalelor: Bitcoin, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold, Ethereum, Ethereum Classic, Ripple, Dash, Neo, EOS, Litecoin, Ontology, Saga, ZCash, Omisego etc.

Securitatea portofelului eToro

Apropo de securitate, trebuie remarcat faptul că eToro Wallet este unul dintre cele mai sigure portofele digitale disponibile, cu mai multe funcții de securitate la nivel înalt care protejează împotriva accesului neautorizat, inclusiv structuri multi-semnături, protecție DDoS și protocoale de standardizare.

Portofelul eToro provine de la o companie care sa stabilit ca fiind fiabilă și sigură. Prin urmare, se poate spune că portofelul criptomonedelor eToro este gestionat în conformitate cu cele mai bune practici de securitate.

Sip poate avea acces ușor la piața criptomonedelor, utilizând aceleași acreditări de conectare ca și contul lor de tranzacționare eToro (înscrieți-vă aici pentru a începe).

Vă reamintim că în acest moment nu este posibilă trimiterea criptomonedelor din portofel către platforma de tranzacționare eToro, totuși este posibilă transferarea tranzacțiilor cu criptomonede de pe platformă în portofelul eToro.

Înscrierea la eToro este foarte simplă și durează doar un minut pentru a accesa platforma și a începe tranzacționarea.
Singurul lucru de făcut este să accesați această pagină eToro și apoi să faceți clic pe butonul „Înscrieți-vă acum”.

În acest fel, veți putea urmări mai bine exemplele practice pe care le facem în ghidul nostru de tranzacționare pe eToro, deoarece veți putea repeta toate operațiunile pe care le vom face cu contul dvs. de practică. De exemplu, când vă arătăm cum să deschideți o poziție, o puteți face cu bugetul dvs. virtual fără a depune nimic, doar pentru a învăța.

Cele mai frecvente greșeli cu eToro?

Datorită site-ului meu am ocazia să mă compar cu mulți oameni, atât comercianți cu experiență, cât și mai ales comercianți începători, care în mod logic au nevoie de un ghid care să explice pas cu pas ce să fac. Din păcate, cei care se angajează în tranzacționare online comit o serie de erori, în principal din cauza lipsei de experiență, am identificat 3, cele mai frecvente:

Investiți fără să știți cum
Această greșeală este făcută de aproximativ 85% dintre utilizatori care, auzind despre tranzacționarea online, se aruncă cu capul în această activitate fără a avea cunoștințele corecte. Rezultatul? O mare parte din asta pierde totul.

Aveți încredere în site-urile care promovează brokeri fără a spune întregul adevăr
Din păcate, online nu există control, multe site-uri promovează pur și simplu unul sau altul broker doar pentru interes, ceea ce duce la o dezinformare masivă pe care o suferă utilizatorul care încă nu are experiență în tranzacționare. În ceea ce mă privește, spun lucrurile exact așa cum sunt și dacă recomand un broker este pentru că am testat platforma de tranzacționare și am fost mulțumit de ea.

Nu au acces la materiale informative de calitate
Tranzacția online este o afacere serioasă și necesită o anumită experiență și abilități specifice care trebuie în mod necesar dobândite. Mulți brokeri și, din păcate, etoro este unul dintre ei, nu oferă materiale informative de bună calitate, cu consecința directă că clienții sunt inițial confuzi și nu știu cum să înceapă cu piciorul potrivit.

Deci, care este soluția?
Sfatul meu este să începeți cu un broker care oferă informații complete, atât de complete încât să puteți înțelege imediat cum să tranzacționați și să obțineți profituri constante.

Veți avea nevoie inițial de ajutor, nu? Pe scurt, să recunoaștem, când veți face ceva pentru prima dată trebuie să aveți un manual de instrucțiuni, altfel riscați să faceți greșeli și, din păcate, în tranzacționare a face greșeli înseamnă a pierde bani … și nu vreau cititorii mei să-mi spună: „Am avut încredere în tine și am pierdut bani …” NU! Vreau ca cititorii mei să vă spuneți, după ce ați citit acest ghid:

Conectați-vă la contul demonstrativ eToro

Am văzut cât de simplu este să vă înscrieți la eToro și cum să accesați și să începeți să practicați fără a depune cu contul demo. Dar cum arată de fapt versiunea demo?

După cum puteți vedea din figura de mai jos, platforma de mod demo a eToro este identică cu cea din modul real. Schimbă doar faptul că, în loc să investești bani reali, vei investi fonduri virtuale, pentru a practica și a învăța.

….vezi mai multe pe acest articol eToro

Cei mai buni brokeri pentru a investi în Bitcoin

Broker Depozit Min Reguli investitie
50 USD CySEC 109/10, FCA 583263
250 USD CySEC 169/12, FCA 522157
250 USD CySEC 250/14