Bitcoin ETF amânată de SEC

Un fond tranzacționat pe bursă (ETF) înființat de fostul ofițer de comunicare al lui Trump, Anthony Scarammuci, va aștepta și mai mult pentru a ajunge pe piața americană după ce autoritățile de reglementare au împins înapoi o revizuire a cererii.

Entuziaștii de cripto au fost de multă vreme frustrați de lipsa de dorință a SEC de a renunța la un ETF Bitcoin , un produs care ar putea propulsa cel mai valoros activ digital din lume în mainstream în rândul investitorilor instituționali. La începutul acestui an a existat o anticipare optimistă sub conducerea președintelui SEC Gary Gensler, care a predat odată activele digitale la Institutul de Tehnologie din Massachusetts. Dar de când a preluat conducerea în aprilie, agenția a continuat să își exprime îngrijorarea că sectorul cripto nu are supraveghere.

Recent, câinii de supraveghere americani au întârziat să-și dea judecata asupra ETF Valkyrie Bitcoin, la fel ca multe alte aplicații din trecut.

În timp ce incertitudinea persistă, un oficial de reglementare are un punct de vedere diferit asupra dezvoltării menționate anterior.

Într-un depozit peste noapte, Securities and Exchange Commission (SEC) a declarat că perioada de revizuire pentru aplicarea First Trust SkyBridge Bitcoin ETF Trust, care a fost depusă la 6 mai, a fost prelungită până la 25 august de la data limită inițială din 11 iulie.EC a declarat că extensia îi va oferi „suficient timp pentru a lua în considerare modificarea propusă a regulii și comentariile primite”.

Ce sunt ETF-urile Bitcoin

Să începem de la început. Fondurile tranzacționate la bursă (ETF) sunt instrumente de investiții pasive care urmăresc criteriile de referință subiacente, cum ar fi acțiunile, obligațiunile și altele, replicând performanța lor pe piață. Schimbul de ETF-uri ar avea loc la schimburi ca și cum ar fi acțiuni normale.

ETF-urile Bitcoin ar permite utilizatorilor care au un cont de brokeraj să investească în moneda digitală fără a fi nevoie să vă faceți griji cu privire la stocare, custodie și cumpărare. ETF ține evidența indicelui de referință Bitcoin, reproducându-și performanța zilnică.Securities and Exchange Commission (SEC) din SUA și Commodity Futures Trading Commission (CFTC) au avertizat investitorii cu privire la riscurile investițiilor în fonduri cu expunere la futures bitcoin.

SEC a lansat joi o notificare către investitori cu privire la tranzacționarea fondurilor futures bitcoin. Alarma vine de la Biroul SEC de educație și susținere a investitorilor (OIEA) și de la Oficiul CFTC pentru educație și informare a clienților (OCEO).
Aceștia au subliniat că unele fonduri se pot angaja în tranzacționarea contractelor futures pe bitcoin ca o modalitate de a câștiga expunere la bitcoin, subliniind că criptomoneda „este o investiție extrem de speculativă”.

Documentul avertizează:
Investitorii ar trebui să ia în considerare volatilitatea bitcoin și piața futures bitcoin, precum și lipsa de reglementare și potențialul de fraudă sau manipulare pe piața bitcoin de bază.

Aceștia îndeamnă investitorii să se gândească la investițiile într-un fond care cumpără sau vinde contracte futures bitcoin „pentru a evalua cu atenție riscurile potențiale și beneficiile investiției”, numind factori, precum toleranța la risc, dezvăluirea riscului fondului și pierderea potențială din investiții.


Cont demo gratuit și nelimitat, fără restricții de depunere.

Avertismentul avertizează, de asemenea, că o creștere a prețului bitcoin nu poate duce la o creștere a valorii fondului care deține poziții în contracte futures bitcoin, invocând mai multe motive. De exemplu, este posibil ca fondurile să nu aibă expunere directă la activele subiacente ale contractelor. În plus, prețurile contractelor futures bitcoin pot varia în funcție de lunile de livrare și diferă de prețul BTC în sine. De asemenea, contractele futures expiră periodic, rezultând fluctuații ale expunerii portofoliului, întrucât pozițiile futures expirante sunt de obicei transformate în noi contracte.

Decizia SEC de a prelungi perioada de revizuire se aliniază cu o atitudine puternic prudentă luată de autoritatea de reglementare față de produsele legate de cripto.

Luna trecută, SEC i-a avertizat pe investitori să „cântărească cu atenție riscurile și beneficiile potențiale” ale investițiilor în fonduri cu expunere la Bitcoin, avertizând că investițiile criptografice sunt „extrem de speculative”.

La tranzacționarea timpurie de la Londra, joi, Bitcoin a scăzut cu 5,5% în ultimele 24 de ore, la 32 888 USD, ceea ce îi conferă o plafon de piață de 616,7 miliarde USD.
„Bitcoin este un fenomen nou, iar viabilitatea sa pe termen lung este incertă. Poate avea succes; poate eșua. Cu toate acestea, Comisia nu este bine poziționată pentru a evalua probabilitatea oricărui rezultat, pentru Bitcoin sau orice alt activ. ”
Cred că piețele s-au maturizat destul de mult.”

SEC a respins numeroase cereri de la diferite companii care încearcă să lanseze un ETF Bitcoin. Deși SUA a fost fermă cu refuzurile sale, Canada a adoptat o abordare mai favorabilă față de același lucru.

Care sunt repercusiunile negării unei astfel de aplicații?

„Complicațiile neaprobării [unei cereri] devin mai puternice, deoarece oamenii caută alte modalități de a face aceleași tipuri de lucruri pe care le-ar face cu un produs tranzacționat la bursă.”Acțiunea prețurilor Bitcoin arată astăzi destul de neinspirată. Nu numai că acțiunea prețurilor BTC / USD este practic echilibrată, dar este și subeficientă a altor criptomonede majore, cum ar fi Ethereum . ETH / USD estimează un câștig de 7% la sesiune.

Pentru a fi corecți, taurii cripto au organizat oferte puternice în weekend și au ajutat Bitcoin să se retragă mai mult față de ultimele minime de swing. Cu toate acestea, știrile potrivit cărora ARK Invest a lui Cathie Wood tocmai a făcut o mișcare pentru a enumera un ETF Bitcoin nici măcar nu ar putea ajuta la prelungirea raliului.

Potrivit documentului depus de SEC, fondul tranzacționat la bursă ar fi listat sub denumirea „ARK 21Shares Bitcoin ETF” și simbolul „ARKB”. Acestea fiind spuse, mica reacție a acțiunii prețurilor BTC / USD la știri are sens în lumina comentariilor recente ale președintelui SEC Gary Gensler. Mai exact, Gensler a menționat într-o mărturie a Congresului că „șansele să vedem un ETF Bitcoin aprobat în 2021 sunt foarte mici”.

Președintele SEC a comunicat, de asemenea, că „există multe provocări și lacune pentru protecția investitorilor pe piețele criptografice”. Deocamdată, acest lucru va păstra accesibilitatea Bitcoin – și cererea – relativ limitată la un anumit grad.

bitcoin ETF


Cont demo gratuit și nelimitat, fără restricții de depunere.

Trecând accentul pe peisajul tehnic pentru acțiunea prețurilor BTC / USD, vedem că cripto-ul a realizat o gamă de tranzacționare agitată de la mijlocul lunii mai. Menținerea altitudinii în jurul nivelului de preț de 30.000 de dolari este misiunea critică pentru taurii Bitcoin. Invalidarea acestui nivel de asistență tehnică expune cripto-ul la un potențial de retragere mai mare. Acest lucru ar putea pune în evidență mânerul de 17.000 de dolari ca următor strat de apărare, care este susținut de nivelul de retragere Fibonacci de 78,6% din gama de tranzacționare Bitcoin din martie 2020 până în aprilie 2021.

Continuarea scăzută ar putea fi catalizată de reluarea puterii dolarului SUA și aversiunea generală la riscul de piață ca răspuns la temerile conice ale FOMC sau la preocupările legate de variantele delta covid. Pe de altă parte, eclipsarea liniei de tendință descendente și a mediei mobile simple de 20 de zile ar putea sugera că taurii Bitcoin luptă împotriva controlului. În acest scop, recentul crossover MACD servește probabil ca o dezvoltare constructivă pentru potențialul de creștere. Acest lucru ar putea motiva o revenire mai mare către cele mai lungi luni până în prezent, în jurul nivelului prețului de 40.650 USD, înainte ca zona de 50.000 USD semnificativă din punct de vedere psihologic să fie luată în considerare.

De ce investitorii instituționali vor ETF-uri Bitcoin

De ce să cumpărați un ETF în loc de Bitcoin? De ETF – urile sunt produse care atrag mai mult pentru un public instituțional pentru un număr de motive. Aici sunt câțiva dintre ei:

cea a ETF-urilor este o piață reglementată, prin urmare consumatorii / investitorii sunt protejați;
De ETF – urile nu au nevoie de portofelul, cheile private și sisteme de securitate la fel de util ca acestea sunt sensibile pentru a proteja Bitcoin.
Acestea fiind spuse, nu mai rămâne decât să înțelegem de ce SEC SUA nu a aprobat încă ETF-uri Bitcoin . Volatilitatea Bitcoin îngrijorează Comisia pentru valori mobiliare . Aceste săptămâni au arătat că Bitcoin este capabil să câștige și să piardă chiar și 10-20% din valoare într-o singură zi. Acest lucru determină SEC să fie foarte precaut să nu facă rău investitorilor.

Cu toate acestea, ETF-urile Bitcoin există deja. De exemplu, în Canada învecinată , unde sunt listate în mod regulat de câteva luni, dar și în Brazilia .

Intrarea investitorilor instituționali pe piața Bitcoin a condus la o creștere a cererii pentru produse specifice și mai potrivite pentru acest obiectiv. ETF-urile Bitcoin satisfac această necesitate. Într-un moment de hype special pe piață, când inflația amenință stabilitatea banilor în numerar, dar când abilitățile tehnologice nu sunt încă suficiente pentru a cumpăra Bitcoin direct din bursele comune, este de înțeles de ce ETF-urile Bitcoin capătă atât de multă importanță. Va fi necesar să vedem dacă aceste motive vor fi suficiente pentru ca SEC să ajungă la o aprobare definitivă care să ducă la lansarea acestui instrument și în Statele Unite.

Cei mai buni brokeri pentru a investi în Bitcoin

Broker Depozit Min Reguli investitie
50 USD CySEC 109/10, FCA 583263
250 USD CySEC 169/12, FCA 522157
250 USD CySEC 250/14

Leave a Reply