Bitcoin Minig

Bitcoin e cripto valute

Există literalmente sute de criptomonede diferite disponibile și toate au valori diferite. Gândiți-vă la ei ca la un tip nereglementat de bani digitali, deși majoritatea nu sunt deosebit de ușor de cheltuit și toți prezintă un nivel ridicat de risc. Iată o prezentare generală a ceea ce trebuie să știți.

Bitcoin este probabil cea mai cunoscută cripto monedă, dar vine în multe forme, inclusiv Ethereum, Ripple, Litecoin și Bitcoin Cash. Acestea sunt toate tipurile de monedă digitală sau virtuală, cunoscute în mod colectiv sub numele de cripto monede.

Cu toate acestea, cu cât Bitcoin și alte criptomonede vor fi stabilite în viitor, cu atât mai mulți comercianți cu amănuntul și companii vor fi dispuși să-l accepte ca o monedă legitimă. Criptomonedele se confruntă cu amenințări de reglementare în creștere și, cu prețuri în continuă fluctuație, prezintă un nivel ridicat de risc pentru investitori.
Până în prezent, piața criptomonedelor este în creștere, iar numărul de persoane interesate de activele digitale crește continuu.
Dar, pentru ca acesta să fie profitabil pe această piață, trebuie să știi despre ce știu mai puțin de 1% dintre investitori .

În paragrafele următoare vă voi dezvălui:

  • Cum funcționează criptomonedele și de ce băncile centrale se tem de ele
  • Principalul factor de care să vă faceți griji atunci când investiți
  • Cum să investești în criptomonede prin cinci reguli de urmat cu sârguință
  • Ce truc folosesc academicienii pentru a investi în criptomonede
  • Cum să faci bani chiar dacă prețul criptomonedelor scade
  • Care platformă este cea mai bună pentru tranzacționarea criptomonedelor in Romania

Ce sunt Bitcoin și cripto monede?

Bitcoin este doar un tip de cripto moneda, o formă de activ digital sau bani care pot fi tranzacționați în mod similar cu moneda obișnuită. Nu există bani fizici atașați unei cripto monede, deci nu există monede sau facturi, ci doar o înregistrare digitală a tranzacției. Această înregistrare digitală este adesea denumită blockchain.

Un blockchain este o înregistrare istorică a fiecărei tranzacții verificate de fiecare computer din rețea. Verificarea se face după fiecare tranzacție, de exemplu atunci când a fost vândută o criptomonedă și în contul căreia a fost creditată. Fiecare cripto monedă are propriul său blockchain.

Criptomonedele sunt doar o reprezentare digitală a valorii care nu este emisă sau garantată de o bancă centrală sau de o autoritate publică.Aceasta înseamnă că nu are același statut juridic ca banii.

În general, nu sunt susținute de niciun fel de imobilizări corporale și sunt în prezent nereglementate, ceea ce înseamnă că, dacă ceva nu merge bine, nu veți primi nicio compensație.Deci, dacă doriți să cumpărați sau să investiți în Bitcoin sau în alte tipuri de cripto monede, veți avea o protecție legală limitată și un risc ridicat de a vă pierde o parte sau totalitatea capitalului.

Cum se produc cripto monede?

Bitcoin și criptomonede sunt create printr-un proces numit mining. Oricine poate extrage majoritatea criptomonedelor, dar este un proces dificil și care consumă mult timp.

Exploatarea minieră implică echipe de computere care rezolvă probleme matematice. Când problema este rezolvată, sunt create jetoane pentru orice cripto moneda la care lucrați, de exemplu un Bitcoin , iar computerul care a obținut soluția primește noul token.

Mineritul este, de asemenea, ceea ce le conferă securității cripto monedelor. Problemele matematice care sunt rezolvate sunt conectate la blockchain, înregistrarea fiecărui jeton dintr-o cripto monedă. Cea mai recentă problemă matematică nu creează doar jetoane multiple, ci verifică și cele mai recente tranzacții în același timp.

Cum funcționează eToro cu criptomonede ?

eToro poate fi folosit de oricine, atâta timp cât este legal să se facă acest lucru în țara lor. eToro ține o listă cu țările în care platforma este blocată din cauza modificărilor reglementărilor care intră în conflict cu legile comerciale.

eToro este, de asemenea, cel mai convenabil mod de a cumpăra BTC cu card de debit, deoarece monedele dvs. vor fi disponibile instantaneu și veți putea evita procesul lung de verificare KYC și de verificare (pe Coinbase, verificarea contului poate dura până la 3 zile). Adică, cu excepția cazului în care cumpărați cantități mari de Bitcoin, caz în care vi se va cere să încărcați documentație. eToro este, de asemenea, disponibil în diferite țări din întreaga lume și acceptă clienți din SUA.

Bitcoin și alte cripto monede pot fi schimbate cu bunuri și servicii în același mod ca lira britanică (£), dolarul american ($), Euro (€) și orice alte monede cu care sunteți obișnuiți.

Pentru a stoca și utiliza cripto moneda dvs., de obicei, veți avea nevoie de un „portofel” specializat care va avea propria adresă digitală unică, care vă va permite să trimiteți și să primiți cripto monede.

În plus față de portofele, puteți tranzacționa și moneda dvs. la schimburi. Unele dintre acestea vă vor permite, de asemenea, să vă convertiți moneda zilnică – £, $, € și așa mai departe – în cripto monedă și să vă convertiți deținerile dintr-un tip de cripto monedă în altul.

Cele mai frecvente escrocherii cu cripto monede sunt:

Schimburi false

Este posibil să vedeți oportunitățile de investiți ale Bitcoin și ale altor cripto monede comercializate pe rețelele sociale și prin e-mail – acestea vă vor trimite la schimburi false care pot dispărea adesea peste noapte.

Asigurați-vă că site-urile web sunt securizate prin HTTPS, deși aceasta nu este o garanție că site-ul este autentic, dar cel mai important lucru este să vă faceți cercetări și să căutați recenzii ale site-urilor.

Portofele false

Portofelele se referă în primul rând la stocarea cripto monedei dvs. și nu la cumpărare sau vânzare. Portofelele false sunt escrocherii malware care vă infectează computerul pentru a vă fura parolele și alte informații personale. Nu sunt ușor de observat, dar site-uri precum Bitcoin.com, de exemplu, recomandă portofele utilizatorilor de dispozitive mobile și desktop și oferă o modalitate simplă și sigură de a trimite și primi Bitcoin.

Escrocherii de tip phishing

Phishingul apare atunci când cineva încearcă să vă păcălească să creadă că un site web sau o afacere este autentică. Escrocii vă pot contacta în mai multe moduri, inclusiv un e-mail pe care l-ați primit conținând un link fals, o broșură pe care ați primit-o prin poștă sau printr-o reclamă falsă. De multe ori te vor încuraja să faci o tranzacție, dar acest lucru va fi fals, ceea ce înseamnă că vei pierde cripto moneda sau investiția ca urmare.Alternativ, ar putea fi o oportunitate pentru escroci să introducă malware pe dispozitivul dvs. pentru a vă fura datele personale.

Avertisment cripto monedă

Consumatorii au fost avertizați cu privire la posibilele riscuri ale cumpărării, tranzacționării sau deținerii de monede virtuale precum Bitcoin de la un organism de reglementare financiar european.

Autoritatea bancară europeană (ABE) a avertizat că unele dintre cele mai mari riscuri pentru consumatori includ:

Banii ar putea fi furați din „portofelul digital”

valoarea monedei virtuale se poate schimba rapid, reducând valoarea investiției dvs. și
pierdeți-vă banii dacă platforma de tranzacționare se prăbușește.
Monedele virtuale nu sunt reglementate, deci dacă ceva nu merge bine, nu veți putea cere despăgubiri.

Investitia in cripto riscuri

Piața se caracterizează printr-o volatilitate zilnică puternică , adică prețul criptomonedelor poate fluctua puternic în perioade scurte de timp: în câteva ore prețul ar putea crește și scădea cu până la 10%. Volatilitatea puternică se datorează faptului că, fiind o piață în curs de dezvoltare, nu este încă clar care ar putea fi valoarea fixată a acestor noi active digitale.Teoria economică pe care se bazează majoritatea modelării financiare dictează ipoteza că prețul unui activ corespunde valorii prezente a fluxurilor sale viitoare de numerar.

În cazul criptomonedelor, această evaluare este dificil de aplicat și, prin urmare, nu există nicio oscilație în jurul unui punct de echilibru așa cum se întâmplă pentru alte active, dar prețul de tranzacționare poate crește sau scădea semnificativ chiar și pentru o perioadă lungă de timp. Din acest motiv, dacă sunteți în căutarea unei investiți cu risc scăzut, vă sfătuiesc cu insistență să nu luați în considerare criptografiile și, prin urmare, vă recomand articolele colegilor care s-au ocupat cu titluri mai puțin riscante .

Dacă, pe de altă parte, sunteți în căutarea unei investiți agresive, cu toate beneficiile și riscurile care decurg din aceasta, vă voi descrie ce strategii să adoptați pentru a investi în criptomonedă , precum și variabilele cruciale de care trebuie să aveți în vedere.

Reguli importante pentru a investi in cripto

Iată cele cinci reguli de aur pentru a câștiga investiți atunci când decideți să tranzacționați criptomonede:

REGULĂ I

Crypto, spre deosebire de alte monede, nu sunt legate de politicile monetare ale băncilor centrale : prețul lor nu are o relație directă cu știrile și evenimentele de natură monetară. Deci, nu pierdeți timpul așteptând știri de la BCE și Fed.

Mai presus de toate, fii cu ochii pe noutățile referitoare la reglementările internaționale de pe această piață. Atunci când se adoptă autorizații sau restricții, acestea vor avea un impact puternic asupra prețului activelor digitale. De exemplu, în ianuarie 2018, când guvernele chinez și coreean au închis unele platforme de schimb, Bitcoin a pierdut 10%.

A 2-A REGULĂ

Bazându-se pe indicatori de analiză tehnică . După cum sa menționat anterior, piața criptomonedelor este afectată de o instabilitate puternică, iar investitorii se bazează pe instrumente mai puțin raționale decât cele utilizate pentru alte active.

Identificarea suporturilor, rezistențelor și a tendinței fiecărei criptomonede de interes va fi cu siguranță importantă pentru ca investițile dvs. să fie profitabile pe termen scurt .

Spre deosebire de alte piețe în care investitorii mari au instrumente și modele de ultimă oră, analiza tehnică este, fără îndoială, cea mai frecvent utilizată evaluare cu cripto.

A 3-A REGULĂ

Interpretați stările de spirit ale pieței și călăriți-le . Într-un moment în care piața are o încredere extremă într-o criptomonedă, sau când majoritatea investitorilor sunt convinși de o creștere a prețului, prețul va continua să crească și poți câștiga dacă poți înțelege și anticipa starea generală de spirit.

Mai târziu în articol veți găsi o metodă pe care eu și alți academicieni o folosim pentru a estima evoluția stărilor de spirit pe piața criptomonedelor.

A 4-A REGULĂ

Diversifică-ți portofoliul . Sfatul meu principal este să nu investești toate economiile într-o singură monedă, ci să creezi un portofoliu cu mai multe criptomonede pentru a reduce riscul total al pozițiilor.

Dacă aveți niște cunoștințe de bază de statistică, puteți încerca să calculați corelația dintre criptomonedele pe care le preferați și apoi să le selectați pe cele care au un coeficient de corelație cât mai departe de 1, chiar mai bine dacă este negativ.

Voi încerca să explic acest concept celor care nu au cunoștințe statistice.

Două monede digitale sunt corelate atunci când tendința prețului lor se comportă într-un mod similar: dacă prețul unei criptomonede crește sau scade, prețul aferente va tinde să se comporte în același mod.

Presupunând că o criptomonedă din portofelul tău devine extrem de populară într-o perioadă de timp și prețul său crește, vei putea câștiga bani chiar dacă celelalte monede digitale au rezultate slabe. În schimb, dacă moneda trece printr-o perioadă negativă, vei acoperi pierderile cu performanța restului.

Această strategie este aplicată de toți investitorii mari pentru a-și asuma riscuri mai mici.

A 5-A REGULĂ
Nu merită să mergi împotriva tendinței . Dacă prețul unei criptomonede scade, nu o cumpărați până când valoarea nu crește (așa-numitul „rebound”).

O strategie excelentă este să inserați în portofoliu criptomonedele emergente precum „ noul Bitcoin ” sau „ noul Ethereum ” sau să căutați, printre criptomonedele tranzacționate la prețuri mici, pe cele dotate cu o tehnologie sau o logică de bază capabilă să atragă atenția marilor investitori.

Cele mai bune 15 criptomonede cu potențial ridicat din 2021

Îți simplific munca raportând o listă cu cele mai importante criptomonede.
Deci ceea ce vom face aici este să încercăm să înțelegem dacă merită sau nu să investim în criptomonede . Nu ratați ghidul nostru pentru că pe lângă clarificarea dacă este avantajos sau nu, vom vorbi și despre monedele virtuale individuale aflate în circulație în prezent pentru a înțelege cum se descurcă și care dintre ele ar putea experimenta un boom în aceste vremuri sau în apropiere. viitor.


Bitcoin (BTC) : prima și cea mai faimoasă dintre criptomonede, creată de un programator necunoscut sub pseudonimul lui Satoshi Nakamoto în timpul crizei financiare din 2008. Ideea împărtășită de mulți este că Bitcoin este destinat să umple rolul aurului ca un depozit de valoare în viitor. Probabil, investiția în BTC este pasul de făcut pentru a intra în lumea criptomonedelor.

Ethereum (ETH) : o monedă de a doua generație, creată de foarte tânărul geniu rus Vitalik Buterin, care s-a născut cu unele îmbunătățiri față de Bitcoin , în primul rând viteza și posibilitatea dezvoltării de contracte inteligente ( smart contracts ) și dapps (aplicații). gestionate în mod descentralizat). Potrivit mai multor analiști, odată ce actualizările Ethereum 2.0 (ETH2) sunt implementate, Ether va depăși Bitcoin!

Ripple (XRP) : criptomoneda acceptată de bănci și entități centrale, inclusiv UniCredit, UBS și Santander. Scopul acestuia este de fapt acela de a facilita utilizarea serviciilor financiare (prin înlocuirea SWIFT), reducând costul și timpul acestora.

Bitcoin Cash (BCH) : o criptomonedă născută din coasta bitcoin pentru a urmări diferite obiective. În jargon, acest eveniment se numește „furcă”. Așa că aveți grijă, nu sunt același lucru, ci două criptomonede distincte și separate.

Litecoin (LTC) : una dintre primele criptomonede, precum și o alternativă istorică la Bitcoin . Creat în 2011 de un inginer Google, pare să fie destul de asemănător cu Bitcoin, cu totuși unele diferențe din punct de vedere tehnic.

Neo (NEO) : criptomoneda chineză . Nu te gândi rău, nu este clasicul fals fabricat în China! China are poate cea mai puternică economie din lume și, dacă dorește, știu cum să-și facă treaba. Neo se bazează pe tehnologia Ethereum.

Dash (DASH) : această criptomonedă a fost creată în 2014 prin modificarea algoritmului Bitcoin, cu scopul de a oferi maximum de secret și anonimat oricărei tranzacții.

Tether (USDT) : este o criptomonedă foarte specială. Diferă de celelalte prin faptul că este legat de valoarea dolarului ( stablecoin ). Ideea fondatorilor este de a avea un token digital (o criptomonedă) tranzacționat astfel: 1 dolar pentru 1 Tether. Având în vedere logica sa de bază, este cea mai stabilă și mai puțin riscantă criptomonedă. Cu toate acestea, fiind o criptomonedă, folosește tehnologia blockchain-ului și tranzacțiile nu au comisioane.

Binance Coin (BNB) : este criptomoneda a Bursei omonime. Binance este cel mai mare schimb de monede digitale din lume și, prin urmare, a generat un interes puternic. Posesia și plata prin BNB vă permit să beneficiați de unele reduceri la comisioanele de tranzacționare.

EOS (EOS) : dezvoltat de Block One în septembrie 2017. Principalele sale caracteristici sunt: ​​scalabilitate (o criptă scalabilă este rapidă, adică capabilă să proceseze un număr mare de operații pe secundă), flexibilitate și utilizare.

Cardano (ADA) : organizat de ingineri, oameni de știință și profesori universitari din întreaga lume, care și-au propus obiectivul de a inova sistemul cripto cu o nouă tehnologie, are potențialul de a evolua chiar și funcționarea blockchain-ului folosind protocolul deja astăzi. de validare a tranzacțiilor Proof-of-Stake (PoS) , care constă într-o îmbunătățire față de Proof-of-Work a Bitcoin (PoW care are loc cu minerit). În plus, va fi posibil să se programeze și să gestioneze contracte inteligente și dapp-uri; Odată clasificată ca altcoin în curs de dezvoltare, Ada este acum bine stabilită și s-ar putea dovedi a fi un pariu care va plăti profitabil în viitor.

Dogecoin (DOGE) : este o criptomonedă destul de diferită de monedele mai faimoase. De fapt, a fost creat inițial doar ca o glumă pentru entuziaștii cripto. Acest lucru este dovedit de numele, care derivă dintr-un meme în vogă acum câțiva ani. În ciuda istoriei neobișnuite legate de începuturile sale, popularitatea Dogecoin a explodat în 2021 și, în acest moment, este una dintre cele mai mari criptomonede după capitalizarea bursieră.

Astăzi Dogecoin este serios: valoarea a crescut vertiginos, înregistrând un câștig de peste 5.000% în 2021. Printre promotorii săi se numără CEO-ul Tesla, Elon Musk, care a încununat-o criptomoneda favorită.Musk chiar a numit Dogecoin „ criptomoneda poporului” și a promis că va planta un simbol fizic pe Lună.


UNISWAP (UNI): Uniswap este atât o criptomonedă cât și un Exchange descentralizat (DEX) care oferă servicii de tranzacționare peer-to-peer (face o piață automatizată – AMM, Automated Market Maker – bazându-se pe contractul inteligent al blockchainului Ethereum și oferă lichiditate pieței – „bază de lichiditate”).

Spre deosebire de schimburile centralizate (cum ar fi clasicul Binance) în care trebuie să vă înregistrați cu un cont, un DEX nu are terți implicați și, prin urmare, nu necesită înregistrare. Va fi suficient să conectați un portofel cripto la aplicația Uniswap pentru a începe schimbul de monede digitale .

Operațiunile de finanțare descentralizată (DeFi) cresc foarte mult în acest anși Uniswap este cel mai mare DEX după volumul de tranzacționare . Crypto este un „token de guvernare”, ceea ce implică faptul că deținătorii pot vota cu privire la orice modificare care urmează să fie implementată pe Bursă. Prețul său tinde să crească pe măsură ce traficul pe DEX crește, deoarece vor fi mai mulți oameni care vor să dețină moneda . În cele din urmă, utilizatorii își pot împrumuta token-urile către Uniswap în schimbul unui comision acordat pentru serviciul de lichiditate furnizat (oricine poate deveni furnizor de lichiditate).


POLYGON (MATIC): Polygon, cunoscut anterior ca Matic Network, a fost conceput ca o soluție pentru a îmbunătăți viteza și a reduce costurile de tranzacție pe rețelele blockchain. În centrul a tot se află din nou Ethereum care, fiind cel mai folosit ecosistem pentru a profita de serviciile descentralizate oferite, este adesea prea scump și aglomerat.

Din punct de vedere tehnic, Polygon acționează ca o „rețea layer-2”, sau ca un strat adăugat prin „sidechain” (un blockchain semi-independent care funcționează în tandem cu un lanț principal) la Ethereum , pentru a-și crește tonaj, eficiență (în termeni de costuri și scalabilitate) și securitategestionarea aplicațiilor descentralizate „off-chain”.

Scopul este de a promova interoperabilitatea între diferitele ecosisteme blockchain compatibile cu Ethereum, adică posibilitatea de a face diferite rețele cripto să comunice între ele. Polygon (care folosește deja protocolul PoS) se bazează pe cripto-ul MATIC , care este folosit ca metodă de plată pentru cei care interacționează pe ecosistem și dă dreptul de vot pentru modificările din rețea.

SOLANA (SOL): Solana este o platformă cripto care vrea să ducă viteza cu care tranzacțiile sunt executate la limită fără a sacrifica conceptul de descentralizare. Criptomoneda, denumită SOL, este folosită pentru a plăti operațiunile care au loc în rețea și dă dreptul de vot pentru modificările din blockchain.

Solana acceptă, de asemenea, dapps, dar a avut o creștere masivă a popularității proiectelor NFT (Non-Fungible-Token), adică bunuri virtuale care, prin natura lor, sunt unice și nu sunt interschimbabile, spre deosebire de token-uri precum BTC; acestea sunt folosite pentru a atesta autenticitate și proprietate digitală.

Domeniile de utilizare includ cripto artă, jocuri și colecționare). In orice caz,Adevărata forță a rețelei constă în scalabilitatea și economia operațională a acesteia , reușind să proceseze aproximativ 50.000 de tranzacții pe secundă la un cost mediu de 0,00025 USD . Ethereum procesează în prezent aproximativ 15 (cu ETH2 numărul va crește exponențial), în timp ce o realitate consolidată precum Visa este la 24.000 . Solana se bazează pe o combinație a protocolului PoS și a unui nou mecanism numit Proof-of-History, care creează dovezi istorice că un eveniment s-a întâmplat la un anumit moment în timp.

etoroCumparabitcoin.com recomandă Platforma eToro.
Copiați operațiunile Trader Experți!

X