Bitcoin legal El Salvador

Bitcoin devine legal în El Salvador

Musk a postat duminică pe Twitter că producătorul de automobile electrice va relua permisiunea tranzacțiilor Bitcoin atunci când minerii care verifică tranzacțiile folosesc mai multă energie regenerabilă. Bitcoin, cel mai mare și mai bun din lume.Bitcoin se tranzacționează între suportul său săptămânal la 32.000 USD și rezistența sa săptămânală la 50 DMA (medie mobilă zilnică) de 42.000 USD. Există o mulțime de frică pe piață, deoarece președintele va vorbi despre criptomonedă și rolul acesteia în recentele hacks ransomware. O închidere săptămânală sub 32.000 USD ar fi problematică pentru Bitcoin.

Pe de altă parte, un indicator de lanț a afișat un „semnal de supravânzare”. Indicatorul este „Indicatorul sentimentului adreselor active” care este disponibil la Decentrader.

 • Bitcoin: $38,996.77, up 11.51%
 • Ethereum: $2,478.09, up 5.82%
 • Tether: $1.00, down 0.05%
 • Binance Coin: $358.86, up 5.58%
 • Cardano: $1.54, up 5.59%
 • Dogecoin: $0.3212, up 4%
 • XRP: $0.8708, up 5.50%
 • USD Coin: $0.9996, down 0.05%
 • Polkadot: $21.72, up 7.35%
 • Uniswap: $22.8, up 8.89%

El Salvador a devenit prima țară care a adoptat Bitcoin ca mijloc legal de plată. Ca parte a poziției sale pro-Bitcoin, guvernul țării a anunțat, de asemenea, că oricine poate deveni rezident al El Salvador pentru doar 3 Bitcoin. Așa cum era de așteptat, FMI nu este în regulă cu decizia El Salvador de a face Bitcoin curs legal, menționând că măsura ridică „o serie de probleme macroeconomice, financiare și juridice care necesită o analiză foarte atentă”.


Cont demo gratuit și nelimitat, fără restricții de depunere.

Guvernul Paraguay a dezvăluit că va începe să lucreze la un proiect „important” care implică Bitcoin și PayPal.
Managerul de active Ruffer a încasat un profit de peste 1 miliard de dolari din investiția sa Bitcoin în noiembrie 2020.
Fostul președinte american Donald Trump a criticat Bitcoin, spunând că „pare o înșelătorie”.
MicroStrategy vrea să cumpere mai mult Bitcoin după ce a strâns 500 de milioane de dolari din vânzările de bancnote senior.
Provincia chineză Xinjiang a ordonat unor mineri Bitcoin din regiune să oprească operațiunile. În mod similar, Qinghai a emis, de asemenea, o interdicție asupra activităților miniere Bitcoin în ultima săptămână.

Balenele Ethereum își ascund rezervele

Vorbind despre reducerea Bitcoin, mai multe mass-media chineze au început să includă pe lista neagră cuvinte cheie referitoare la unele schimburi de criptare de top.
Aproximativ 1% din oferta circulantă a Bitcoin trăiește acum pe blockchain-ul Ethereum ca BTC înfășurat.
Echipa BTC PEERS a făcut o scufundare profundă în motivul pentru care Bitcoin este numit o bulă și de ce nu a izbucnit încă.
Senatorul din Texas, Ted Cruz, a făcut un pas înainte pentru a dezvălui că este pro-Bitcoin.
Fondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, s-a ciocnit cu autoproclamatul fondator al Bitcoin Craig Wright. El l-a numit înșelătorie.
Premiul săptămânii pentru cel mai mare critic al lui Bitcoin revine senatorului american Elizabeth Warren. Potrivit ei, Bitcoin și alte cripto reprezintă un „refugiu sigur pentru activități ilegale”.
India s-ar putea să renunțe în curând la poziția sa anti-Bitcoin în favoarea clasificării cryptosului ca active alternative.


Cont demo gratuit și nelimitat, fără restricții de depunere.

Ethereum

Un raport Bloomberg a sugerat că Ethereum este pe cale să depășească Bitcoin ca fiind cea mai mare criptomonedă din lume.
Taxele pentru gazele Ethereum au scăzut la cele mai scăzute niveluri de la începutul anului.
Numărul de Ethereum pe bursele criptografice a scăzut la un minim de doi ani, sugerând că investitorii de balene au început să acumuleze activul digital.
Datele de la Santiment arată că investitorii de balene și-au păstrat stocul Ethereum pe fondul prăbușirii pieței. În plus, au continuat să își mărească stocul Bitcoin.

Ce este Bitcoin in ziua de astazi

Bitcoin este o monedă lansată în 2009 de Satoshi Nakamoto (un pseudonim) și este astăzi cea mai cunoscută dintre cele peste 5.000 de criptomonede existente.

Fiind o monedă digitală descentralizată pe care o persoană o poate cumpăra, vinde și schimba direct, Bitcoin nu folosește intermediari precum băncile . Cu toate acestea, fiecare tranzacție Bitcoin a fost notată pe un registru public la care oricine poate accesa. Această transparență face tranzacțiile dificil de inversat și falsificat, ceea ce este important deoarece nu există niciun guvern sau altă instituție emitentă care să supravegheze sau să garanteze valoarea Bitcoin.

Potrivit Bitcoin , există 3 modalități principale de a obține moneda virtuală:

 • cumpărând la un schimb
 • acceptându-le pentru bunuri și servicii
 • minarea altora noi

Bitcoin și alți mineri de criptomonede sunt plătiți pentru munca lor ca auditori care verifică această legitimitate a tranzacțiilor. Toate tranzacțiile pe care oamenii încearcă să le verifice sunt adunate în cutii cu un lacăt virtual numit „blockchains”. Minerii rulează software în speranța de a localiza cheia pentru a deschide lacătul respectiv. Odată ce a fost găsit, se deschide caseta și tranzacția este verificată. Minerul care găsește acea cheie primește o recompensă pentru Bitcoins nou generați.

Se pare că este nevoie de peste 25 de miliarde de încercări pentru a găsi acea cheie rară.

Rețeaua descentralizată de computere specializate, numite „platforme” sau „platforme miniere”, caută să rezolve ecuații matematice extrem de complexe. Odată ce acea ecuație este rezolvată, verificarea este sigură că blockchain-ul este corect.

Procesul consumă destul de multă energie.

“Criptomoneda este o idee bună la multe niveluri și credem că are un viitor promițător, dar acest lucru nu poate avea un cost foarte mare pentru mediu”, a scris pe Twitter Tusk CEO Musk luna trecută, recunoscând în acel moment că Tesla nu va vinde Bitcoin. Cu toate acestea, intenția companiei a fost „să o folosească pentru tranzacții de îndată ce mineritul trece la energie mai durabilă”.

Îndemnul Musk va influența consumul de energie al bitcoinului?
De ce este criticat pentru utilizarea combustibilului fosil?


Cont demo gratuit și nelimitat, fără restricții de depunere.

Descentralizat, mereu aprins și ușor de tranzacționat: Bitcoin are o atracție destul de mare. Dar se bazează și pe o rețea care folosește în mod constant energie, iar aceste sume sunt văzute ca excesive pentru mulți dintre scepticii și criticii criptomonedei. Necesită o putere de calcul enormă, care la rândul său folosește cantități uriașe de electricitate.

Bitcoin sunt exploatate de un hardware special numit ASIC (chips-uri de circuit integrat specifice aplicației), care sunt desemnate doar pentru extragerea de bitcoin sau alte monede bazate pe același algoritm. Exploatarea Bitcoin necesită nu numai multă energie electrică, ci și un loc special pentru o mașină, deoarece platformele miniere sunt zgomotoase și emit multă căldură.

The Washington Post notează că un număr tot mai mare de ecologiști văd Bitcoin ca o risipă uriașă de resurse și un motor al schimbărilor climatice. Le este greu să justifice mai multe fabrici de cărbune din China care alimentează hale gigant de servere, astfel încât oamenii bogați de cealaltă parte a lumii să poată cumpăra Bitcoin. Pentru țările cu sisteme de alimentare instabile, minerii pot crește, de asemenea, riscul de întrerupere – unele întreruperi recente din Iran au fost puse pe seama creșterii activității miniere.

Universitatea din Cambridge , Centrul pentru Alternative Finance spune miniere Bitcoin utilizează un procent estimat de 13.81 gigawati de electricitate anual, până la 2,25 gigawati în 2015, când universitatea a început urmărirea consumului de energie electrică Bitcoin lui.

Unii oameni spun că este, de asemenea, important să nu încercați să comparați consumul de energie al bitcoinului cu cantitatea totală de energie utilizată de bănci, cum ar fi energia cheltuită pentru iluminatul birourilor, costurile de călătorie ale angajaților și alte servicii pe care le oferă o bancă tradițională, cum ar fi împrumuturi și credite ipotecare.

Alții susțin că Facebook, Amazon, Microsoft și Google trebuie – cu toate centrele lor masive de date din întreaga lume – să utilizeze o cantitate comparabilă de energie electrică cu Bitcoin. De fapt, nu. De fapt, dacă adăugați toată energia electrică utilizată de Google, Amazon, Microsoft și Facebook împreună, sunteți încă la aproximativ 1/4 din cantitatea de energie pe care Bitcoin o folosește astăzi.

Un bitcoin nou, îmbunătățit și mai ecologic poate fi prețul de admitere pe piețele principale.

Există un număr din ce în ce mai mare de părți potențial interesate care doresc un alt tip de bitcoin, unul mai adaptat mediului și o monedă mai etică. Desigur, câștigarea de capitaluri verzi pentru clienți este importantă pentru analiștii financiari. Companiile mari sunt obligate de comitete de sustenabilitate și ESG. Au părți interesate, reguli și procese de urmat. Și, în zilele noastre, impactul asupra mediului este o răspundere materială. Trebuie să dovedească că sunt curați.

Bitcoinul verde a fost propus ca o modalitate de a contracara consumul excesiv de energie și emisiile de CO2 ale criptomonedelor. Inițiativele pentru a face Bitcoinul mai verde augurează pentru adoptarea instituțională și instituțională ESG, potrivit lui David Grider , strateg la Fundstrat Global Advisors LLC.

Propunerile de compensare a carbonului pe care îl emite poate fi un bun început, dar reducerea acestui carbon în primul rând este cu siguranță o provocare. În timp ce utilizarea surselor regenerabile de energie electrică este în creștere, minerii de Bitcoin vor concura pentru energia verde cu alte sectoare care doresc să se decarbonizeze, inclusiv transportul, încălzirea și procesele industriale.

Întreprinderile durabile de încrucișare pot deveni mai proeminente rapid în această căutare a criptomonedelor mai ecologice.

De exemplu, un EV cu 2 locuri de mici dimensiuni, numit Daymak Spiritus, care va avea loc în 2023, va putea extrage criptomonede. Aldo Baiocchi , CEO Daymak, a declarat că compania „plasează un GPU RTX 3070 Geoforce sau mai multe GPU RTX 3070 Geoforc 3070 (opționale) care sunt necesare pentru calculele de conducere autonomă. Vor fi exploatate de la 60MH la 500MH. Le vom seta automat din cele mai bune bazine miniere sau îi vom permite utilizatorului să aleagă. Utilizatorii se pot baza pe o varietate de criptos pe placul lor. ”

Leave a Reply