Bitcoin cine este creatorul

Bitcoin cine este creatorul?

A avut șansa să câștige un miliard de dolari, să demonstreze că este cel mai important om de știință din ultimii ani, să fie venerat de o comunitate globală care tânjește după mitul creației și sub forma unor mici plăți online face ofrande votive către zeu care este pe cale să se dezvăluie, să fie recunoscut ca tatăl unei invenții la fel de epocală ca tipografia lui Gutenberg. Pentru a fi adorat de lumea reală din care a scăpat treizeci de ani unde cineva și-a imaginat pentru el Nobelul și imensa bogăție.

De ani de zile, jurnaliștii și entuziaștii încearcă să-și dea seama cine a inventat sistemul: în 2014 revista Newsweek a scris că a identificat adevăratul Sakamoto , dar persoana în cauză a negat orice implicare. În decembrie 2015, Wired și Gizmodo au speculatcă în spatele pseudonimului nu se afla un japonez.

Nu s-a întâmplat și o carte bună explică cum și de ce nu vom ști niciodată pe deplin adevărul despre Craig Wright alias, probabil Satoshi Nakamoto alias inventatorul bitcoinului, moneda digitală și a blockchain-ului, platforma care acceptă plățile. Cei care cunosc subiectul știu deja. Ceilalți, majoritatea dintre noi ignoranți alfabetizați în școlile de seară de pe rețelele de socializare, învață ceva citind „Viața secretă – Trei povești adevărate ale erei digitale” scrisă de Andrew O’Hagan, publicată în Italia de Adelphi.

Și înțeleg mai bine visul libertarian al unei lumi fără bănci centrale, fără controale, fără state, fără putere prestabilită. Un vis care reproșează acestui sistem politic și economic criza și prăbușirile și falimentele din ultimul deceniu.

Un nou proces ar putea influența cine este adevăratul inventator al bitcoinului – de ce crearea sa este încă învăluită în mister.

Bitcoin cum este creat

bitcoin cum este creat

Craig Wright, inventator auto-declarat al Bitcoin, ajunge la tribunalul federal din West Palm Beach, Florida, SUA, vineri, 28 iunie 2019. Wright trebuie să dezvăluie cât de mult din moneda digitală deține într-un costum, acuzându-l că a înșelat un colaborator din mai mult de 5 miliarde de dolari, jumătate din pretinsul depozit.

Un proces privind drepturile de autor introdus de Craig Wright – omul care s-a pretins că este Satoshi Nakamoto, pseudonimul folosit de creatorul bitcoinului – ar putea pune în sfârșit la culcare misterul de ani de zile despre cine a inventat de fapt criptomoneda de mai multe miliarde de dolari.

Acest lucru se datorează faptului că succesul procesului ar depinde probabil de faptul că Wright a demonstrat că a făcut, de fapt, cartea albă care inițial a prezentat tehnologia din spatele bitcoin. Și cazul ar putea forța instanța britanică să analizeze dacă Wright este sau nu inventatorul real al bitcoin, potrivit Reuters.

Înalta Curte din Londra a decis joi că Wright, informatiiicianul australian care a spus pentru prima dată în 2016 că a creat bitcoin cu opt ani mai devreme, ar putea să-și acționeze procesul împotriva drepturilor de autor împotriva operatorului și editorului anonim al site-ului bitcoin.org, potrivit Reuters .

Procesul Wright acuză bitcoin.org de încălcarea drepturilor de autor pentru afișarea unei copii a infamei cărți albe bitcoin, despre care susține că a scris în 2008, subliniind ce este bitcoin și cum funcționează. El cere instanței să forțeze bitcoin.org să elimine cartea albă de pe site.

El a adăugat că „activele bazate pe fiat sunt în cele din urmă garantate” de același sistem juridic care „astăzi mi-a făcut ilegal să găzduiesc cartea albă Bitcoin, deoarece un mincinos notoriu a jurat într-un judecător că este Satoshi”. El a deplâns faptul că verdictul a fost „sistemul în care justiția depinde de cine are cel mai mare portofel”.

„Aceasta este o evoluție importantă în misiunea Dr. Wright de a revendica drepturile de autor asupra cărții sale albe. Deși astăzi a obținut victoria în mod implicit, deoarece nu a fost pregătită nicio apărare, este de remarcat faptul că instanța britanică a ordonat în continuare lui să facă cartea albă inaccesibilă în Marea Britanie.”


Cont demo gratuit și nelimitat, fără restricții de depunere.

Bitcoin.org a refuzat să elimine cartea albă de pe site și a postat o declarație în ianuarie în care spunea că „afirmațiile lui Wright sunt fără merit”.

Scopul lui Wright este de a oferi dovezi că este autorul cărții albe din 2008 și, astfel, că este Satoshi Nakamoto, pseudonimul folosit de misteriosul creator de bitcoin, a declarat avocatul său pentru Reuters .

„Prin prezentarea acestei cereri privind drepturile de autor, clientul nostru, Dr. Wright, va furniza dovezi în sprijinul afirmației sale că a fost autorul cărții albe bitcoin, pe care a lansat-o în 2008”, a declarat Simon Cohen, un avocat al firmei de avocatură britanice Ontier, care reprezintă Wright, a declarat într-un comunicat furnizat CNBC Make It.

Cazul va trece la concluzia dacă instanța este convinsă că dr. Wright a autorizat într-adevăr – și deține drepturile de autor din – cartea albă și, prin urmare, că este Satoshi Nakamoto.”Wright nu a dezvăluit încă exact ce dovezi intenționează să prezinte pentru a-și susține pretențiile în instanță.

Există însă o modalitate convingătoare de a demonstra dacă Wright este Nakamoto, spune profesorul Eric Chason, William și Mary Law School, care cercetează criptomonedele.„Cele mai puternice dovezi pe care domnul Wright le-ar putea pune ar fi dacă ar putea arăta controlul asupra unora dintre primele bitcoin extrase de Satoshi Nakamoto”, spune Chason.

Da, experții cred că inventatorul (sau inventatorii) bitcoin a extras un portofoliu de peste 1 milion de bitcoin – o rezervă care astăzi ar merita doar valoarea de 50 de miliarde de dolari.

De asemenea, Wright ar trebui să se bazeze pe un expert criptografic pentru a verifica autenticitatea dovezilor sale pentru a obține aprobarea unei instanțe, spune Chason.

Și Wright ar putea avea alte căi de explorat pentru a-și susține revendicarea drepturilor de autor, potrivit Chason.

De exemplu, el ar putea arăta capacitatea de a accesa conturile lui Nakamoto pe forumurile online unde creatorul bitcoin a interacționat cu dezvoltatorii și comunitatea criptomonedelor în primele zile ale bitcoin.

Ce sti ? cumpara bitcoin e chiar mai simplu decat crezi?

Sau, dacă are fișiere computerizate care arată cercetări sau scrieri pe bitcoin ca un concept care este anterior cărții albe din 2008 sau chiar corespondență datată (cum ar fi un e-mail către un coleg care arată o schiță timpurie a lucrării sau cercetarea bitcoin), ar putea fi suficient pentru a influența curtea.

Ar fi o dramă grozavă în sala de judecată, totuși, dacă ar putea să meargă în justiție și să apese un buton” transferând controlul asupra unora dintre bitcoin despre care se știe că a fost exploatat de Nakamoto, spune Chason. „Ar fi convingător și o poveste destul de grozavă.”

Cum a apărut misterul

În 2008, cartea albă de nouă pagini care descrie ideea pentru bitcoin a fost publicată pe o listă de corespondență pentru pasionații de criptografie de către un autor care se numea Satoshi Nakamoto. Cartea albă a descris bitcoinul ca „o versiune pur peer-to-peer a numerarului electronic care ar permite plățile online să fie trimise direct de la o parte la alta fără a trece printr-o instituție financiară”.


Cont demo gratuit și nelimitat, fără restricții de depunere.

Nakamoto a lansat apoi oficial prima versiune a software-ului bitcoin la începutul anului 2009, colaborând cu dezvoltatorii și programatorii de software online în următorii câțiva ani pentru a îmbunătăți software-ul. În 2010, valoarea unui singur bitcoin a fost de aproximativ 8 cenți și, până la sfârșitul anului, valoarea totală a criptomonedei a depășit 1 milion de dolari .

Cu toate acestea, nimeni nu a cunoscut vreodată adevărata identitate a lui Nakamoto, deoarece experții cred că pseudonimul ar fi putut reprezenta fie o singură persoană, fie chiar un grup de oameni.

Misterul din jurul Nakamoto s-a adâncit abia în 2011, când creatorul pseudonim a încetat să lucreze complet la bitcoin și a dispărut în esență, predând controlul codului open-source care permite utilizarea bitcoin inginerului software Gavin Andresen, care a fost printre dezvoltatorii care au ajutat la rafinați software-ul Bitcoin în primele sale zile.

Între timp, oricine este Nakamoto s-ar fi putut îndepărta cu aproximativ 5% din valoarea totală a criptomonedei care a fost extrasă din 2009.

Cine crede că este Satoshi Nakamoto?

În ultimul deceniu, pe măsură ce bitcoinul a crescut pentru a atinge o valoare totală de piață de aproximativ 1 trilion de dolari , speculațiile s-au învârtit asupra adevăratei identități a creatorului său.În 2017, CEO-ul Tesla, Elon Musk, a negat public că este Nakamoto după ce postările de pe blog au sugerat că ar putea fi în spatele bitcoin.

Trei ani mai devreme, un bărbat din California pe nume Dorian Nakamoto (al cărui nume de naștere era Satoshi) fusese raportat ca fiind creatorul de bitcoin, dar ulterior a respins acele afirmații și a spus că nici măcar nu auzise niciodată de bitcoin. Alți potențiali candidați au fost inginerul în calculatoare Nick Szabo , care a inventat un predecesor bitcoin numit Bit Gold la sfârșitul anilor ’90. Cu toate acestea, Szabo însuși a negat în mod regulat să fie Nakamoto.

În timp ce postările online ale lui Nakamoto s-au identificat inițial ca un bărbat în vârstă de 30 de ani, care trăiesc în Japonia, unii oameni au arătat primele postări ale lui Nakamoto în forumurile online, care foloseau ortografii și expresii britanice precum „culoare” și „sângeros ”, ca dovadă că bitcoinul creatorul ar putea fi originar din Anglia.

Craig Wright a mai spus că este Nakamoto

Wright a făcut un pas înainte în 2016 pentru a spune că este Nakamoto și inventatorul bitcoin. Într-o postare pe blog la acea vreme, inginerul și antreprenorul australian din domeniul computerelor a mulțumit comunității online de dezvoltatori și mineri bitcoin pentru promovarea creșterii masive a criptomonedei de la lansare.

Pasiunea, intelectul și perseverența acestei comunități incredibile mi-au luat mica contribuție și l-au hrănit, l-au sporit, i-au dat viață. Ai dat lumii un mare dar. Mulțumesc ”, a scris Wright.

Afirmațiile lui Wright au obținut sprijinul unor membri ai comunității bitcoin, inclusiv Jon Matonis, cofondator al Fundației Bitcoin nonprofit. Cu toate acestea, Andresen, care a preluat controlul codului bitcoin de la Nakamoto, dar nu s-a întâlnit niciodată cu creatorii, a susținut inițial afirmațiile lui Wright, dar ulterior a recunoscut că avea îndoieli cu privire la faptul dacă Wright este sau nu Nakamoto, adăugând că era cel puțin posibil ca Wright să păcălească. l prin fabricarea de false dovezi menite să demonstreze că era Nakamoto.

Wright nu a răspuns public la declarația bitcoin.org.

Wright este angajat într-un alt proces în desfășurare în SUA, unde fratele programatorului de computer Dave Kleiman, decedat, susține că Wright a sustras mai mult de 1,1 milioane de bitcoin pe care Wright și Kleiman au exploatat-o ​​printr-o firmă pe care au creat-o împreună în 2011, numită W&K Info Defense Research LLC. Depus în 2018 , procesul urmează să fie judecat mai târziu în acest an. (Avocații lui Wright au răspuns într-o instanță de judecată după intentarea procesului, negând acuzațiile lui Kleiman și numind procesul „tentativă de shakedown”).

În ceea ce privește costul dreptului de autor bitcoin, dacă Wright poate dovedi că este Nakamoto, atunci acest lucru ar dovedi că este autorul cărții albe și și-ar putea exercita drepturile de autor.

Bitcoin-urile au câștigat multă atenție în mass-media în ultimii ani atât pentru succesele obținute de monedă, cât și pentru povestea misterioasă din jurul concepției și creației lor. Astăzi, multe site-uri le acceptă ca monedă pentru cumpărături online și se estimează că există în jur de 15,5 milioane în circulație. La cursul actual, fiecare Bitcoin are o valoare de aproximativ 449 USD, dar prețurile se schimbă constant în funcție de producția lor și de numărul de schimburi care se fac online.

Cele mai bune platforme pentru a investi în Bitcoin

Selectarea celor mai bune Platforme de tranzacționare reglementate și sigure cu care este posibil să tranzacționați prin următoarele piețe: Acțiuni, Forex, Indici, ETF-uri, Criptomonede.
Platformă Beneficii informație Cheltuieli Cont deschis
eToro Evaluare ⭐⭐⭐⭐⭐
  • Reglementată: CySEC 109/10, FCA 583263
  • Cont demo gratuit: 100.000€
  • Copy Trading: Copiați cei mai buni Trader
  • Depozit minim: 50$
  • Levier: 1:30
  • Criptomonede
  • Social Trading
  • Costul tranzactiei: 0 USD
  • Taxe pentru Acțiuni: 0 USD
  • Taxe la ETF-uri: 0%
  • Taxe de Cripto: de la 0.75%
67% dintre utilizatori pierd bani cu acest furnizor prin tranzacționarea cu CFD-uri.
Pieţele: CFD Forex Actiuni Crypto Fonduri ETF Limbi: limba Română Limba Engleză + alte limbi
xtb Evaluare ⭐⭐⭐⭐⭐
  • Reglementată CySEC 169/12, FCA 522157
  • Cont demo gratuit: 100.000€
  • Centro formazione: Scuola di Trading
  • Depozit minim: 250$
  • Levier: 1:30
  • Criptomonede
  • MetaTrader 4
  • Costul tranzactiei: 0€
  • Taxe pentru Acțiuni: 0%
  • Taxe la ETF-uri: 0%
  • Taxe de Cripto: de la 0.5%
77% dintre utilizatori pierd bani cu acest furnizor prin tranzacționarea cu CFD-uri.
Pieţele: CFD Forex Actiuni Crypto Fonduri ETF Limbi: limba Română Limba Engleză + alte limbi
iq option Evaluare ⭐⭐⭐⭐
  • Reglementată CySEC 274/14, FCA 670182
  • Cont demo gratuit
  • Depozit minim 10$
  • Depozit minim: 10$
  • Levier: 30:1 - 2:1 Crypto
  • Criptomonede
  • MetaTrader 4
  • Costul tranzactiei: 0€
  • Taxe pentru Acțiuni: 0%
  • Taxe la ETF-uri: 0%
  • Taxe de Cripto: de la 0.5%
77% dintre utilizatori pierd bani cu acest furnizor prin tranzacționarea cu CFD-uri.
Pieţele: CFD Forex Actiuni Crypto Limbi: Limba Engleză
© 2022 Grafice și tabele deținute de Cumparabitcoin.com

Leave a Reply

etoroCumparabitcoin.com recomandă Platforma eToro.
Copiați operațiunile Trader Experți!

X