Bitcoin piratat

Bitcoin : cheile nu pot fi piratate

Criptomoneda este la modă. Bani pe care nu îi poți vedea?

Conturi online care nu sunt reglementate de bănci mari sau chiar de federale? Are o senzație futuristă și oricine și toată lumea pare să cumpere tendința. Mulți dintre acei oameni care cumpără sute de bitcoin susțin că investiția în criptomonede este biletul pentru mâine mai bogată, dar experții în securitate cred că altfel. Au avertizat în repetate rânduri că toate criptomonedele sunt extrem de vulnerabile și riscă să fie piratate – și asta include și pe a ta.

Este criptomoneda valul viitorului financiar sau este cu adevărat la fel de riscant pe cât ar crede experții?

Cumpara Bitcoin : cum functioneaza cheia

Criptomonedele sunt descentralizate și nereglementate. Asta înseamnă că nu există o singură țară sau instituție care să controleze Bitcoin, Ethereum sau Litecoin. În consecință, aceste valute sunt extrem de volatile și vulnerabile la risc. Deoarece toate tranzacțiile cu criptomonede sunt procesate online, un hacker poate pur și simplu să se rupă în schimburi de cripto, să dreneze portofelele oamenilor și să dispară fără urmă.

După cum vă puteți aștepta, hackerii au urmărit creșterea meteorică a criptomonedelor și sunt dornici să încaseze premiul. Fraudează sistematic sistemul de ani de zile și au devenit mai îndrăzneți de-a lungul timpului. În cea mai recentă hoție majoră, hackerii au câștigat cu o criptomonedă incredibilă de 530 milioane dolari de la Coincheck, principalul schimb valutar asiatic de bitcoin, din ianuarie trecut.

Înainte de a lua decizia, citiți mai departe pentru a vă înarma cu toate informațiile de care aveți nevoie despre hacking-urile criptomonedelor. Este foarte dificil să piratezi rețeaua Bitcoin, dar există întotdeauna riscul ca monedele să fie furate dintr-un portofel într-un schimb valutar digital. Cu alte cuvinte, riscurile sunt scăzute, dar nu zero.

Rețeaua bitcoin este susținută de tehnologia blockchain, care este foarte dificil de piratat. În tehnologia blockchain, datele nu sunt stocate într-un server central, ci într-o rețea imensă de computere, care verifică și verifică în mod constant dacă înregistrările sunt corecte. Acest lucru face ca hacking-ul să fie mult mai greu – un hacker va trebui să încalce un număr mare de servere pentru a colecta informații.

De exemplu, dacă un hacker încearcă să fure dintr-o cameră cu un singur seif, este ușor să faci asta. Cu toate acestea, dacă cineva încearcă să comită un hoist din sute de camere cu seifuri, fiecare conținând informații despre cum să acceseze singura seifă, atunci devine foarte dificil pentru hoț. Totuși, nu este imposibil!

Alte articole ce te intereseaza:

Bitcoin poate fi piratat

De când Bitcoin a apărut în 2009, întreaga rețea nu a fost încă piratată. Au existat cazuri de schimburi sau portofele care au fost sparte, dar nu întreaga rețea. Acestea fiind spuse, există riscuri potențiale de securitate în diferite etape ale procesului de investiti Bitcoin.

Bitcoin-urile sunt stocate în portofele și tranzacționate prin intermediul schimburilor digitale de valută.

Deci, nu este dificil pentru utilizatori să acceseze portofelele altor persoane și să le fure monedele. Deși un proces de identificare cu doi factori este utilizat în mod obișnuit ca măsură de securitate, dacă hackerii pot accesa unele dintre informațiile personale ale utilizatorului care nu au legătură cu criptomonedele, ar putea să se infiltreze în portofele și să fure Bitcoin. Deci, toți investitorii Bitcoin sunt sfătuiți să ia măsuri de precauție adecvate pentru a-și proteja monedele.

Bitcoin și celelalte criptomonede luate împreună se ridică la o grămadă de active de 280 miliarde dolari. Încă din primele zile ale criptomonedei, hacks, fisuri, deturnări și phishing au amenințat-o. Până în prezent, atacurile asupra criptomonedei au fost în jurul marginilor.

Fiecare tranzacție Bitcoin de la lansarea rețelei în 2009 – miliarde dintre ele – a fost înregistrată și stocată într-un registru public permanent, inal terabil, pe care oricine îl poate vizualiza și analiza oricând. Acest registru se numește blockchain.

Toată lumea poate vedea ce faceți în rețea, dar nu vă poate vedea neapărat identitatea. Gândiți-vă la istoricul tranzacțiilor ca la o amprentă digitală. Vă poate identifica în mod concludent, dacă poate fi conectat la dvs. Conectarea tranzacțiilor bitcoin la actorii rău intenționați a devenit un instrument valoros pentru aplicarea legii din acest motiv exact.

 

Păstrarea securității criptomonedelor

Peste 1,3 miliarde de dolari au fost sustrase din schimburile de criptomonede de când a fost exploatat primul bloc Bitcoin în 2009, cu o medie de 2,7 milioane de dolari a activelor criptate furate în fiecare zi în 2018. Deși securitatea robustă este imperativă pentru oricine dorește să dețină active digitale, asigurarea este contribuind, de asemenea, la reducerea riscului pentru investitori.

Este ușor de văzut de ce criptomoneda este o țintă atractivă pentru infractori, deoarece este relativ ușor de însușit greșit. În cazul numerarului, de exemplu, trebuie să-l fure fizic și există în cele din urmă limitări cu privire la suma care poate fi preluată. În mod similar, furtul electronic al monedei fiduciare prin sistemul bancar lasă o urmă detectabilă pentru anchetatori.

În ceea ce privește cripto, un hoț trebuie să acceseze detaliile cheii private și pot transfera digital orice criptomonedă disponibilă în propriul cont anonim. Acest lucru este agravat de faptul că o companie care furnizează servicii de stocare și schimb de criptomonede este probabil să dețină cantități semnificative din această monedă.

Gestionarea riscurilor

Având în vedere ceea ce este în joc, este esențial să înțelegeți și să atenuați riscurile asociate cu deținerea criptomonedei. Deși există un anumit risc fizic, principala amenințare provine din atacurile online, majoritatea criptomonedelor fiind furate ca urmare a pirateriei criminalilor în sistemele care stochează date cheie private.

Fie că dețin ei înșiși criptomonede sau prin intermediul unui custode, construirea unor atenuante de risc robuste care să acopere atât securitatea fizică, cât și cea cibernetică este esențială pentru orice deținător de criptomonede. „Avem cinci zone diferite de securitate pe site-urile noastre, inclusiv securitatea digitală, fizică și umană


Cont demo gratuit și nelimitat, fără restricții de depunere.
 

Încrederea în asigurare

În timp ce firmele din ecosistemul criptomonedelor pot face afirmații îndrăznețe cu privire la securitatea din jurul activelor digitale ale clienților, asigurările adaugă o pondere considerabilă afirmațiilor lor. Considerăm „asigurarea ca un sigiliu de aprobare extern”

„Orice firmă poate spune că securitatea sa este robustă, însă asigurarea la locul de muncă demonstrează, de asemenea, că asigurătorii sunt confortabili cu măsurile luate”.

Obținerea unei asigurări nu este un lucru minunat. Întrucât este o zonă emergentă a asigurărilor, asigurătorii sunt înțelegători prudenți și vor căuta să se asigure că riscurile sunt bine gestionate și că există un nivel robust de securitate.

De asemenea, asigurătorii vor lua în considerare o serie de factori de risc diferiți atunci când decid dacă sunt confortabili oferind asigurări unei firme. Acestea includ experiența și expertiza echipei de management; protocoalele de securitate online și fizică; și segregarea activelor. De asemenea, se uită la preocupări mai tradiționale privind infracțiunile financiare, cum ar fi combaterea spălării banilor și cunosc procedurile clienților dvs.

Vulnerabilități în portofel

câștiga bani cu Bitcoin

câștiga bani cu Bitcoin

Unul dintre primii pași pentru păstrarea în siguranță a criptomonedelor este găsirea portofelului potrivit pentru a le stoca. Există două tipuri principale de portofele: portofele fierbinți și portofele reci. Portofelele fierbinți sunt portmonee digitale conectate la internet.

Prin natura lor, portofelele fierbinți nu sunt sigure, deoarece sunt deschise conexiunilor de rețea primite. Siguranța fondurilor într-un portofel fierbinte este la fel de bună ca și obiceiurile de securitate ale individului sau ale unei terțe părți care controlează portofelul.

O formă obișnuită de portofel fierbinte este un portofel de schimb. Pentru a permite tranzacționarea neîncetată între utilizatori din întreaga lume, portofelele de schimb trebuie să rămână conectate la internet în orice moment. Această susceptibilitate, combinată cu volumul de fonduri pe care le dețin, face ca portofelele de schimb să fie o țintă principală pentru hackeri.

Phishing și escrocherii

Cele mai răspândite (și cele mai reușite) forme de furt cibernetic sunt operațiuni frauduloase care îi păcălesc pe deținătorii de criptomonede să predea fondurile lor sau, mai rău, cheile portofelelor lor.

Atacurile de phishing sunt modalități inteligente de a masca site-urile rău intenționate ca servicii familiare, legitime, pentru a fura parole, chei private și, în cele din urmă, bani. Noi atacuri de phishing sunt inventate în fiecare an, dar una dintre cele mai vechi și testate timp este o ușoară scriere greșită a adreselor URL.

De exemplu, pentru a fura parolele utilizatorilor eToro, un escroc ar putea crea o copie exactă a site-ului sau o „oglindă” sub URL-ul www.èToro.com, cu „è” înlocuit cu un „è” un accent.

Adresa URL arată suficient de asemănătoare cu adresa reală www.eToro.com pentru ca o victimă nebănuită să se conecteze fără a-i arunca o a doua privire, predând efectiv parolele lor hoților.

Pentru a evita căderea victimei prin smulgerea parolei, este important să marcați schimburile preferate sau să tastați întotdeauna manual adresele web pentru a vă asigura că ajungeți pe site-urile corecte. În plus, ar trebui să profitați de toate caracteristicile de securitate oferite de platformele dvs. de tranzacționare.

Toate schimburile de top oferă autentificare cu 2 factori, care adaugă un nivel de verificare a utilizatorului la cererea de autentificare și retragere, asigurându-vă că contul dvs. rămâne sigur, chiar dacă parola dvs. cade pe mâini greșite.

 

51% Atacuri

Un fel de atac care face titluri în acest an se datorează de fapt unei vulnerabilități în anumite rețele blockchain și acesta este infamul atac de 51%. Pentru a înțelege acest atac, este mai întâi important să înțelegeți ce face un blockchain sigur. Motivul pentru care blockchain-ul Bitcoin nu poate fi modificat este că datele din blockchain sunt validate de milioane de participanți sau „mineri”, răspândiți pe tot globul.

Niciun singur miner nu deține majoritatea puterii de validare a rețelei, numită „hashrate”, astfel încât nimeni nu are puterea de a influența sau modifica informațiile care sunt validate. Atunci când un blockchain este distribuit în mod corespunzător în acest mod, informațiile din acesta rămân rezistente la manipulare.

Problema cu rețelele mai mici, cum ar fi ca, este că nu există suficienți validatori care participă la rețea și, astfel, cota majoritară a puterii de validare poate fi produsă de o singură parte – având în vedere că dețin suficientă putere minieră pentru a concura restul validatorilor de rețea.

Odată ce ating majoritatea (51%) din rețeaua hashrate, blockchain-ul este în esență al lor și pot rescrie datele oricum doresc. Escrocii folosesc adesea această putere pentru a schimba istoricul tranzacțiilor din rețea, redirecționând zeci de mii de monede către propriile portofele personale.

Cele mai bune platforme pentru a investi în Bitcoin

Selectarea celor mai bune Platforme de tranzacționare reglementate și sigure cu care este posibil să tranzacționați prin următoarele piețe: Acțiuni, Forex, Indici, ETF-uri, Criptomonede.
Platformă Beneficii informație Cheltuieli Cont deschis
eToro Evaluare ⭐⭐⭐⭐⭐
  • Reglementată: CySEC 109/10, FCA 583263
  • Cont demo gratuit: 100.000€
  • Copy Trading: Copiați cei mai buni Trader
  • Depozit minim: 50$
  • Levier: 1:30
  • Criptomonede
  • Social Trading
  • Costul tranzactiei: 0 USD
  • Taxe pentru Acțiuni: 0 USD
  • Taxe la ETF-uri: 0%
  • Taxe de Cripto: de la 0.75%
67% dintre utilizatori pierd bani cu acest furnizor prin tranzacționarea cu CFD-uri.
Pieţele: CFD Forex Actiuni Crypto Fonduri ETF Limbi: limba Română Limba Engleză + alte limbi
xtb Evaluare ⭐⭐⭐⭐⭐
  • Reglementată CySEC 169/12, FCA 522157
  • Cont demo gratuit: 100.000€
  • Centro formazione: Scuola di Trading
  • Depozit minim: 250$
  • Levier: 1:30
  • Criptomonede
  • MetaTrader 4
  • Costul tranzactiei: 0€
  • Taxe pentru Acțiuni: 0%
  • Taxe la ETF-uri: 0%
  • Taxe de Cripto: de la 0.5%
77% dintre utilizatori pierd bani cu acest furnizor prin tranzacționarea cu CFD-uri.
Pieţele: CFD Forex Actiuni Crypto Fonduri ETF Limbi: limba Română Limba Engleză + alte limbi
iq option Evaluare ⭐⭐⭐⭐
  • Reglementată CySEC 274/14, FCA 670182
  • Cont demo gratuit
  • Depozit minim 10$
  • Depozit minim: 10$
  • Levier: 30:1 - 2:1 Crypto
  • Criptomonede
  • MetaTrader 4
  • Costul tranzactiei: 0€
  • Taxe pentru Acțiuni: 0%
  • Taxe la ETF-uri: 0%
  • Taxe de Cripto: de la 0.5%
77% dintre utilizatori pierd bani cu acest furnizor prin tranzacționarea cu CFD-uri.
Pieţele: CFD Forex Actiuni Crypto Limbi: Limba Engleză
© 2022 Grafice și tabele deținute de Cumparabitcoin.com

Leave a Reply

etoroCumparabitcoin.com recomandă Platforma eToro.
Copiați operațiunile Trader Experți!

X