Elon Musk scade bitcoin

Elon Musk a pierdut Bitcoin?

A trecut puțin peste o lună de la introducerea pe piață a Coinbase și săptămâna trecută compania a surprins piața cu emisiunea de obligațiuni convertibile pentru 1,25 miliarde de dolari. Operațiunea a avut loc printr-un plasament privat. Acțiunile de pe Wall Street au scăzut după știri, dar trebuie admis că tendința scade indiferent de știri.

Coinbase este o platformă de tranzacționare pentru „criptomonede”. În principal, Bitcoin și Ethereum sunt tranzacționate pe acesta . În aprilie, debutul NASDAQ a fost de 86 de miliarde. Prețul acțiunilor a închis prima sesiune la 328,28 USD, în creștere cu 31,3% față de 250 USD la valoarea de referință inițială. Emiterea obligațiunilor Coinbase a avut loc la scadența de 5 ani. De fapt, acestea vor fi rambursate în iunie 2026. Cuponul este foarte mic, de doar 0,5% pe an.

Deținătorul va avea opțiunea la scadență de a converti obligațiunile Coinbase de 1.000 USD în acțiuni 2.6994 ale aceleiași companii. Prin urmare, prețul de „cumpărare” în 5 ani ar fi de 370,45 USD (1.000 / 2.6994).

Vineri, acțiunile s-au închis la 224,35 USD, cu aproximativ 10% sub pragul IPO. Pentru ca acordul să aibă sens economic, se așteaptă ca acțiunile să crească cu peste 65% în următorii 5 ani. În acel moment, conversia obligațiunilor Coinbase va fi convenabilă, iar deținătorul ar acumula un câștig de capital din revânzarea obligațiunii la bursă.

Tocmai această perspectivă face oferta atractivă și a permis emitentului să stabilească un cupon foarte mic.

Cu toate acestea, deținătorul de obligațiuni are riscuri foarte mari. Trebuie remarcat faptul că acțiunile Coinbase s-au prăbușit cu 31% în 5 săptămâni, comparativ cu -40% acuzate în același timp de Bitcoin.Cele două evenimente sunt legate. Coinbase câștigă bani încărcând tranzacții cu „criptocurrency” pe platforma sa pentru un comision de 0,5%.

Cu cât prețurile la care se desfășoară tranzacțiile sunt mai mari, cu atât veniturile sunt mai mari. Pe de altă parte, prăbușirea Bitcoin reduce aceste venituri și denotă riscul unei afaceri concentrate excesiv pe foarte puține active necontrolabile.

Desigur, volatilitatea Bitcoin este de așa natură încât, pe de altă parte, putem spera la o creștere puternică a acțiunilor Coinbase în următoarele luni și ani. Câștigurile ar fi chiar mari pentru deținătorul de obligațiuni. În rest, ne confruntăm cu riscurile obișnuite: credit, în cazul falimentului emitentului; cursul de schimb, dacă dolarul ar slăbi față de euro.

Bitcoin se întoarce la prăbușire pe strângerea chineză

metode de cumparare

Bitcoin , pe montagne russe clasice pe știri provenind din SUAiar din China, se întoarce să precipite după-amiaza. Pentru a cântări prețurile principalei criptomonede este China, care a confirmat că va contracara activitățile miniere și comerciale, cu scopul de a limita riscurile financiare. Comitetul pentru dezvoltare și stabilitate financiară, prezidat de vicepremierul Liu He, a confirmat reprimarea de către Beijing a criptomonedelor.

Beijingul, a declarat organismul, “se va opune puternic activităților ilegale pe piața financiară și se angajează să mențină stabilitatea piețelor de acțiuni, obligațiuni și valute”. Politica monetară „prudentă” a Chinei, a subliniat comitetul, „va fi flexibilă, direcționată și adecvată și va menține rata de schimb a yuanilor fundamental stabilă la niveluri rezonabile și echilibrate”.

Clarificări care vin după ce Trezoreria SUA a anunțat o supraveghere supravegheată asupra criptomonedelor care solicită declarația privind tranzacțiile de peste 10 mii de dolari, pentru a evita evaziunea. Un amestec care a determinat Bitcoin, la închiderea piețelor UE, să scadă din nou cu peste 10 puncte procentuale în zona de 38 de mii de dolari în câteva minute.

Câți bani a pierdut Elon Musk odată cu prăbușirea Bitcoin?

Până la jumătatea lunii aprilie, investiția maxi a lui Elon Musk în 1,5 miliarde de dolari Bitcoin a valorat cu aproape 70% mai mult. Apoi, propriul gol al magnatului și loviturile PBOC, BCE și Trezoreria SUA au alimentat o retragere fără precedent, dezumflând valoarea jetoanelor în seiful Tesla.


Cât costă? Iată câteva numere.
Câți bani a pierdut Elon Musk odată cu prăbușirea Bitcoin ?
Prima monedă digitală prin capitalizare de piață, după cum se știe, a început să piardă cota de îndată ce magnatul însuși a ordonat oprirea plăților în jetoane BTC pentru mașinile Tesla , cu retrageri zilnice care ajung chiar și în două cifre după represiunea Pboc. și cel mai recent împins de BCE și Trezoreria SUA.

Să încercăm, acum, să facem niște conturi în buzunarul de tehnologie al Tesla, luând ca referință prețul Bitcoin la momentul maximei investiții de 1,5 miliarde de dolari semnat de Musk și cel de astăzi, recordul din aprilie și minimele intraday. zece zile.

În primul rând, este necesar să se estimeze cât de mult l-a costat Elon Musk fiecare jeton BTC casat pe piață la începutul anului. Pentru a face acest lucru, vom lua ca referință prețul mediu al activului între 27 ianuarie, ziua în care au fost dezvăluite rezultatele financiare ale Tesla pentru al patrulea trimestru al anului 2020 și 8 februarie, ziua raportului anual al casei Palo Alto. De fapt, între aceste două date, Musk a plasat 1,5 miliarde pe BTC. Rezultat? 36.700 de dolari .

Dacă conturile se adună, magnatul a reușit să blocheze Tesla 40.871 de jetoane în seif . Acum, la momentul scrierii, BTC se tranzacționa la 36.419 USD , recuperându-se după vânzarea din weekend-ul trecut, care a văzut cripto-ul alunecând la minime intraday în zona 31.000 .

Numere în mână, arginteria digitală a lui Musk valorează, prin urmare, 1,48 miliarde de dolari , sau cu 20 de milioane mai puțin decât suma investită între sfârșitul lunii ianuarie și începutul lunii februarie. Acesta este, practic, roșu pro-tempore din bilanțul Tesla.

Dacă ne uităm în schimb la pierderile pe hârtie, cifrele cresc. Până la jumătatea lunii aprilie, când Bitcoin a reușit să treacă la nivelul record de 63.237 de dolari , jetoanele din buzunarele lui Musk valorau 2,58 miliarde , pentru un câștig momentan de peste 1 miliard de dolari .

De atunci, vârtejul de preț (în cea mai mare parte ursist) a ars 1,1 miliarde din portofelul magnatului.

Paharul este pe jumătate plin, totuși, dacă ne uităm la revenirea BTC de la minime. Ieri, cripta sa tranzacționat la 31.248 dolari , aducând investiția lui Musk la o valoare parțială de 1,27 miliarde de zile , pentru o pierdere de aproximativ 230 de milioane : vânzare urmată de o revenire care a permis magnatului să recupereze aproape 210 milioane în câteva ore.

Leave a Reply