Balene Bitcoin: creaturi puternice ale mării criptografice

După cum știți, balenele sunt investitori care au un impact mare. Au atât de mulți bani în criptomonede încât pot alterna piața. Ce se întâmplă dacă se alătură pentru a influența valoarea monedelor? De aceea este important să știm despre ei, viitorul nostru este în mâinile lor.Balenele sunt investitori puternici.

Un individ este considerat o balenă atunci când este suficient de puternic pentru a schimba valoarea unei monede într-o cantitate gigantică. Când vedeți un salt extrem și brusc pe graficul monedei, este sigur că există una sau mai multe balene care influențează valoarea.

Cum manipulează acele „creaturi” piața criptografică și de ce creșterea lor este un semnal al unei noi tendințe ?
Balenele Crypto. Da, ai citit asta corect. S-ar putea să vă întrebați ce este o cripă balenă …

O cripto-balenă este un termen colocvial folosit pentru a descrie „jucătorii mari de pe piață” de pe piețele criptomonede. Dacă vă imaginați analogia oceanului și toți înotăm fericiți. În calitate de investitor Joe obișnuit, avem la dispoziție doar sume mici de bani și am fi considerați investitorii „peștișori”.

În timp ce balenele Crypto sunt persoane fizice sau instituții cu sume / volume mari de active crypto. O cripto-balenă poate deține volume mari de criptomonede multiple sau doar o singură criptomonedă. Prin urmare, puteți avea balene Bitcoin, balene Ethereum, balene XRP, balene EOS, balene Litecoin, balene Cardano, balene Bitcoin Cash etc.

Analogia oceanică este adecvată, deoarece oamenii vorbesc despre valurile pieței și se referă la mitingurile mici de pe piață ca frenezii de hrănire etc.

Acestea sunt așa-numitele Crypto Whales, deoarece dacă / atunci când vând o cantitate mare de criptomonede poate provoca o scădere bruscă a prețului, deoarece piața relativ nelichidă nu poate absorbi comenzi de vânzare atât de mari, în special pe o piață bear. Acest lucru poate crea o scădere în topurile de piață sau o „undă” pe piață, la fel cum balenele reale fac valuri atunci când sar deasupra suprafeței.

Atât în ​​mod ilustrativ în graficele prețurilor criptomonedelor, cât și emoțional, deoarece oamenii suferă un val de panică atunci când prețurile scad. Unele mâini slabe își vor vinde, de asemenea, deținerile de criptomonede în timpul marilor vânzări, contribuind în continuare la valul de piață inițiat de cripto-balenă.

Balene Bitcoin: creaturi puternice ale mării criptografice

Imagine prezentată de la Shutterstock.Care sunt principalii factori pentru a conduce piața criptografică? Majoritatea experților vor numi interdependența dintre cerere și ofertă, știri influente, modificări legislative etc. Între timp, piața poate fi afectată de investitori majori numiți „balene”.Cine stăpânește lumea criptografică?
Piața Bitcoin suferă urcări și coborâșuri, dar prima criptomonedă avansează constant, pretinzând adoptarea globală. Mai mulți oameni înțeleg perspectivele de investiții ale BTC; prin urmare, numărul de adrese Bitcoin este în creștere. În plus, investitorii preferă să-și păstreze Bitcoin-urile, crezând că cripto-ul este încă subestimat. Numărul de portofele BTC latente de cel puțin 1 an a ajuns la 54,5% în august 2020.

O astfel de tendință duce la creșterea populației cripto-balenelor. Prima criptomonedă atrage atenția jucătorilor importanți. Mai mult, anul 2020 arată că investițiile BTC sunt mai profitabile decât aurul și acțiunile.

Grădina zoologică Crypto: de la hamsteri la balene

Mulți oameni au auzit despre hamsteri și balene Bitcoin, dar grădina zoologică cripto cuprinde o mulțime de locuitori ai lumii cripto:

 • Hamster. Majoritatea comercianților de cripto sunt considerați hamsteri. Le este frică de volatilitatea pieței, dar încă au făcut tranzacții și au acumulat experiență. Jucătorii principali profită de hamsteri, influențând prețurile anumitor active criptografice. Pui. Comercianții nou-veniți de cripto sunt numiți frecvent găini. Le este frică să facă tranzacții și preferă să știe cât mai mult posibil. De-a lungul lunilor sau anilor, găinile se prefac că reușesc.
 • Struț. Strutii fac comerț conform propriilor strategii, ascunzându-și capul în nisip – adică neglijând știrile și opiniile experților. Uneori, tranzacțiile au succes, dar aceste cazuri sunt mai multe excepții decât reguli. Porc. Astfel de comercianți visează la profituri enorme. Când vine momentul perfect pentru a vinde active, porcii continuă să se descurce, ignorând instrumentele analitice, opiniile și predicțiile.
 • Oile. Acești comercianți sunt exemple de a nu acționa. Oile se tem de oferte, ezită mereu și, în cele din urmă, părăsesc piața fiind plină de frustrări.
 • Iepure de câmp. Iepurele preferă tranzacționarea cu scalping. Sunt rapide și nu se tem de riscuri ridicate. În cazul fondului necesar, acești comercianți sunt în cea mai mare parte negri.
 •  Lup. Lupii cripto fac tranzacții după o analiză profundă și o investigație adecvată a activelor. Vânătoarea lor se încheie cu profituri semnificative.


Cont demo gratuit și nelimitat, fără restricții de depunere.

Cine sunt balenele Bitcoin? Cum poate un investitor să obțină un astfel de „titlu”?

Un astfel de titlu este acceptat de un investitor care deține cel puțin 1000 BTC. Între timp, criptomonedele sunt anonime, iar această caracteristică se distinge printre avantajele cheie. O persoană poate vedea numai adrese Bitcoin, neavând acces la proprietarii săi. Astfel, balenele Bitcoin trebuie să obțină 1000 BTC într-o singură adresă.

Numărul BTC a atins apogeul în iulie 2016, când peste 2000 de adrese colectaseră cel puțin 1000 de bitcoin. De atunci, populația a căzut treptat. În august 2020, populația balenelor BTC a depășit 1850, care este un nivel record din septembrie 2017. Investitorii majori cred din nou în perspectivele Bitcoin.

Definiția balenei Bitcoin nu include schimburi criptografice care dețin cantități mari de active criptografice. Balenele sunt persoane care sunt capabile să influențeze situația pieței printr-un singur pas.

Potrivit lui Liesl Eichholz, balenele Bitcoin nu devin mai bogate. Populația totală crește, dar toate balenele BTC dețin acum 5,2 milioane de bitcoin, adică cu 22% mai puțin decât acum 5 ani. Când micșorăm oferta Bitcoin care circulă, observăm că balenele mari din criptomonedă dețin 28,2% din toate BTC-urile accesibile. Cea mai mare dominație a balenelor Bitcoin a fost declarată din 2011 până în 2014, când investitorii majori dețineau mai mult de 50% din toate Bitcoin-urile disponibile.

Astfel de statistici arată că balenele BTC își pierd puterea de impact pas cu pas. Aceștia încă exercită mecanisme de influență, dar devine mai greu să mutați prețul BTC cu ajutorul unor tranzacții mari.

exemplu balena bitcoin

exemplu balena bitcoin

Top balene Bitcoin

Criptomonedele sunt descentralizate și anonime; prin urmare, o persoană nu poate afla câți Bitcoins hodl diferiți oameni. Nu există clasamente în cripto-balenele Forbes sau ceva de genul acesta. Se pare că experții evaluează capitalurile BTC. Printre primele 3 balene Bitcoin, sunt menționate frecvent următoarele persoane:

Frații Winklevoss. Tyler și Cameron au investit 11 milioane de dolari în BTC în 2013. Se presupune că sunt proprietari de 92000 de bitcoin.

Barry Silbert. El este printre primii investitori mari BTC. Barry a cumpărat 48000 BTC .

Tim Draper. Unul dintre cei mai proeminenți optimisti Bitcoin a câștigat aproximativ 40000 BTC din minerit.

Acești hodlers sunt numiți ALEGAT, deoarece nimeni nu este capabil să numească persoanele care investesc în Bitcoins. Între timp, există un clasament al celor mai bogate adrese Bitcoin, în timp ce proprietarii lor sunt necunoscuți:

16ftSEQ4ctQFDtVZiUBusQUjRrGhM3JYwe – 168 791 BTC (1,74 miliarde dolari);
3D2oetdNuZUqQHPJmcMDDHYoqkyNVsFk9r – 144 467 BTC (1,49 miliarde dolari);
16rCmCmbuWDhPjWTrpQGaU3EPdZF7MTdUk – 107 203 BTC (1,1 miliarde USD).

Cum influențează balenele Bitcoin piața criptografică?

Atât comercianții, cât și hodlerii sunt interesați de modul în care balenele manipulează piața criptografică? Hodlerii majori se comportă la fel ca balenele adevărate. Fiecare mișcare semnificativă (tranzacții de cumpărare sau vânzare) începe un val – prețul unui activ cripto se deplasează înainte sau înapoi.

Există mai multe tactici cu privire la modul în care câștigă balenele cripto, dar „strategia de spălare” este considerată cea mai răspândită. Un criptomoned vinde o cantitate mare de active mai mică decât prețul pieței pentru a începe o panică. Când prețul scade, un investitor major cumpără activele înapoi la cele mai profitabile prețuri.

Să presupunem că un investitor este interesat de modul de a deveni o cripto-balenă.

În acest caz, răspunsul este evident: colectați 1000 BTC într-o singură adresă, dar uneori balenele doresc să nu atragă prea multă atenție, diversificându-și fondurile criptografice la mai multe adrese.

Cine sunt balenele Crypto?

Este greu să fii sigur cine sunt cripele balenelor din cauza naturii pseudonime a Bitcoin, Ethereum, XRP și a altor criptomonede.

Există câteva grupuri care au revendicat titlul de Crypto Whale, printre care:

Balene suspectate :

 • Pantera Capital
 • Greyscale
 • Coin Capital Partners
 • Fortress
 • Global Advisors Bitcoin Investment Trust
 • Bitcoin Investment Trust
 • Bitcoins Reserve
 • Binary Financial
 • Falcon Global Capital
 • Satoshi Nakamoto (portofelul conține ~ 1.000.000 BTC), dar nu a fost folosit niciodată.

Balene suspectate

 • Roger Ver
 • Fidelity
 • Goldman Sachs (I could be wrong)
 • ICE (Parent company of Bakkt)
 • Bitmain
 • Other large miners
 • Vitalik Buterin (Ethereum Whale) & Joseph Lubin (Ethereum Whale)… likely.
 • Ripple (XRP Whale)

Teorii despre manipularea cripto-balenelor

Acum nu sunt analist de piață, așa că luați acest lucru cu un bob de sare. Sentimentul general pe internet despre Crypto Whales este că pot manipula și chiar manipulează prețul criptomonedei respective. Balenele Crypto sunt, în general, înstărite din punct de vedere financiar și își pot permite să cheltuiască bani. Ideea este că au plasat o comandă de vânzare mare pe o bursă despre care știu că nu poate gestiona volumul comenzii de vânzare. Acest lucru face ca prețul criptomonedei să scadă dramatic.

Odată ce prețul a scăzut până la un anumit punct, cripta balenă ia fiat și cumpără tone de criptomonede low-cost. Vă rugăm să rețineți că nu trebuie să fie completată întreaga comandă de vânzare. Trebuie doar să scadă prețul, să provoace panică, apoi alți investitori mici în pește încep să-și vândă criptomoneda. Acesta este momentul în care balena își anulează comanda de vânzare și începe să cumpere baie.

Eu personal cred că acest lucru se întâmplă cu siguranță, dar în ce măsură nu știu.

Concluzie

Balenele sunt cele mai mari animale din ocean. Sau, dacă preferați, cei mai puternici investitori de pe piață. Cred că va apărea o idee despre cum să le oprim, dar până acum această problemă nu era prioritatea. Vă mulțumim pentru citire, urmați contul meu pentru a fi informat.

Faptul ca: primele 300 de adrese Bitcoin controlează 25% din toate monedele circulante.
Deținătorii mari de Bitcoin încearcă să își schimbe BTC-ul fără a dezvălui natura / sursa tranzacției. Straturile sunt tehnica perfectă pentru a face acest lucru. Împarte o curgere într-o mică secțiune înainte de a se așeza. Este pentru a-ți acoperi urmele. Conform stimulentului regulii de călătorie, tranzacțiile mai mici atrag mai puțin atenția.

Comercianții Bitcoin au numit aproape imediat vânzătorul „BearWhale”, iar numele a proliferat rapid pe toate rețelele de socializare. Și, deși în cele din urmă a fost învins – ordinul a fost eliminat după ce a făcut un model remarcabil în graficul prețurilor bitcoin – comunitatea entuziaștilor criptomonedelor a început să mitifice incidentul, creând opere de artă și poezie în cinstea bătăliei. Nu numai că sunt mândri că au împins cu succes această urseală percepută, dar și nimeni nu își poate da seama cu adevărat de ce a apărut Whale pentru început.

Cei mai buni brokeri pentru a investi în Bitcoin

Broker Depozit Min Reguli investitie
50 USD CySEC 109/10, FCA 583263
250 USD CySEC 169/12, FCA 522157
250 USD CySEC 250/14

Leave a Reply